Nasir - rzecznik wskazuje, że według niego zostało złamane prawo, on nie jest władny w roztrzygnięciu tego. Na to zwracał ci cały czas Pogonus. Poczekajmy sądy rozstrzygną i co ma byc to będzie.
Dla mnie istotniejsza jest wiadomość, że ekolodzy ewidentnie skłamali twierdząc, że nikt ich nie poinformował, że na ich działce ma być budowania droga. Rozumiem, że może wedłg nich, w walce o taką sprawę można posunąć sie do pewnych manipulacji, ale dla mnie jeśli ktoś kłamie w jednej sprawie to nie jest wiarygodny w innych. Wiadomo było, że te księgi wieczyste wypłyną bardzo szybko i tu kłamanie jest dość naiwne. Jak mam im wierzyć w sprawach, których nie jestem w stanie zweryfikować - chodzi tu o wizję zagłady jaką rozsiewają. Jak już pisałem, w którymś z wcześniejszych postów, nie jestem naiwniakiem i wiem, że budowa estekady będzie miała wpływ na środowisko. Do tej pory starałem się raczej ciepło wypowiadać o ludziach obozujących w Szczebrze. Słyszałem z ich ust, że maja ziemię i nie mieli żadnej informacji o wywłaszczeniu. Wiedząc, że ostateczna decyzja zależy od ekspertów i urzędników, a oni walczą o to w co wierzą po cichu z nimi symaptyzowałem - ot fajni ludzie, którzy maja poglady inne od moich (zwykła sprawa). A tu się okazuje, że wcale nie są lepsi od tych, którzy według nich okłamują opinię publiczną twierdząc, że estakada to najlepsze rozwiązanie. Już nie ma dobrych i złych

Przynajmniej jak dla mnie.