Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 188

Wątek: Kalendarz fotografii na 2008 rok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Chętnie coś tam podeślę, choć pewnie będzie monotematycznie ... mam dwie uwagi:

- anonimowość nie ma sensu, wiadomo kto z grubsza jakie fotki robi, a najlepszymi ludzie z reguły się chwalą i tak na forum
    A ja mialem taki sprytny pomysl by z toba sie dogadac ze wyslesz zdjecie kota a ja samolotu, podobnie z Jarkiem - on zdjecie kota a ja slubne

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Tematyka kalendarza będzie różna, tzn. każdy miesiąc, zdjęcie z innej bajki, czy raczej będzie to raczej kalendzarz tematyczny np. koty.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    (...) mam dwie uwagi:

- anonimowość nie ma sensu, wiadomo kto z grubsza jakie fotki robi, a najlepszymi ludzie z reguły się chwalą i tak na forum
    - proponuję limit 2-3 zdjęć na użytkownika

Na temat wyboru, ideologii wyboru, tego "co właściwie chcemy" się nie wypowiem, bo jak rozumiem koncepcja jest taka, żeby nad tym zastanowić się później Chodzi mi po głowie taka myśl.. żeby oprócz wstawiania fotek, dać ludziom możliwość komponowania kalendarzy z tych, które już są - i głosowania nad tymi kompozycjami ;-)
    a mi wydaje się, że anonimowość jest wskazana. tak jak piszesz, że z GRUBSZA i tak wiadomo kto jakie zdjęcia robi. weź pod uwagę też tych, którzy tego nie wiedzą (:

co do drugiego pomysłu to jestem jak najbardziej za. nie ma sensu przesyłania 10 czy 15 zdjęć.

pomysł z komponowaniem kalendarzy też jest jak najbardziej dobry (:

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ja mialem taki sprytny pomysl by z toba sie dogadac ze wyslesz zdjecie kota a ja samolotu, podobnie z Jarkiem - on zdjecie kota a ja slubne
    koncepcja całkiem niezła (((:

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Tematyka kalendarza będzie różna, tzn. każdy miesiąc, zdjęcie z innej bajki, czy raczej będzie to raczej kalendzarz tematyczny np. koty.

moim zdaniem tematyka powinna być różna. kalendarzy o kotach, kurach, lwach i innych jest mnóstwo.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Publikacje w kalendarzu możliwa od lat 18?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Publikacje w kalendarzu możliwa od lat 18?
    A może zrobimy taki kalendarz, który będzie przeznaczony dla osób od 18 lat.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja proponuję 2 kalendarze:
    Dla kobiet, dla mężczyzn i może trzeci dla dzieci.
    To co nas interesuje z uwagi na płeć.

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to ja jeszcze proponuje dla dorosłych
    od 18 do 25 roku zycia,
    od 25 do 40 i
    od 40 do 70

a poważnie, oby udało się wprowadzić w życie jeden, będzie cudownie
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem czy to madre ale moze dobrze by bylo stworzyc 12 kategorii po jednej na kazdą strone kalendarza. Uniknie sie sytuacji w ktorej 1/3 dzieła zajmą jakże zacne zdjęcia samolotów, kolejne 2/3 zaś po połowie ptaki i zdjęcia płci pięknej (widzisz Kubaman uczę się).
    Dzięki temu każdy rodzaj fotografii znalazłby swoje odzwierciedlenie i unikneloby sie sytuacji w ktorej ktos glosno krzyczalby ze sa dwie strony z kotami a baletowe tematy zostaly calkowicie pominiete.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam nadzieję że będzie duzo różnych fotografii i na każdej stronie będzie co innego...w szczególnym przypadku jakas kategoria może zająć dwie strony. Cały czas o tym myślę bo stron jest tylko 12 no i wypadałoby chociaż trochę wkomponować się w pory roku żeby na grudniowej stronie nie było słonecznej plaży . Nie znam jeszcze kosztów druku i różnic pomiędzy większym i mniejszym formatem to jednak taki mi pomysł chodzi po głowie żeby były to duże arkusze papieru. Zmieścimy wtedy większą liczbę fotografii bo o to nam głównie chodzi.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta

Zacznijmy od zbierania zdjęć. Witryna projektu jest w przygotowaniu, na niej będzie mozna wysłać swoje zdjęcia i przeglądać inne nadesłane prace. Zdjęcia musza być w formacie JPEG z możliwie najmniejszą kompresją. Krótszy z boków powinien mieć nie mniej niz 1000 pikseli a rozmiar pojedynczego pliku musi być mniejszy niż 3 MB. Najlepiej gdyby zdjęcia nie były skalowane w dół. W celu ochrony dostepu do oryginalnych plików na potrzeby WWW zdjęcia będą zmniejszane i tylko takie będzie można przeglądać.

.

Nie za bardzo rozumiem te manewry. Skoro bedzie sie przeglądać małe foty to po co mam wysyłac 1000 pix ?? Chyba nie chcesz drukować z 1000 pix ??

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów