Idź do jakiegoś sklepu i powiedz, że chcesz obejrzeć aparat z podpiętym gripem
Weź ze sobą kartę i pstryknij parę fotek
Sam zobaczysz
Mi wystarczyło 15 sekund żeby się przekonać.
Idź do jakiegoś sklepu i powiedz, że chcesz obejrzeć aparat z podpiętym gripem
Weź ze sobą kartę i pstryknij parę fotek
Sam zobaczysz
Mi wystarczyło 15 sekund żeby się przekonać.
Max_im - i przekonales sie ze warto go kupic? Ja trzymalem 400D z gripem i wydawal mi sie o wiele lepszy od 350D bez gripu. Tylko 400D+grip trzymalem moze minute i zrobilem 10 fotek, ale rzeczywiscie w pionie sie robi lepiej z gripem niz bez.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Ja uważam, że kompletnym bezsensem jest kupowanie gripa do 350D tylko dlatego żeby się wygodniej trzymało aparat.
Lepiej było kupić Nikona d70s i masz dużą lafetę.
Idea gripa polega głównie na zwiększeniu długości pracy aparatu poprzez dodatkowe akumulatorki w obudowie. Ja też zastanawiałem się nad kupnem, ale stwierdziłem, że 350-tka jest dlatego fajna bo poręczna bez tej puszki.
Wyobraź sobie sytuację, kiedy robisz taką lafetą zdjęcia " z koca" na plaży.
Wygląda trochę zabawnie. Wygodnie jest, głownie przy pionie (sprawdzałem w sklepie).
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 17-12-2006 o 21:39
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Fakungio - nie obraź się ale "puknij się w głowe" 100% akcesorii, które posiadam mam dedykowane do Canona, a teraz będę zmieniał na Nikona? Musiałbym byc Tobą (bez urazy).
Grip nie tylko ma zwiększac dlugosc pracy aparatu poprzez mozliwosc korzystania z 2akumulatorków, ale ma takze poprawiac komfort pracy przy robieniu zdjec w pionie.
No ma.
Ja się zastanawiam, czy ty wiesz co to jest stwierdzenie ironiczne, bo takie dotyczyło Nikona.
Ja wymiękam...
PS. I nie akcesorii tylko akcesoriów.
PS2. Dodałem słowo "było" do mijej poprzedniej wypowiedzi żeby być dobrze zrozumianym przez niektórych na forum.hehe
Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 17-12-2006 o 21:41
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Temat traktuje poważnie a nie ironicznie.
Odnosnie akcesorii, to powoli dopuszcza się taką formę, podobnie jak rękami zamiast rękoma.
adamek - zapewne kupie bo jednak rzeczywiscie wydaje mi sie ze na oko sie lepiej go trzyma z gripem niż bez. Z resztą lepiej mi sie trzymało 400D + Grip, wiec napewno 350D bedzie mi sie lepiej trzymalo. Baterie traktuje jako dodatkowy plus gripa, bo jak przyjdzie mi wyjechac gdzies i nie bede mial dostepu do ladowarki przez 1 dzień a bede robil duzo zdjec to na 2 akumulatorkach zrobie ~1000zdjec. To poprawia komfort psychiczny pracy.
doskonale pamiętam 350 bez BG. To jakiś żart. do dziś nie mogę się nadziwić jak można tak małą puszkę wyprodukować.
himi - a ja jak kupowałem 350D to sie dziwiłem ze jest duzy(pierwsza lustrzanka), a obecnie pluje sobie w brodę że nie wziąłem czegos cięższego. Ale kupowalem 350D jak byl nowoscia, wiec 10D, 20D, 30D były o wiele droższe
![]()