Strona 70 z 190 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Już po paru dniach obcowania na tym forum doszedłem do wniosku, że pogadać tutaj można tylko i wyłączenie o problemach sprzętowych i w takim wypadku rzeczywiście przydaje się to forum bez dwóch zdań. Ale z fotografią to zbyt wiele wspólnego nie ma. To mniej więcej tak, jakby 12-latek dorwał prezerwatywę - pociupciać i tak nie pociupcia, ale pewien dreszczyk emocji związany z samym posiadaniem poczuje ;-)

Ale że różni ludzie różnego kalibru przyjemnościami żyją - kontynuujcie proszę ;-)
    Bo to forum użytkowników aparatów Canona więc można tu pogadać o wszystkim z tym związanym, zarówno i o sprzęcie jak i o fotografii choć może w mniejszym stopniu.
    Przed zarejestrowaniem sie na jakimś forum należałoby zapoznać się z jego charakterem bo tez mam wrażenie że kolega napisał posta tylko żeby napisać.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Już po paru dniach obcowania na tym forum doszedłem do wniosku, że pogadać tutaj można tylko i wyłączenie o problemach sprzętowych i w takim wypadku rzeczywiście przydaje się to forum bez dwóch zdań. Ale z fotografią to zbyt wiele wspólnego nie ma....
    I trzeba Ci na to było aż kilka dni
    Toś zbyt bystry raczej nie jest, bo przecież na samej górze jest napisane jak wół, że to jest "Forum użytkowników aparatów...itd." a nie fotografów i można to zauważyć po paru sekundach, a nie dniach.

To mniej więcej tak, jakby 12-latek dorwał prezerwatywę - pociupciać i tak nie pociupcia, ale pewien dreszczyk emocji związany z samym posiadaniem poczuje ;-)
    A to dobre
    Prawie tak dobre, jak moje ulubione podsumowanie nadużycia filtrów UV:
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...3966dfa?&hl=pl
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 13-12-2006 o 09:26
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Te czułości: może być tak jak pisał kolega wyżej, że canon nie da bo po co skoro konkurencja i tak póki co na tym polu żadna. Ale może być też tak, że jednak dadzą zwłaszcza w wyższym (czyt. droższym modelu) żeby go odpowiednio pozycjonować i pokazać konkurentom miejsce w szeregu - tak było częściowo przecież w wypadku wypuszczenia 5D.
    Mimo wszystko nie wierze w az taki duzy skok tej czulosci. 1EV to by byl niezly prztyczek w nos konkurencji, ktora i tak musi teraz udawadniac, czemu to "dusza" jest wazniejsza w aparacie niz wysokie ISO.
    To co mowisz, ze bedzie to tylko w wyzszych modelach ma sens. Pozycjonuje aparaty i jest to informacja dla odbiorcow nizszych modeli: patrzecie, co bedziecie mieli w 550D . Czy w D25 bedziecie to mieli?? ;-)
    Ale fakt, ze jakby dali ISO 12800 to lampa blyskowa przechodzi to lamusa. Wystarczylaby swieczka albo mocniej zaswiecic oczami ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    I trzeba Ci na to było aż kilka dni
    Pierwsze sygnały o słuszności tej tezy można dostrzec nawet nie rejestrując się na tym forum - wystarczy poczytać choćby na usenecie opinie o nim ;-) Ja jednak nie jestem z tych, którzy pochopnie wydają sądy na jakiś temat, i zawsze staram się dokładnie przyjrzeć zagadnieniu, zanim wyrobię sobie na jego temat opinię. Stąd te kilka dni. Jeśli uważasz, że to AŻ TYLE czasu, to przepraszam cię ogromnie, że jestem takim nietrybem bez refleksu - gdybym był choć w połowie tak bystry jak ty, pewnie już po 5 minutach bym się zorientował ;-) Cóż... nie każdy może być doskonały, czego najlepszym przykładem jak widać jestem ja ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ja jednak nie jestem z tych, którzy pochopnie wydają sądy na jakiś temat, i zawsze staram się dokładnie przyjrzeć zagadnieniu, zanim wyrobię sobie na jego temat opinię....
    A ta wyszła Ci rewelacyjna, co już podkreśliłem wcześniej :-)
    Nie ma to jak z rana zdrowo się pośmiać z samego siebie
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Pierwsze sygnały o słuszności tej tezy można dostrzec nawet nie rejestrując się na tym forum - wystarczy poczytać choćby na usenecie opinie o nim ;-)
    Usenet to akurat takie miejsce gdzie kazdy smoze nabazgrac co mu sie tam uwidzi. Zreszta bylo kilku kompletnych frustratow, ktorzy gdy im charakter i cel tego forum im nie odpowiadalo, zamiast sie po prostu wypisac, wypowiedzili prywatna wojne, chocby i na rzeczonym usnecie. Najwyrazniej czasu maja za duzo, wzglednie jakies kompleksy moze?

Marcin

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A ta wyszła Ci rewelacyjna, co już podkreśliłem wcześniej :-)
    Nie ma to jak z rana zdrowo się pośmiać z samego siebie
    Odpuśćcie mu. Nie zrozumiał kontekstu, który dla nas jest oczywisty, bo wiele razy o tym rozmawialiśmy. Chlapnął z trochę zbyt grubej rury a teraz próbuje wyjść z tego z twarzą. Proponuję małą dyspensę i drugą szansę.

A wracajac do tematu: będą jaja jak berety, jak trójka rzeczywiście będzie wyglądała jak Bonkowa
    Mają świetny projekt, to po co się męczyć?

Może też być tak, że te specyfikacje mają jakiś sens, że były przecieki a tylko fotki nie było, to wzięli Bonkową. Do lutego nie daleko, chociaż uczciwie przyznam, że nie mogę na krześle wysiedzieć.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta

A wracajac do tematu: będą jaja jak berety, jak trójka rzeczywiście będzie wyglądała jak Bonkowa
    Mają świetny projekt, to po co się męczyć?
    Myslisz ze juz panowie w czarnych garnituach zapukali do Bonkowych drzwi??

Hehe. Zeby sie nie okazalo potem, ze Canon to nie ma wogole dzialu projektownia apratow. Zbieraja sie tylko raz na rok, przerzucaja na dpreview wszystkie spekulacje i plotki i sprawdzaja co tam trzeba wyprodukowac ;-)

Marcin

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Myslisz ze juz panowie w czarnych garnituach zapukali do Bonkowych drzwi??
    Ja bym nie narzekał. Mała, zgrabna, w sam raz będzie mi pasowała do torby..
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta

Hehe. Zeby sie nie okazalo potem, ze Canon to nie ma wogole dzialu projektownia apratow. Zbieraja sie tylko raz na rok, przerzucaja na dpreview wszystkie spekulacje i plotki i sprawdzaja co tam trzeba wyprodukowac ;-)

Marcin
    Przewrotna idea - ale chyba jeszcze za czasow przedmasowointernetowych Canon wyprodukowal tez kilka fajnych puszek, wiec moze z ich R&D nie jest az tak źle
    Ale oczywiście wszyscy im chętnie pomożemy

Strona 70 z 190 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów