Pokaż wyniki od 1 do 10 z 755

Wątek: Przetestuj swój komputer!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    A wiesz, że taki raid softwarowy, to wcale nic a nic, nie przyspiesza? (-:
    Chyba że mowa o najbardziej zawodnym raid 0, ale to na system, dane i jednocześnie na swap + scratche .... nie, dziękuję (-:
    niewiem, bo nie ja skladalem tego kompa ;-) natomiast wiem ze plyta jak rowniez dsyki to nie soft wiec raid jest zapewne hardwearowy ;-)

no ale oczywiscie jest RAID-0 - no i ja widze znacznie szybszy odczyt danych z dysku... moze zrobie jakies testy ale to juz w innym watku ;-)

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    niewiem, bo nie ja skladalem tego kompa ;-) natomiast wiem ze plyta jak rowniez dsyki to nie soft wiec raid jest zapewne hardwearowy ;-)
    Płyta i dyski to hardware, ale RAID na tej płycie to nie jest RAID tylko informacja dla systemu, które dyski są jak pozczepiane. RAID jeśli jakiś tam jest to jest softwarowy. Inaczej każdy system zobaczył by tam jeden dysk zamiast dwóch, a normalny - widzi tyle ile jest fizycznie.
    Normalnie w systemie musi być sterownik tego ,,RAID'a'' aby działał.
    http://linuxmafia.com/faq/Hardware/sata.html#intel-ich7
    http://linuxmafia.com/faq/Hardware/sata.html#fakeraid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Panowie jaki sens przekłamywać wyniki. Ani nie dołożycie mi do nowego sprzętu ani nie odbierzecie starego po prostu taki wynik otrzymałem i już. Dodam tylko że nie posługiwałem sie atomowym zegarem i dopuszczam różnicę +/- 2s
    Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Ok jutro załatwię gdzieś stoper i przeprowadzę ten test jeszcze raz.

A a propos chodów w HP to może po prostu inne kości pamięci, inaczej skonfigurowany komputer, etc, etc ....
    możliwości jest tak wiele, że nie chce mi się o tym pisać:wink:
    Nie podejrzewam przeklamywania wynikow. Ot po prostu masz wyniki z duza odchylka od normy - stad watpliwosci.
    I dla pewnosci - cs2, przeskalowales wczesniej obrazek, dales tryb 'spin' i wartosc 100?

stopera nie załatwiaj - w ps'ie w oknie z obrazkiem na dole masz taką mala strzaleczke->show->timing - tu masz stoper.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Uprawnienia umieszczania postów