Strona 120 z 190 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    bo jakby nie patrzec... D200 jest od niego lepsze a powoli jak patrze na zdjęcia kolegi ktory na nim pracuje to przestaje byc pewien czy aby napewno w efekcie końcowym matryca 30D jest na tyle lepsza by rekompensowac całą reszte... nie mówie o testowych fotach w powiekszeniu 500% na ekranie monitora tylko o papierze
    Z tą lepszością to i tak i nie jako body lepsze aczkolwiek mało jest rzeczy których mi brakuje w 30D a są w D200. Za to jest kilka które są w 30D a bardzo by mi ich brakowało w D200.

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Dlaczego za wcześnie ? Według zwyczajów Canona, to dokładnie na 5D jest pora.
    Zależy. Jeśli to wg. canona profi puszka to dwa lata jak nic. A ponieważ konkurencji z nikąd to sobie mogą lecieć w kulki do woli .

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Może popatrz na to inaczej. D200 to coś co znajduje się między 30D (lepszy od 30D) a 5D (słabszy niż 5D). Zatem porównywać D200 do 30D to nieporozumienie. D200 ma sporo zalet ale też i wad, wiem bo mam okazję od czasu do czasu poużywać. Poza tym ta dyskusja trąca onanizmem sprzętowym, liczy się robienie zdjęć a sprzęt jest ważny ale zawsze na drugim miejscu.
    No tak ale i tak w sumie tu dyskutujemy o sprzęcie więc jakoś to trzeba znosić .
    A sytuacja jest dokładnie taka jak opisałeś nie ma odpowiedników. Jednakowóż 30D dużo bliżej do D200 niż D200 do 5D i to bynajmniej nie w kategorii który lepszy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No tak ale i tak w sumie tu dyskutujemy o sprzęcie więc jakoś to trzeba znosić .
    A sytuacja jest dokładnie taka jak opisałeś nie ma odpowiedników. Jednakowóż 30D dużo bliżej do D200 niż D200 do 5D i to bynajmniej nie w kategorii który lepszy .
    Oczywiście, że dyskutujemy o sprzęcie ale czasem za bardzo zapędzamy się w ślepy zaułek.
    Zgadzam się z Oskarkowym, który pisze, że lepszy sprzęt pozwala na uzyskanie lepszych wyników i to prawda, z którą się zgadzam całkowicie.
    Co do pozycji D200 to porównywanie puszki z matrycą APS-C do puszki z matrycą APS to nieporozumienie ale nader częsta zabawa działów marketingowych. W rewanży Canon powinien porównać 400D z D200.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Poza tym ta dyskusja trąca onanizmem sprzętowym, liczy się robienie zdjęć a sprzęt jest ważny ale zawsze na drugim miejscu.
    to nie jest onanizm tylko zimna kalkulacja... juz raz taki dylemt miałem wybrałem 30D do dzis nie wiem czy słusznie ale mam i robie tym co mam... ta wyższosc D200 widze równiez z mojego niezwykle subiektywnego punktu widzenia... który powoduje równiez to iż nikt mnie nie przekona ze ktorykolwiek tamron 17-50 czy28-75 jest lepszy od 17-40L. tym elmentem jest solidnosc konstrukcji... i mam w d.. menu i inne rzeczy bo tego sie mozna nauczyc choc programowalne przycicski to jednak cos czego w 30D brakuje... ale mi najbardziej brakuje tej obudowy ktora teoretycznie jak spojrzec na mateiały jest identyczna... a jednak nie do konca 30d kupiłem tylko i wyłącznie ze wzgledu na matryce bo w sumie nie miałem szkieł ani jednego ani drugiego analogowa miałem Leice... i jesli porównywac fotki na ekranie kompa to jednak Canon wypada tu lepiej... ale na papierze ta przewaga gdzies ginie... a solidnosc konstrukcji i jednak jakby nie patrzec lepszy AF pozostają stad kiedy zapytanoo co by mnie przekonało do 3D napisałem ze uszczelniona obudowa z nikona i to najlepiej nie D200 ale D2X'a i lepszy AF
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zjawa Zobacz posta
    w sumie sa podobne, porownywalne skoro je się porownuje, i moze D200 faktycznie jest lepszy, ale nie jakoś drastycznie.
    Z tym ze d200 kosztuje ~4800zl
    a 30D ~3600? (po cashbacku )
    wiec łaski d200 nie robi ze jest lepszy
    teraz ceny są porównywalne, jak ja kupowałem 30d to kosztował 4600 a d200 około 6800 a to już była duża róznica

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tak zeszlo na Nikona, jak to jest swietny itd... prawie placzemy
    nad grobem Canona.
    Tymczasem ogladalem final Australian Open i staralem sie znalezc
    chocby jedno szklo Nikona... :-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie konrolowany przeciek czy też fake?

dostałem od znajomego z UK

co o tym sądzicie?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

nie kupuje tego... komus sie nudzi i projektuje takie obrazki

za to taki design rządzi

http://www.pbase.com/image/62940250
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 28-01-2007 o 23:03
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tekst jest prawie kopia z opisu 1Ds MkII:

http://www.canon.co.uk/For_Home/Prod...rkII/index.asp

"...detail of 50MB files. It has all the features and disaster-proof build quality expected from a professional EOS body."

staraja sie wszyscy, staraja...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    co o tym sądzicie?
    Wg mnie kolega powinien zmienic przegladarke

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Tekst jest prawie kopia z opisu 1Ds MkII:

http://www.canon.co.uk/For_Home/Prod...rkII/index.asp

"...detail of 50MB files. It has all the features and disaster-proof build quality expected from a professional EOS body."

staraja sie wszyscy, staraja...

no tak nawet nic o odkurzaczu nie napisali

Strona 120 z 190 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów