Strona 39 z 110 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Otrzymałem już część materiałów na temat wariantu przez Chodorki i... po pobieżnym zapoznaniu się z nimi muszę przyznać, że może to być bardzo dobre rozwiązanie (przynajmniej z przyrodniczego punktu widzenia). Pal już licho zlokalizowane po drodze stanowisko tłustosza (wspominałem o nim wcześniej w dyskusji) — pewnie w dolinie w innych miejscach również występuje .

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

a powiedzieli ci czemu nie brali wczesniej chodorek pod uwage?
    bedziesz robil tam jakies badania?
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 21-02-2007 o 23:12

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    a powiedzieli ci czemu nie brali wczesniej chodorek pod uwage?
    bedziesz robil tam jakies badania?
    Nie, nie powiedzieli .
    Ja tam już wcześniej wykonałem rozpoznanie faunistyczne, ale nic nie stoi na przeszkodzie, a wręcz wskazane jest, aby ocenę powtórzyć (jak dotąd nie znalazłem tam nic interesującego — skład gatunkowy zgrupowań typowy dla środowisk i regionu).
    PS
    Tych przysłowiowych trzech chatek przy mostku nie kojarzyłem z nazwą Chodorki! :wink:
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 22-02-2007 o 13:17

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

czyli na serio istniala taka alternatywa. wiec dlaczego ktos usilnie staral przepchnac obecna wersje drogi. tego nie potrafie zrozumiec. ciezko nie doszukiwac sie watkow lapowkarskich.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    czyli na serio istniala taka alternatywa. wiec dlaczego ktos usilnie staral przepchnac obecna wersje drogi. tego nie potrafie zrozumiec. ciezko nie doszukiwac sie watkow lapowkarskich.
    Coś w tym musi być! Na dziś możemy się jedynie tego domyślać. Sprawa z pewnością już niebawem ukaże się w zupełnie nowym świetle .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ciekawi mnie jedna zabawna sprawa: jeśli chodzi o jazdę na światłach przez cały rok, to wszyscy wierzący w media są zgodni, że życie ludzkie jest wartością najwyższą i trzeba je chronić za każdą cenę dążąc do minimalizowania ilości ofiar śmiertelnych. Pomijając absurd i logiczną sprzeczność takiego myślenia, to przecież każde opóźnienie budowy obwodnicy jest wyrokiem śmierci na kilka osób! A celowe działanie prowadzące do sprowadzenia niebezpieczeństwa publicznego jest karalne na mocy KK!

PS. Ten post jest prowokacją. Osobiście nie uważam życia ludzkiego za wartość najwyższą.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

No i przeczytałem wszystko co do przecineczka Pora spać. Mam nadzieję, że ludzie z KE dokaldnie rozpatrzą argumenty obu stron i poodejmą właściwą decyzję (przez włąściwą wcale nie rozumiem - zgodna z moimi poglądami). A puki co jutro rano znowu będe się zastanawiał na jednym z dwóch głównych rond w mieście - czy ten litwin z prawej to on ma zamiar uszanować moje pierwszeństwo przejazdu ? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Nasira też Strasznie łatwo ferujesz wyroki. Żeby oceniać działanie władz w sprawie udrożnienia ruchu pieszych trzeba znać specyfikę miejsca. Nawet sobie nie wyobrażasz co by się stało po dostawieniu chociażby dwóch przejść z sygnalizatorami. Teraz światła są tylko na jednym skrzyżowaniu i bywa, że są zatory. Na budowe kładek i przejść podziemnych potrzebne jest miejsce, a takowego np. na ul 29 Listopada nie ma.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

[QUOTE=Tomasz Golinski;285265]Ciekawi mnie jedna zabawna sprawa: jeśli chodzi o jazdę na światłach przez cały rok, to wszyscy wierzący w media są zgodni, że życie ludzkie jest wartością najwyższą i trzeba je chronić za każdą cenę dążąc do minimalizowania ilości ofiar śmiertelnych.QUOTE]

nie wiem o co to wielkie halo z jezdzeniem na swiatlach caly rok. ja jezdze-z przyzwyczajenia i nie odczuwam jakos wiekszych strat finansowych z tego powodu. wiecej idzie paliwa na ogrzanie lub ochladzanie samochodu. ale to tak na marginesie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Ciekawi mnie jedna zabawna sprawa: jeśli chodzi o jazdę na światłach przez cały rok, to wszyscy wierzący w media są zgodni, że życie ludzkie jest wartością najwyższą i trzeba je chronić za każdą cenę dążąc do minimalizowania ilości ofiar śmiertelnych. Pomijając absurd i logiczną sprzeczność takiego myślenia, to przecież każde opóźnienie budowy obwodnicy jest wyrokiem śmierci na kilka osób! A celowe działanie prowadzące do sprowadzenia niebezpieczeństwa publicznego jest karalne na mocy KK!

PS. Ten post jest prowokacją. Osobiście nie uważam życia ludzkiego za wartość najwyższą.
    Bardzo śmiała teza nie pozbawiona racji :-)! Nie znaczy to jednak, że nie należy szukać rozwiązania optymalnego, skoro rysuje się taka możliwość. Forsując budowę za wszelką cenę możemy się spotkać z efektem bumerangu!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze, woj. podlaskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Żeby oceniać działanie władz w sprawie udrożnienia ruchu pieszych trzeba znać specyfikę miejsca. Nawet sobie nie wyobrażasz co by się stało po dostawieniu chociażby dwóch przejść z sygnalizatorami. Teraz światła są tylko na jednym skrzyżowaniu i bywa, że są zatory. Na budowe kładek i przejść podziemnych potrzebne jest miejsce, a takowego np. na ul 29 Listopada nie ma.
    Augustów jest chyba jedynym miastem gdzie światła tamują ruch. Obecnie istnieją takie systemy jak światła "inteligentne" - wiem że się sprawdzają z autopsji. Podobnie sprawdzają się wysepki na przejściach dla pieszych i inne rozwiązania. Uważam - tak jak jeden z uczestników dyskusji - że Wasi samorządowcy nie robią nic zasłaniając się obwodnicą. Dodatkowo dajecie się robić w ....... Białemustokowi, który chce wymusić przebieg Via Balti-ki przez tzw. stolicę Podlasia. I jeszcze jedno: Nie liczcie że bez dofinansowania z UE zobaczycie jakąkolwiek drogę czy przez Rospudę czy inną. Mieszkam przy drodze którą łatano i "modernizowano" co najmniej 20 lat. Dwa lata temu UE dofinansowała modernizację i od kilku miesięcy droga jest.
    Jeżeli zostałby zatwierdzony którykolwiek projekt z opracowywanych aktualnie przez firmę Scott Wilson to obwodnica Augustowa nie jest potrzebna - bo w każdym przypadku Via Baltica idzie bokiem.
    Ostatnio edytowane przez Krzyciech ; 22-02-2007 o 00:45

Strona 39 z 110 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów