[QUOTE=Biperek;285112]
Nasir, skąd ta informacja o 3 "słownie" gospodarstwach ? Chyba w samych Raczkach. Rozumiem, że na całej trasie teren jest niczyj (państwowy). Pogadaj z ludźmi, którzy mieliby mieszkać po jednej stronie trasy, a wypasać krowy po drugiej, albo orać kawałeczek poletka, a potem jechać kilka kilometrów do jakiegos przejazdu żeby zaorać drugi, takich będzie napewno więcej niż "słownie" 3. Pomijam już możliwość zbytu produkcji wyhodowanej w takich warunkach. Czy masz pojecie jak wyglada sprawa własności lasów nad Rozpudą? Zainteresuj się tematem. Są miejsca gdzie każdy gospodarz z danej wsi ma kiludziesięciometrowy pas dochądzący do samej rzeki.
Są plany zrobione przez Siscom
http://www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania-rospuda.htm
Pogonus - chetnie podyskutuję o przeprowadzeniu drogi przez samo miato, propozycje mile widzianei nie jest tu naprawde problemem uciążliwość dla mieszkańców, ale topografia miasta i okolic. Przez Augustów przebiega Netta, kanał Bystry i Augustowski, w obrębie strefy miejskiej jest (o ile dobrze pamiętam) 7 jezior. O bezpośrednim sąsiedctwie puszczy i rozpudy już pisałem. Istniejących ulic tranzytowych nie poszerzysz bez wyburzania wielu budynków. No chyba, że astakada na wyskości kilkunastu metrów ?
Nie będzie uciążliwa dla mieszkańców. Dobre sobie.
Jakąś nową rzeczywistość Panowie tworzycie ?
Zaznaczam, że nie jestem wrogiem Rozpudy, ale wkurzają mnie wypowiedzi ludzi, którzy nie mają pojecia o czym piszą. (Pogonus to nie do ciebie)
Jestem za zmianą lokalizacji, o ile budowa rozpocznie się w jakimś rozsądnym czasie. Dotychczasowe doświadczenia skłaniają mnie jednak do opowiedzenia się po stronie zwolenników obecnej lokalizacji
Mnie też wkurzają ignoranci którzy piszą jest już za późno budujmy i niszczmy a potem ktoś za to odpowie. I nie sil się proszę na przyjaciela , nie wroga rospudy jak Min. Szyszko bo mnie pusty śmiech ogarnia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przeczytaj post Biperka! Ja powody już podałem.
PS
Cofnij się kilkanaście stron wstecz i prześledź przebieg dyskusji, a wiele Ci to wyjaśni.
A ty przeczytaj jeszcze raz moje odpowiedzi.