Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Awatar kudlaty
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie policzmy zatem...

mrook, a co rozumiesz przez wyjątkowe niezgranie? Sądząc z obrazka, który pokazałeś, twój obiektyw ma problem z aberracją po lewej stronie, nie z ostrością. I wydaje się, że wymiana body, w szczególności na 5D może tylko tę sytuację pogorszyć (FF). Po co więc gdybać, skoro sam piszesz, że odbitki wychodzą super? Oczywiście, najłatwiej jest założyć, że 350D winne - czemu nie, skoro i tak ciągle to piszą... Ale chyba najlepiej po prostu sprawdzić? Wtedy można spróbować ocenić, czy 80% jest ok.
    Ja bym stawiał na jakieś 17,4% ;-)

hakir
    Guest

Unhappy 17-40 L Dramat!!!!

Witam zakupiłem dzisiaj L-kę i podpiąwszy ja do body 30D doznałem szoku!! Po wykonaniu kilku zdjęć L-ka i kitem stwierdzam ze to co dzieje się w rogach L-ki to jakaś kpina!! w porównaniu do kita wypada sporo gorzej.. ( żeby nie było...wykonałem łącznie 10 zdjęć i wybrałem po jednym według mnie najlepszym w centrum jak i na brzegach, ta sama przesłona, czas, balans itp. )

Poniżej linki do zdjęć w full size-->>

Kit--> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b30af8271.html

Ela--> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e34419877.html

Co wy na to??
    Ostatnio edytowane przez hakir ; 11-01-2007 o 14:34

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hakir Zobacz posta
    Co wy na to??
    Ile chcesz za tego kita?

Awatar wilus
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

nie przesadzaj, nie jest tak źle
    spodziewałeś sie porażającej poprawy jakości, a jakość jest jaka jest
    trzeba było zostać z kitem

hakir
    Guest

Domyślnie

No a jaka ma być gorsza??? to chyba nie jest normalne. Jak bym sie nie spodziewał lepszej jakości to bym nie kupował L-ki

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hakir Zobacz posta
    No a jaka ma być gorsza??? to chyba nie jest normalne. Jak bym sie nie spodziewał lepszej jakości to bym nie kupował L-ki

No to zrób te same fotki pod światło :-)

hakir
    Guest

Domyślnie

Mnie nie oto chodzi-- pod światło, ze światłem. Patrzę na to co widzę a nie na siłę szukać. Robię i patrze! widzę ze jest gorzej to zaczynam myśleć nad ta Elą..czy aby nie jest spitolona....

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Trudno powiedziec z tych zdjec. W centrum wygladaja identycznie. Na brzegach eLka rzeczywscie wykazuje pewien spadek kontrastu. Fotki robiles na f6.3. Przymknij oba do f11 i sprobuj jeszcze raz. Mam nadzieje ze oba szkla nie mialy zalozonych jakis filtrow?

Tak to mniej wiecej wyglada na 5D:
    http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=10
    U Ciebie z racji cropa powinno byc tylko lepiej.

Początki nałogu

Domyślnie

ja bym nie dramatyzował tak, kolego. Kit masz niezły - ale pomyśl jak długo będzie tak rysował ?? W końcu plastik fantastik się wyrobi i wszystko się rozjedzie, a wtedy będziesz mógł go wywalić do kosza. Ja też mam Elkę i spodziewałem się niewiadomo czego (nawet były tu moje posty podobne w tonie do Twoich ), a dziś już się z tego wyleczyłem i po prostu robię foty.
    Za to masz szybki ( USM ), metalowy, pyło i bryzgoszczelny obiektyw. No i naprawdę nieźle pracuje pod światło

hakir
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    ja bym nie dramatyzował tak, kolego. Kit masz niezły - ale pomyśl jak długo będzie tak rysował ?? W końcu plastik fantastik się wyrobi i wszystko się rozjedzie, a wtedy będziesz mógł go wywalić do kosza. Ja też mam Elkę i spodziewałem się niewiadomo czego (nawet były tu moje posty podobne w tonie do Twoich ), a dziś już się z tego wyleczyłem i po prostu robię foty.
    Za to masz szybki ( USM ), metalowy, pyło i bryzgoszczelny obiektyw. No i naprawdę nieźle pracuje pod światło
    Kit działa tak już rok...masz może jakieś zdjęcia na 17mm z 20D które mrzesz mi puścić na maila.. co do reszty w Eli się nie czepiam.. jak to możliwe taka seria czy jak??

Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów