Stalke 50 mialem z moim analogiem na ktorym sie nauczylem robic foty wiec wiem jaka jest roznica (w jasnosci znam roznice, co do ostrosci to sie orientuje z literatury ale nie z doswiadczenia bo nie robie wielkich powiekszen) ale lubie lapac ludzi jak tego nie wiedza wiec gdy tylko dozbieram kupuje 70 - 300 VR i dopiero bede mial zabawe :-P
Ja tylko mowilem ze ludzie sie przyczepili do tych cyferek. Jakby w analogach standartem bylo przykladowo FF = 22 * 30 to nikt normalny by dzisiaj nie marudzil ze chce 24 * 36 tylko by chcial 22 * 30. Dlatego nie widze sensu w FF bo rownie dobrze mozna by bylo byc za 6 * 9 - wieksza matryca, lepszy kontrast itp. To cale 24 * 36 to tylko standart maloobrakowy fotek analogowych i wcale nie musi byc tak z cyfrowymi bo przypuscmy ze wieksze firmy dojda do porozumienia i zrobia sobie standart FF = 36 * 48 i kazdy bedzei go chcial zapominajac o 24 * 36 ?
Czy to co napisalem jest zrozumiale ? Bo mam talent do gmatwania w jez. polskim i nie zawsze latwo mnie zrozumiec![]()