Strona 52 z 1000 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152552 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

shaqi: ja tez sie przesiadlem z cropa na 5d ... nawet zamieszczalem foty porownawcze tutaj na forum ... roznica jest ogromna ... zarowno przy takiej samej ogniskowej i roznej odleglosci jak i przy tej samej odleglosci i wypadkowych ogniskowych takich samych.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz Zobacz posta
    zarowno przy takiej samej ogniskowej i roznej odleglosci jak i przy tej samej odleglosci i wypadkowych ogniskowych takich samych.
    Ciii.. Nie przeszkadzaj chłopakowi dowartościowywać swojego aparatu i tłumaczyć sobie wszystkiego tak jak wedlug niego być powinno

Swoją drogą, zauważyłeś może, że zwykle o jakimkolwiek sprzęcie najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy go na oczy nie widzieli?
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zresztą konkluzja tego artykułu dla mnie jest co najmniej dziwna. Właśnie na tych ostatnich dwóch zdjęciach widać prawdziwy "zysk" z pełnej klatki. Na zdjęciu z 5-tki twarz modelki jest niemal trójwymiarowa, bardzo ładnie wyłania się z nieostrości natomiast na pierwszym jest to wszystko dużo bardziej płaskie.
    I teraz nie ma się co dziwić, że na zachodzie niektórzy fotografowie ślubni używają średniego formatu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-01-2007 o 21:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    No nie, no sorry.. Może jeszcze pokazać w którą stronę aparat trzymać?
    wyrwałeś mi te słowa z klawiatury bo to miało być moje następne pytanie a tak poważnie to wszystko mozna powiedzieć w odpowiedni sposób by inni nie pomyśleli sobie o tobie...

a tak całkiem poważnie to dzieki za radę
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 30-01-2007 o 01:37

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Dryl Zobacz posta
    To prawda EXy są ostre, coraz mniej podoba mi się ich światło. Niezaleznie od tego rozstawienie czegokolwiek dodatkowego w kościele to duży problem.

Dlatego tez rewelacyjne jest świateko punktowe stosowane w nektórych kosciołach. Wówczas to i f 4 jest namiejscu nawet przy ogniskowej 200. Przykład tutaj, oczywiście na zdjęciach z kościoła http://www.marcindryl.com/slub1.html

A swoją drogą jakich flashy używasz , oczywiście poza EXami ?
    Niebieskie tipsy pewnej pani na zdjęciu mnie oślepiły

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Niebieskie tipsy pewnej pani na zdjęciu mnie oślepiły
    Cóż tak sie noszą kobiety , ale dzieki temu jest barwniej

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Ciii.. Nie przeszkadzaj chłopakowi dowartościowywać swojego aparatu i tłumaczyć sobie wszystkiego tak jak wedlug niego być powinno ?
    Chłopcze ty się dowartościowuj swoim 5D, a ja będę swoim 20d i kilkoma w twoim pewnie przekonaniu marnymi szkłami.
    Płakac nie będę.

Swoją drogą, zauważyłeś może, że zwykle o jakimkolwiek sprzęcie najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy go na oczy nie widzieli?
    Jeśli mówisz o mnie to znów nie masz racji.
    Ponadto chłopcze jak już wcześniej wspomniałem lepszy wybór szkieł USM też planuje przejść na FF cyfrowy, bo analogowy mi jeszcze pozostał.

A co do testów na fotopolis myślę, że są obiektywne. Ja nie miałem możliwości mięć w jednym czasie FF i cropa z analogicznymi szkłami. Ale myślę, że fotopolis to poważna redakcja i pierdoł nie piszą.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I teraz nie ma się co dziwić, że na zachodzie niektórzy fotografowie ślubni używają średniego formatu.
    Fajnie piszesz o średnim formacie. Ale zapomniałeś że tam jest inny rynek. Fotografowie biorą po kilka/naście tysięcy euro lub funtów wiec wydatek 30k zł na średni format to dla niego piłka. A ilu polskich fotografów ślubnych stać na średni???

I nie chodzi tu tylko o wzgledy GO ale też o jakość zdjęć i możliwości powiekszeń.
    Widziałem zdjęcia z Hasselblad`a i powaliły mnie szczegółowością obrazu.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    (...)I nie chodzi tu tylko o wzgledy GO ale też o jakość zdjęć i możliwości powiekszeń.
    Widziałem zdjęcia z Hasselblad`a i powaliły mnie szczegółowością obrazu.
    Dla mnie chodzi o GO i plastykę obrazu. Po za tym możliwość pozbycia się filtra AA - przy krajobrazie piękna rzecz. Wielka rozdzielczość mi nie jest potrzebna . W sumie taka Mamiya ZD by mi wystarczyła .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    Fotografowie biorą po kilka/naście tysięcy euro lub funtów
    pokaz mi takich co dostają te kilkanascie tysiecy... na palcach jednej ręki mozna policzyc
    ja mieszkam w niemczech i znam kilku fotografów którzy by chcieli tyle brac

za kilkanascie tyś to nawet mogłbym sie sam złąmac i komus wesele nie tylko cyknąc ale i urzadzic w całosci

BTW on tam nie napisał ze cyfrowego średniego formatu... a klisza wcale nie kosztuje Bog wie jakich pieniedzy....
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta

za kilkanascie tyś to nawet mogłbym sie sam złąmac i komus wesele nie tylko cyknąc ale i urzadzic w całosci
    sam jestem gotów do takich poświęceń

osobiście nie znam takich profi ale o nich czytałem wiec mają rynek
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Strona 52 z 1000 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152552 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów