40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Jaki lepszy AF? Popatrzcie sobie na wszelkie usprawnienia jakie wprowadzal Canon kiedykolwiek w dSLR pomiedzy modelami. Nie myslcie ze sie zwiekszy jego szybkosc czy dokladnosc w sposob drastyczny. Ze raptem wszystkie punkty zrobia sie krzyzowe, ze ilosc punktow zwiekszy sie 2-krotnie, albo doloza EC??
Otoz nie. Wszystko na co bym liczyl, to moze ze 2 czy 4 dodakowe niewidoczne pola tak jak jest w 5D. Jakies bardzo drobne usprawnienie to tak, ale zadnych rewolucji to ja bym sie spodziewal.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Proszem Pani a Oskarkowy to narobił wszystkim apetytu a teraz milczy![]()
sorry, ale takie wypowiedzi są dla mnie rozbrajające, raz śmieszą dziecinnym podejściem, innym razem złoszczą bezmyślnością...
Po wysłaniu bowiem Nikona (Sony) do piachu można będzie się cieszyć: podwyżką cen produktów Canona, zastojem i odcinaniem kuponów od sukcesu. Otóż ja się wręcz modlę, by Nikony D200/80/40 nałożyły Canonowi jak najbardziej w dupę, bo to jedyna szansa, że za rozsądne pieniądze może jeszcze pod koniec roku będę mógł zrobić przesiadkę na 30D (lub jego następcę), do tego może dokupię zamiast gównianego, plastikowego słoiczka, sensowny obiektyw kitowy, na poziomie choćby nikona 18-70.
Marzenie o starciu z powierzchni ziemi konkurencji jest myśleniem na miarę Kim Dzong Ila, Fidela i innych znanych teoretyków monopolu.
Ostatnio edytowane przez Maris ; 07-02-2007 o 11:23
wg najświeższych danych canon zrobi totalna rewolucje w puszkachpod hasłem "sam zrób sobie puszkę"
kazdy klient sam bedzie skladal swoj aparat i tak:
bedzie sobie mogl wziac np. uklad AF z jedynki, LCD z np. z dwudziestki i wszystko wrzucic do puszki trabanta
albo odwrotnie
jak ktos bedzie chcial uszczelnienia to dodadzą do body opakowanie silikonu![]()
Smiesznie bedzie jak wyjdzie 1dmIII za okolo 40k i nowe szkla 200/1,8 IS i jeszcze jakies tele w cenie 35k za sztuke ale za to o jakosci takiej ktora wyczerpuje sensor 22mPix. Nie bedziemy mogli nic powiedziec bo w koncu nowosci tylko co nam po nich... i trzeba bedzie waek zamknac z powodu samobojstw...
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max