w moim przyp jest podobnie. staram sie do tego przyzwyczaic.
dla przypomnienia
www.mrooq.nazwa.pl/foto/1740/
oraz
www.mrooq.nazwa.pl/foto/1740/test2/
f/4 slabe bardzo
w moim przyp jest podobnie. staram sie do tego przyzwyczaic.
dla przypomnienia
www.mrooq.nazwa.pl/foto/1740/
oraz
www.mrooq.nazwa.pl/foto/1740/test2/
f/4 slabe bardzo
i.... kiepską ostrość poza centrum kadru - na dłuuuugie lata. Szczerze mówiąc mało pocieszające. Co mu po rewelacyjnym USM i innych wodotryskach jak nie jest zadowolony ze zdjęć - a raczej głownie po to kupuje się obiektyw
Swoją drogą to już któryś z kolei wątek o tym szkle w krótkim czasie.
Pozdrawiam
No fakt, niedawno był taki:
http://canon-board.info/showthread.php?t=18062
Czyzby znowu jakiś kiepski rocznik...??
Ja polecam tamrona 17-35Mniej kosztuje, a jak się zepsuje to zawsze można sobie kupić drugi :P
kupowales na necie masz 10dni na zwrot badziewia
teraz to juz chyba nie zamienie tego tamiego na to eLe
Ostatnio edytowane przez SebaWolf ; 11-01-2007 o 15:41
no i optycznie nie odstaje od elek (tych sprawnych bo ta ktorej przyklad ogladalismy to deklasuje z marszu).. jesli kupowales w internecie albo po prostu masz mozliwosc zwrotu tej 17-40 to mozesz sprobowac z 17-35.. ja mam i bardzo sobie chwale 8) ..no i zostanie troche $$ na kolejne szklo![]()
Tak ma prawo wygladac na 5d, ale nie na cropie. Zwróć go. To nie jest dobry egzemplarz.Zamieszczone przez hakir
Pentax K-5 II, Leica M9
a ja mysle ze histeryzujesz... wymien go po rpostu albo daj do kalibracji... zdaza sie...
najbardziej to leczy mnie to ze ludzie kupuja ten obiektyw i oczekują Bóg wie czego...
Pamietajcie ze to najtańsza eLka na rynku na tym obiektywie sie Elki zaczynają a nie kończa...
chcesz lepiej to kup sobie 2 razy drozszą wersje 16-35 2.8
chcesz jeszcze lepiej kup sobie same stałki z serii L (do wiadomosci za 35 L 1.4 kupisz dwa takie obiektywy, za 50 L 1.2 to prawie 3 kupisz... i jakie swiatło)
nie podoba sie to oddaj... nic prostrzego![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple