Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 510

Wątek: Pentax K10D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kolekcjoner , Andee spodziewa sie, że przesympatyczne i wyrozumiałe grono forumowiczów Canoniarzy z uwagą przeczyta garść ciekawych refleksji z posługiwania się szacownym systemem Pentaxa w postaci nowego, przełomowego dla P, dslra. Sam jestem ciekaw jak np. chodzi AF, jak z WB przy 22 bitach itp.. Nie ma zbyt wielu użytkowników KaDyszki stad mało info z pierwszej ręki. Ja czekam z niecierpliwością. Czyż ten dział nie nazywa się "inne systemy"? Dlaczego spodziewać się niemiłych odbiorów?
    ...coś tam + ATS 80 HD

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Miało być " sprzęt fotograficzny (inny)"
    ...coś tam + ATS 80 HD

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irma Zobacz posta
    (...)Dlaczego spodziewać się niemiłych odbiorów?
    No właśnie o tym samym myślę . Kolega jakoś tak kryguje się odrobinkę, a my tu paznokcie już obgryzamy ze zniecierpliwienia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee Zobacz posta
    Napewno przyjdzie czas na takowe, chociaz nie jestem pewien czy spotkaja sie tu z milym odbiorem...
    A dlaczego nie? Obiektywne porownanie konkurencji to zawsze dobre doswiadczenie.
    Jedyny problem to moze byc zazdrosc - ja bym chcial zeby Canon wypuscil cos takiego, bo dla samej puszki systemu nie bede zmienial

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Puszka puszką, ale szkła też mają zacne. Na dodatek będą w końcu z własnym napędem
    ...coś tam + ATS 80 HD

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

W zeszlym tygodniu macałem *st, puszka miła w odbiorze, pomysłowo zaplanowana, no i wizjer jaki... System ma potencjał jak cholera. No i chyba nauczyli się go wykorzystywac, co widac po k10d.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do kolegi z pracy właśnie przyszła paczuszka. Pierwsze wrażenia z macania:

1. Wykonanie bardzo solidne. Właściwie trudno na szybko się do czegoś przyczepić.
    2. Ergonomia - 2 pokrętła umieszczone są o wiele wygodniej niż w moim 20D. Chociaż to oczywiście rzecz subiektywna. Cała puszka jest troszkę mniejsza i zauważalnie lżejsza.
    3. Wizjer - chyba minimalnie większy i jaśniejszy niż w 20D
    4. Stabilizacja - działa bardzo fajnie. z obiektywem 50 przy czasie 1/20 wychodzą bez problemu nieporuszone fotki. Po zapięciu obiektywu manualnego, puszka pyta o ogniskową, żeby sobie odpowiednio dobrać pracę stabilizatora.
    5. Aparat gorzej niż 20D radzi sobie z doborem właściwego balansu bieli przy trudnym oświetleniu (jarzeniówki)

To tak po kilkuminutowym obmacywaniu. Pewnie jeszcze coś napiszę.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 13-12-2006 o 11:56
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I jedna fotka z dziesiątki. Robiona "z ręki".
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 13-12-2006 o 11:55

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

A powiedz coś jeszcze o:
    -szybkości i celności AF
    -efektach z 22bit przetwornika
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AF jest szybki. Łapie ostrość od razu, czyli obiektyw nie jeździ w tę i z powrotem żeby złapać ostrość. Po prostu "bzzzt" i już. Nie wiem, jak będzie się sprawował przy słabym oświetleniu. Nie bawiłem się aż tak dokładnie. Moim zdaniem AF jest także precyzyjny, choć nie pstrykaliśmy tablic testowych

Powyższe spostrzeżenia tyczą się obiektywu napędzanego śrubokrętem z body. Prawdopodobnie przy zastosowaniu nowych szkieł z wbudowanym silnikiem będzie nie gorzej, ale to już tylko przypuszczenia.

Co do 22 bitów przetwornika to nie mogę w tej chwili nic powiedzieć. To wymagałoby dłuższego pobawienia się, a takiej szansy jeszcze nie miałem. Kumpel cały czas maca swoją nową zabawkę, więc jak będzie miał jakieś spostrzeżenia, to nie omieszkam ich zacytować na forum.

Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów