Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 510

Wątek: Pentax K10D

Początki nałogu

Domyślnie

K10D zawitał do Media, więc miałem okazję się nim pobawić.... Dla mnie bomba Zwłaszcza, że cyknąłem nim ostre zdjęcie z ręki na czasie 1/4 sek....zatem SR nawet działa i się sprawdza Tylko kit do bani, ale na te nowe szkiełka trzeba poczekać do marca chyba.... A, i poziom szumu na 1600 ISO zaskakująco niski Rozwalił mnie też pomysł Sensitvity Priority (czas, przysłona dobierany do zadanego ISO) oraz Time, Aperture Priority (ISO dobierane do zadanego czasu i przysłony) - chciałbym to mieć w swoim Canoniku Poza tym AF diabelnie szybki !!

Uzależniony

Domyślnie

Mam K10D od ponad tygodnia. Na tym etapie moge powiedziec ze jestem bardzo zadowolony z zakupu. Na szersze refleksje przyjdzie czas kiedy zakupie jakies szklo, lub szkla systemowe. Caly czas sie zastanawiam czy nie poczekac z zakupami do premiery szkiel USM w marcu.

Poza tym jestem zadowolony ze wspolpracy aparatu ze szklami manualnymi M42. Porownujac zdjecia zrobione tymi samymi obiektywami Zeissa przy uzyciu Canonow 350d i 20d do zdjec zrobionych K10D, mowie wprost ze zdjecia z K10D sa ostrzejsze i posiadaja zywsze, bardziej naturalne kolory.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest nowy firmware - link poniżej. Dołożyli sporo funkcji . Żeby canon tak chciał czasem coś zmienić np.: dodatkowe funkcje dla "direct print" .
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5364
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

jakbym wiedzial ze pentax wpusci za jakis czas FF i gdyby ofensywa cwanona w najblizszych miesiacach nie pokazala nic ciekawego to zmienilbym system. zwlaszcza ze pozbylem sie terez prawie wszsytkiego poza stara 300D i 33 a co jak co ale stabilizacja i uszczelki na pewno mi sie bardzo przydadza.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    jakbym wiedzial ze pentax wpusci za jakis czas FF i gdyby ofensywa cwanona w najblizszych miesiacach nie pokazala nic ciekawego to zmienilbym system. zwlaszcza ze pozbylem sie terez prawie wszsytkiego poza stara 300D i 33 a co jak co ale stabilizacja i uszczelki na pewno mi sie bardzo przydadza.
    Gdyby Babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Zresztą życie pokazuje, że nawet i to nie wystarczy . Póki co to Pentax musi się pozbierać finansowo i pokazać obiecany średni format i body profesjonalne. Zobaczymy jak to będzie wyglądało pod przewodem nowego właściciela. Na FF-a to bym tu szybko nie liczył.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

FF to przez najblizsze lata nie beda mieli. ale jak masz swiadomosc ze firma jest przyszlosciowa, ze wprowadza profesjonalne body i kiedys tam FF, ze pojawiaja sie szkla, korpusy, akcesoria, ze po prostu nie obudzisz sie z reka w nockiku ktorego dnia to wiesz ze nie na darmo posiwecasz czas temu systemowi

fotografia biznesowa

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

FF to przez najblizsze lata nie beda mieli. ale jak masz swiadomosc ze firma jest przyszlosciowa, ze wprowadza profesjonalne body i kiedys tam FF, ze pojawiaja sie szkla, korpusy, akcesoria, ze po prostu nie obudzisz sie z reka w nockiku ktorego dnia to wiesz ze nie na darmo posiwecasz czas temu systemowi
    No i właśnie na to pytanie trzeba sobie odpowiedzieć. Jest ta przyszłość czy nie?
    Kapitan Wagner

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja uznam ze jest, jak canon na PMA milo mnie nie zaskoczy

fotografia biznesowa

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ja uznam ze jest, jak canon na PMA milo mnie nie zaskoczy
    Ale co jest, bo się trochę zgubiłem?
    Kapitan Wagner

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

chyba photokina hehe-sam juz sie pogubilem

fotografia biznesowa

Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów