Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: BG-E3 - zakup konieczny czy nie

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zamiennik nie ma 2000mAh Producent tylko tak podaje. Czytałem gdzieś artykul o tym, że zamienniki mają zawsze około 1000-1200mAh I to rowniez nie powinno stanowic problemu
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Canon Battery Grip BG-E3 - 349pln - chyba fajna cena
    http://www.fotobasia.pl/produkt.php?id=1575

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    adamek - zapewne kupie bo jednak rzeczywiscie wydaje mi sie ze na oko sie lepiej go trzyma z gripem niż bez. Z resztą lepiej mi sie trzymało 400D + Grip, wiec napewno 350D bedzie mi sie lepiej trzymalo. Baterie traktuje jako dodatkowy plus gripa, bo jak przyjdzie mi wyjechac gdzies i nie bede mial dostepu do ladowarki przez 1 dzień a bede robil duzo zdjec to na 2 akumulatorkach zrobie ~1000zdjec. To poprawia komfort psychiczny pracy.
    IMHO najwieksza zaletą gripa jest to, że na dowolnym zadupiu na świecie kupisz paluszki, a nie zawsze jest czas i miejsce aby naładować akumulator.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    IMHO najwieksza zaletą gripa jest to, że na dowolnym zadupiu na świecie kupisz paluszki, a nie zawsze jest czas i miejsce aby naładować akumulator.
    Tak to fakt. To wielka zaleta . Nie miałem póki co takiej potrzeby ale rzeczywiście może to uratować tyłek.
    Trzeba tylko pamiętać żeby zabierać wkład na paluszki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

- No właśnie. Czy komukolwiek się to kiedyś przydało (te paluszki)???

Coś już napisał Awatar Bajo
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Ja sie przyłączam do posta bo chce zapytac o ilość akumulatorów, które moge włozyć do środka. jeśli chodzi o te dedykowane to można włożyć jeden albo dwa... a jak jest z paluszkami ? czy mozna włożyć naprzykład tylko 4 zamias 6 ? czy jak włoze 4 to wszystko bedzie działac ?
    Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie, potrzebne są wszystkie 6, są połączone szeregowo.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moim zdaniem KUP. Napiszę o moich doświadczeniach na temat pracy z gripem i bez na podstawie mojej 10-tki. Na początku pracowałem bez gripa. Jeśli używałem obiektywu 50/1.8 nie było powodu do narzekań, jeśli jednak podpinałem pod puszkę Tokinę ATX aparat był potwornie niewyważony, a przez to niewygodny. Zestaw po prostu leciał w przód (pomimo dużego i wygodnego uchwytu i dość dużej masy samego aparatu). Ergonomia kadrowania pionowego też nie był zbyt dobra. Po dwóch godzinach pracy przy kadrowaniu pionowym z ręki poważnie zaczynał bolec mnie nadgarstek. Gdy dokupiłem grip BG-ED3 ŻYCIE STAŁO SIĘ PROSTSZE . Zestaw jest super wyważony nawet po wpięciu bardzo ciężkich szkieł (przy lekkich obiektywach ich masa jest nie odczuwalna). Praca podczas kadrowania pionowego to po prostu poezja. Złapałem się na tym, że "przerzucanie" z uchwytu poziomego na pionowy jest wykonywana przeze mnie wręcz bezwiednie. Przed moją 10-tką miałem EOSa 5 również "zgripowanego". W przypadku tego aparatu uchwyt pionowy był nawet solidniej wykonany od podstawowego. Zdecydowanie zalecam!
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez gripa nie wyobrazam sobie robienia zdjec z 350 D:grin: moze dlatego ze mam duze łapy:-) :-)

tego
    http://www.allegro.pl/item159874113_..._e3_tanio.html

mialem przez rok, wszytko OK

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekT Zobacz posta
    Bez gripa nie wyobrazam sobie robienia zdjec z 350 D:grin: moze dlatego ze mam duze łapy:-) :-)

tego
    http://www.allegro.pl/item159874113_..._e3_tanio.html

mialem przez rok, wszytko OK
    A miałeś taki jak w aukcji czy orginalny Canona bo z opinii użytkowników zamienników wynika że różnica jest nie tylko w braku napisu Canon - tylko że ten zamiennik jest sporo gorszy zarówno pod względem elektrycznym jak i mechanicznym..
    Ja miałem bez gripa 350D przez pare miesięcy ale dokupiłem i jak czasem mam w rękach 400D znajomego to jednak brakuje gripa

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów