no to rewelacja - tak ma byc -lamp nie widac
no to rewelacja - tak ma byc -lamp nie widac
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
24-70 i na cropie dobrze sie sprawdza w kosciolach. O ile nie trafi sie na wyjatkowo bardzo ciasny. Oczywiscie Canon, bo jak sigma zacznie rzezic swoim AF'em to jednak krzywo sie patrza
Jak ktos ma obawy czyh 24 to aby nie za wasko to 17-55 2.8 jest tez swietnym wyborem na tego typu imprezy.
Ale fakt faktem najlepsza inwestycja na poczatek (zwlaszcza pierwszy raz) to pare zlotych na fotografa i robienie sobie spokojnie za drugiego
Jak nic nie wyjdzie to zawsze jest na kogo zrzucic
Niestety nie zawsze takie cos swiatlo zastane na miejscu akcji i posiadany sprzet umozliwia.
...
zonglowaniu stalkami z jednym body, mowimy stanowcze NIE!!
mam taki sam zamiar, 35-tka na stale a na drugim body 85 1.8 na zmiane ze 135L, chyba, ze nabede droga kupna 85L, zanim kupie musze pozyczyc z adoramy i zobaczyc czy mi odpowiada, jak wezme to zrobie porownanie 5d + 85 1.8, 85L i mimo innej ogniskowej doloze 135L, ino zeby mi lenistwo pozwolilo![]()
Ludzie, ależ Wy kombinujecie z tym sprzętem jak koń pod górę...... do bardzo dobrych zdjęć wystarczy jakakolwiek puszka z przyzwoitym optycznie, a niekoniecznie super jasnym szkłem i leci.... a kwestia szybkiej kompensacji ekspozycji i sprawnej pracy w manualu, to druga kwestiaŻe o lampie nie wspomnę
![]()
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
Cos mi sie tu nie zgadza... (podkreslone vs to co w pierwszym zdaniu).
O tym jest praktycznie caly ten watek. I opinie tez przerozne. Dziekujemy i tobie za wyrazenie swojej opinii... tylko nie krzycz za bardzo jak sie okaze ze ktos smie miec odmienne zdanie niz ty![]()
Panie kochany, toż to na mnie krzyczą za tradycjonalne podejście...ech, jak to kota ogonem potrafią obrócić....
BTW widziałem dzisiaj Tokine do Canona, 2099 w sklepie, 12-24, tylko światła nie pamiętam ale chyba 2,8. Jak ktoś chce strzelać karykatury ślubne, to polecam![]()
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn