Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zdjęcie nieba nowy 350d ZONK

Mieszany widok

Domyślnie Zdjęcie nieba nowy 350d ZONK

Zrobiłem te zdjęcia nieba i mi straszny syf wyszedł w ogóle przy dużej przysłonie syf widać
    I co teraz próbwać to czyścić?

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

trza gruchy użyć

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nowy? Kontrola jakości schodzi na psy... Albo taki on nowy. Postał bez obiektywu tydzień na wystawie... Można iść z reklamacją do sprzedawcy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Nowy? Kontrola jakości schodzi na psy...
    w kompaktach tez

http://canon-board.info/showthread.php?t=19706

Zablokowany

Domyślnie

No to u mnie przy f22 widać tylko jednego "ptaszka" i kilka plamek i kropeczek - a aparat absolutnie nie jest nowy. A już się martwiłem ...

Domyślnie

No właśnie sto razy się pytałem czy na pewno nowy. Chodź sprzedawca nie koniecznie był świadom, że tam jakiś syf jest. Widzę też syf przez wizjer bez obiektywu i jak chucham na lustro to jakby tłuste plamki wychodzą. No ale przecież ważna jest matryca. Najbardziej mnie martwi, że te drobne punkty to będą jakieś tłuste plamy i gruchą tego nie usunę. Zaraz mi się ciśnienie dźwiga jak miałbym wysyłać nowy aparat do serwisu na czyszczenie matrycy, a gwarancja tego też nie uwzględnia. A tymi patyczkami to tak, żeby tylko delikatnie wystające włókna zebrały syfy, czy można sobie pozwolić na odrobinę więcej? Jak tam czytam te wątki to ludzie nawet w spirytusie maczają.
    Ostatnio edytowane przez AdamAGP ; 18-02-2007 o 23:56

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamAGP Zobacz posta
    Widzę też syf przez wizjer bez obiektywu i jak chucham na lustro to jakby tłuste plamki wychodzą.
    Nigdy nie próbuj czyścić wnętrza aparatu, dmuchając ustami! Wbrew pozorom takie chuchnięcie nie składa się z "czystego" powietrza, lecz ma też spore ilości pary wodnej i drobnoustroi. Zawsze korzystaj z gruchy!
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

mi się ciśnienie dźwiga jak miałbym wysyłać nowy aparat do serwisu na czyszczenie matrycy, a gwarancja tego też nie uwzględnia.
    Uwzględnia, w czasie trwania okresu gwarancyjnego możesz często nosić do serwisu aparat i zawsze wyczyszczą matrycę za darmo.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

No właśnie sto razy się pytałem czy na pewno nowy. Chodź sprzedawca nie koniecznie był świadom, że tam jakiś syf jest. Widzę też syf przez wizjer bez obiektywu i jak chucham na lustro to jakby tłuste plamki wychodzą. No ale przecież ważna jest matryca. Najbardziej mnie martwi, że te drobne punkty to będą jakieś tłuste plamy i gruchą tego nie usunę. Zaraz mi się ciśnienie dźwiga jak miałbym wysyłać nowy aparat do serwisu na czyszczenie matrycy, a gwarancja tego też nie uwzględnia. A tymi patyczkami to tak, żeby tylko delikatnie wystające włókna zebrały syfy, czy można sobie pozwolić na odrobinę więcej? Jak tam czytam te wątki to ludzie nawet w spirytusie maczają.
    serwis na Żytniej czysci natryce na gwarancji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów