Tematyka kalendarza będzie różna, tzn. każdy miesiąc, zdjęcie z innej bajki, czy raczej będzie to raczej kalendzarz tematyczny np. koty.![]()
a mi wydaje się, że anonimowość jest wskazana. tak jak piszesz, że z GRUBSZA i tak wiadomo kto jakie zdjęcia robi. weź pod uwagę też tych, którzy tego nie wiedzą (:
co do drugiego pomysłu to jestem jak najbardziej za. nie ma sensu przesyłania 10 czy 15 zdjęć.
pomysł z komponowaniem kalendarzy też jest jak najbardziej dobry (:
koncepcja całkiem niezła (((:
moim zdaniem tematyka powinna być różna. kalendarzy o kotach, kurach, lwach i innych jest mnóstwo.
Publikacje w kalendarzu możliwa od lat 18?![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Ja proponuję 2 kalendarze:
Dla kobiet, dla mężczyzn i może trzeci dla dzieci.
To co nas interesuje z uwagi na płeć.
to ja jeszcze proponuje dla dorosłych
od 18 do 25 roku zycia,
od 25 do 40 i
od 40 do 70![]()
a poważnie, oby udało się wprowadzić w życie jeden, będzie cudownie
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
Nie wiem czy to madre ale moze dobrze by bylo stworzyc 12 kategorii po jednej na kazdą strone kalendarza. Uniknie sie sytuacji w ktorej 1/3 dzieła zajmą jakże zacne zdjęcia samolotów, kolejne 2/3 zaś po połowie ptaki i zdjęcia płci pięknej (widzisz Kubaman uczę się).
Dzięki temu każdy rodzaj fotografii znalazłby swoje odzwierciedlenie i unikneloby sie sytuacji w ktorej ktos glosno krzyczalby ze sa dwie strony z kotami a baletowe tematy zostaly calkowicie pominiete.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Mam nadzieję że będzie duzo różnych fotografii i na każdej stronie będzie co innego...w szczególnym przypadku jakas kategoria może zająć dwie strony. Cały czas o tym myślę bo stron jest tylko 12 no i wypadałoby chociaż trochę wkomponować się w pory roku żeby na grudniowej stronie nie było słonecznej plaży. Nie znam jeszcze kosztów druku i różnic pomiędzy większym i mniejszym formatem to jednak taki mi pomysł chodzi po głowie żeby były to duże arkusze papieru. Zmieścimy wtedy większą liczbę fotografii bo o to nam głównie chodzi.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm