Strona 48 z 110 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Referendum nie rozwiąże, a tylko zaogni sprawę. Tu zgadzam się z Wałęsą, że jest to tylko gra Kaczorów na uzyskanie poklasku.
    Zastanawiam się, dlaczego GW w tak tendencyjny sposób redaguje i zestawia informacje operując przy tym półprawdami. KE nie wszczęła dotąd postępowania karnego przeciwko Polsce, a jedynie zażądała dodatkowych wyjaśnień. To zupełnie inna sytuacja względem tej, którą przedstawiają czytelnikom.
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 24-02-2007 o 01:17

Bywalec

Domyślnie

"Rzeczniczka Komisji Europejskiej Barbara Helfferich powiedziała, że Bruksela nie ma nic przeciwko referendum w Polsce. Jeśli polski rząd chce zorganizować referendum, w porządku, nie wypowiadamy się w tej sprawie. W żadnym wypadku nie zmienia to naszego stanowiska. Kontynuujemy nasze postępowanie karne, dopóki Polska nie wyjaśni wszystkich wątpliwości i nie dostarczy dodatkowych informacji - dodała rzeczniczka.

Komisja Europejska narzeka, że nie dostała szczegółów dotyczących budowy i danych o wymaganych kompensacjach. Dlatego Bruksela nadal uważa, że budowa obwodnicy jest złamaniem unijnego prawa, bo doprowadzi do zniszczenia cennych przyrodniczo terenów chronionych.

Poza tym Komisja domaga się natychmiastowego wstrzymania prac, do czasu wyjaśnienia sprawy. Jeśli Polska tego nie zrobi, to już w marcu może być pozwana przed unijny trybunał. W przypadku stwierdzenia złamania prawa, sędziowie mogą zasądzić wysokie kary."

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Wyjaśniła się sprawa własności działki, którą kupili ekolodzy. Gdy ją kupowali w księdze wieczystej była już adnotacja, że działka jest w trakcie procesu wywłaszczania z przeznaczeniem pod budowę drogi. Tak więc nie mają już argumetntu na to, że inwestor nie wywiązał się z obowiązujących procedur.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 23-02-2007 o 18:59
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

27 grudnia 2006 roku Rzecznik Praw Obywatelskich stwierdził, że budowa obwodnicy Augustowa łamie prawo Polskie i Wspólnotowe, a także jest sprzeczna z Konstytucją RP

Link do pełnego pisma w pdf:
    http://siskom.waw.pl/rospuda/rpo.pdf

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze, woj. podlaskie

Domyślnie

Nie mam ochoty komentować Waszych wypowiedzi. Mam wrażenie, że o to chodzi aby Polacy sami się potopili w kłótniach jak buldożery w bagnie Rospudy. Przepychacie się i odeszliście od tematu.
    A ja z uporem maniaka "TIRy na tory!!!"
    Plus jeszcze jedna propozycja: nie estakada przez miasto ale most jednoprzęsłowy nad Rospudą. Nad drzewami - to byłby widok !!!
    http://www.architekci.pl/konstrukcje...gment=737&od=0

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Mamy juz odpowiedz ekologow na pomysl premiera
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
    Ale nie nazywaj ich ekologami, dobra?

Wczoraj sobie spacerowałem piotrkowską, i też jakaś gromada dzieciaków z transparentem o torach i rospudzie stała po drodze. I podbiega Zosia i wyciąga dłoń i woła: Ratujemy Rospudę, proszę ulotkę.
    I odparłem: Ratujcie przyrodę, nie marnujcie papieru.

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

pewnie byles z siebie bardzo dumny...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    I odparłem: Ratujcie przyrodę, nie marnujcie papieru.
    Ale zes jej powiedzial, pewnie ja zatkalo i pobiegla po wujka staszka

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Nasir - rzecznik wskazuje, że według niego zostało złamane prawo, on nie jest władny w roztrzygnięciu tego. Na to zwracał ci cały czas Pogonus. Poczekajmy sądy rozstrzygną i co ma byc to będzie.
    Dla mnie istotniejsza jest wiadomość, że ekolodzy ewidentnie skłamali twierdząc, że nikt ich nie poinformował, że na ich działce ma być budowania droga. Rozumiem, że może wedłg nich, w walce o taką sprawę można posunąć sie do pewnych manipulacji, ale dla mnie jeśli ktoś kłamie w jednej sprawie to nie jest wiarygodny w innych. Wiadomo było, że te księgi wieczyste wypłyną bardzo szybko i tu kłamanie jest dość naiwne. Jak mam im wierzyć w sprawach, których nie jestem w stanie zweryfikować - chodzi tu o wizję zagłady jaką rozsiewają. Jak już pisałem, w którymś z wcześniejszych postów, nie jestem naiwniakiem i wiem, że budowa estekady będzie miała wpływ na środowisko. Do tej pory starałem się raczej ciepło wypowiadać o ludziach obozujących w Szczebrze. Słyszałem z ich ust, że maja ziemię i nie mieli żadnej informacji o wywłaszczeniu. Wiedząc, że ostateczna decyzja zależy od ekspertów i urzędników, a oni walczą o to w co wierzą po cichu z nimi symaptyzowałem - ot fajni ludzie, którzy maja poglady inne od moich (zwykła sprawa). A tu się okazuje, że wcale nie są lepsi od tych, którzy według nich okłamują opinię publiczną twierdząc, że estakada to najlepsze rozwiązanie. Już nie ma dobrych i złych Przynajmniej jak dla mnie.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Nasir - rzecznik wskazuje, że według niego zostało złamane prawo, on nie jest władny w roztrzygnięciu tego. Na to zwracał ci cały czas Pogonus. Poczekajmy sądy rozstrzygną i co ma byc to będzie.
    Dla mnie istotniejsza jest wiadomość, że ekolodzy ewidentnie skłamali twierdząc, że nikt ich nie poinformował, że na ich działce ma być budowania droga. Rozumiem, że może wedłg nich, w walce o taką sprawę można posunąć sie do pewnych manipulacji, ale dla mnie jeśli ktoś kłamie w jednej sprawie to nie jest wiarygodny w innych. Wiadomo było, że te księgi wieczyste wypłyną bardzo szybko i tu kłamanie jest dość naiwne. Jak mam im wierzyć w sprawach, których nie jestem w stanie zweryfikować - chodzi tu o wizję zagłady jaką rozsiewają. Jak już pisałem, w którymś z wcześniejszych postów, nie jestem naiwniakiem i wiem, że budowa estekady będzie miała wpływ na środowisko. Do tej pory starałem się raczej ciepło wypowiadać o ludziach obozujących w Szczebrze. Słyszałem z ich ust, że maja ziemię i nie mieli żadnej informacji o wywłaszczeniu. Wiedząc, że ostateczna decyzja zależy od ekspertów i urzędników, a oni walczą o to w co wierzą po cichu z nimi symaptyzowałem - ot fajni ludzie, którzy maja poglady inne od moich (zwykła sprawa). A tu się okazuje, że wcale nie są lepsi od tych, którzy według nich okłamują opinię publiczną twierdząc, że estakada to najlepsze rozwiązanie. Już nie ma dobrych i złych Przynajmniej jak dla mnie.
    1. Cały tekst jest z siscomu. Nie zauważyłeś, że podałem cytat w uszach ?
    2. Jak mi mógł zwracać uwagę jak ja dopiero teraz pierwszego posta dałem o rzeczniku. Wcześniej nie było rozmowy między mną a Pogonusem na temat rzecznika.
    3. Mógłbyś pokazać palcem gdzie ja piszę o tym że jakoby rzecznik był władny coś zmienić. Jest napisane że stwierdził , a twierdzić może każdy, a zwłaszcza rzecznik.
    4. To jest tylko informacja , że rzecznik zareagował, podałem linka . to wszystko. Po co bijesz pianę ?
    5. Czyżbyśmy znów wpadali w łatwe ferowanie wyroków na tamtejszych
    ludziach w obozie ?
    6. Tematu z działkami nie śledziłem i nie wypowiadam się na ten temat.

Ja może mam małą prośbę do forumowiczów. Przestańmy bić pianę i dawajmy jakieś konkretne teksty, wydarzenia itp. Dzięki temu forum stanie się aktualnym źródłem informacji. Może dajmy spokój z przepychanką.

Strona 48 z 110 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów