Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

[QUOTE=Biperek;285112]

Nasir, skąd ta informacja o 3 "słownie" gospodarstwach ? Chyba w samych Raczkach. Rozumiem, że na całej trasie teren jest niczyj (państwowy). Pogadaj z ludźmi, którzy mieliby mieszkać po jednej stronie trasy, a wypasać krowy po drugiej, albo orać kawałeczek poletka, a potem jechać kilka kilometrów do jakiegos przejazdu żeby zaorać drugi, takich będzie napewno więcej niż "słownie" 3. Pomijam już możliwość zbytu produkcji wyhodowanej w takich warunkach. Czy masz pojecie jak wyglada sprawa własności lasów nad Rozpudą? Zainteresuj się tematem. Są miejsca gdzie każdy gospodarz z danej wsi ma kiludziesięciometrowy pas dochądzący do samej rzeki.

Są plany zrobione przez Siscom
    http://www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania-rospuda.htm

Pogonus - chetnie podyskutuję o przeprowadzeniu drogi przez samo miato, propozycje mile widziane i nie jest tu naprawde problemem uciążliwość dla mieszkańców, ale topografia miasta i okolic. Przez Augustów przebiega Netta, kanał Bystry i Augustowski, w obrębie strefy miejskiej jest (o ile dobrze pamiętam) 7 jezior. O bezpośrednim sąsiedctwie puszczy i rozpudy już pisałem. Istniejących ulic tranzytowych nie poszerzysz bez wyburzania wielu budynków. No chyba, że astakada na wyskości kilkunastu metrów ?

Nie będzie uciążliwa dla mieszkańców. Dobre sobie.
    Jakąś nową rzeczywistość Panowie tworzycie ?

Zaznaczam, że nie jestem wrogiem Rozpudy, ale wkurzają mnie wypowiedzi ludzi, którzy nie mają pojecia o czym piszą. (Pogonus to nie do ciebie )
    Jestem za zmianą lokalizacji, o ile budowa rozpocznie się w jakimś rozsądnym czasie. Dotychczasowe doświadczenia skłaniają mnie jednak do opowiedzenia się po stronie zwolenników obecnej lokalizacji

Mnie też wkurzają ignoranci którzy piszą jest już za późno budujmy i niszczmy a potem ktoś za to odpowie. I nie sil się proszę na przyjaciela , nie wroga rospudy jak Min. Szyszko bo mnie pusty śmiech ogarnia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Przeczytaj post Biperka! Ja powody już podałem.
    PS
    Cofnij się kilkanaście stron wstecz i prześledź przebieg dyskusji, a wiele Ci to wyjaśni.

A ty przeczytaj jeszcze raz moje odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 21-02-2007 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Mnie też wkurzają ignoranci którzy piszą jest już za późno budujmy i niszczmy a potem ktoś za to odpowie. I nie sil się proszę na przyjaciela , nie wroga rospudy jak Min. Szyszko bo mnie pusty śmiech ogarnia.
    No chyba że sprawa tak właśnie wygląda... Ale czy w tym układzie jest sens kontynuować tą dyskusję?
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 21-02-2007 o 20:25

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Ale czy w tym układzie jest sens kontynuować tą dyskusję?
    Oczywiście, że nie ma sensu. Dyskusja to wymiana merytorycznych argumentów. Nie da się zwalczać oporu "nie bo nie". Prowadzi to co coraz większego zaślepienia i wymyślania bądź powielania nieprawdziwych tez, byle tylko popierały swoje racje. Żenująca jest ta sprawa, która z niewiele wartego robi coraz gorsze bagno.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów