ja duzego doswiadczenia nie mam ale z stalka bywa czasem problem szczegolnie jak pani mloda siega panu do ramion![]()
ja duzego doswiadczenia nie mam ale z stalka bywa czasem problem szczegolnie jak pani mloda siega panu do ramion![]()
panie Jarku, nie musisz nikogo obrazac. ja robie zdjecia od niecalego roku, swoim pierwszym aparatem i robie to bo lubie. Ciekawa jestem jakie Ty robiles na poczatku
Nikogo nie obrażałem i nie oceniałem żadnych zdjęć. To, co mam na stronie, to są właśnie zdjęcia z mojego "początku".
Ja po prostu trzeźwo i na temat oceniłem Twoje dywagacje.
Bo to widzisz.. myśleć możesz co chcesz, ale istnieje zagrożenie, że ktoś czytając takie wymysły w nie uwierzy. A tego przecież nie chcemy..
Jarek
Jarku, z pewnoscia wiesz co mowisz, ja to co powiedzialam to z mojego jednego "wypadu" gdzie mialam 50mm i Panna byla sporo nizsza od Pana i nie bylo miejsca zeby odejsc gdzies dalej. Jak jest duzo miejsca to oczywiscie ze mozna cos zrobic. Zreszta co sie bede tlumaczyc. Powiedzialam tylko jedna rzecz z mojego jednorazowego wypadu a osoba ktora zapoczatkowala ten watek to raczej ma jeszcze mniejsze doswiadczenie wiec chcialam tylko podajc swoj blad jaki popelnilam.
Pozdrawiam!
Aha, ale o tym, że to 50mm i że mało miejsca, to dopisałaś teraz.
Pozwolisz, że przypomnę:
To teraz wyobraź sobie prawdziwość tego twierdzenia przy założeniu 35mm i miejscu stąd po horyzont.. Albo portrecie 135mm i w sumie dowolnej odległości.
A kłopoty kompozycyjne z proporjcami pary są niezależne od tego, czy to stałka czy hiper zoom.
Czasem po prostu warto przemyśleć, zanim się napisze takie karkołomne tezy.
Jarek
znowu nic z watku nie kumam - mozesz oskarkowy jasniej napisac jakie obiektywy polecasz - ogladalem strone z Twoimi slubnymi - dobra robota!!!
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Tamto było robione .. ech, chyba wszystkim, na co mnie wtedy było stać. Ale na szczęście już przygotowuję porządne zdjęcia i nie będzie wstydu pokazać stronki
Teraz dojrzałem do dwóch puszek FF i dwóch stałek: 35 i 85mm. Naprawdę da się to zrobić. Brak zoomów daje taki ciekawy dystans i zmusza do innego myślenia. Dobra, co ja będę gadał. Jak powieszę nową stronkę, to będę mógł mówić co i jak. Czyli jeszcze kilka dni, bo zbieram pozwolenia od Par.
Jarek
nie napisalem, ze interesowla mnie tylko ceremoniachyba lampy to tam nie bylo nigdzie
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant