Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A mi wystarczyłoby coś a la Zenit z matrycą i auto focusem :P . No i oczywiście z odpowienio niską ceną. Szkoda, że takich nie robią.
    Zdjęcie robi fotograf, a nie aparat .
    system EOS

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    A mi wystarczyłoby coś a la Zenit z matrycą i auto focusem :P .

Może wiec ЗЕНИТ-408 ?
    Niestety prace nad modelem zostały zatrzymane...
    http://www.zenit.istra.ru/qa/qa-digital.html
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Może wiec ЗЕНИТ-408 ?
    Naprawdę szkoda. Aczkolwiek myślałem, że Zenitów już prawie nie produkują, a tu proszę, weszli (prawie) w cyfrową erę.
    Ciekawe jakie obiektywy by do niego pasowały... M42 Z drugiej strony raczej coś z AF.

Ale naprawdę, ciekawi mnie to, czy kiedyś ktoś wyprodukuje cyfrowy korpus który miałby maksymalnie mało bajerów (jak tryby i inne). Tylko AF i ewentualnie tryby Tv i Av. No i zmianę ISO.
    Pewnie to niemożliwe, bo mało kto by je kupował, chyba że kosztowałby bardzo mało. Idąc dalej "wykopałby" z rynku zaawansowane kompakty (co już się zaczyna (niestety?) przez wypuszczenie N D40).
    system EOS

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Naprawdę szkoda. Aczkolwiek myślałem, że Zenitów już prawie nie produkują, a tu proszę, weszli (prawie) w cyfrową erę.
    Ciekawe jakie obiektywy by do niego pasowały... M42 Z drugiej strony raczej coś z AF.

Ale naprawdę, ciekawi mnie to, czy kiedyś ktoś wyprodukuje cyfrowy korpus który miałby maksymalnie mało bajerów (jak tryby i inne). Tylko AF i ewentualnie tryby Tv i Av. No i zmianę ISO.
    Pewnie to niemożliwe, bo mało kto by je kupował, chyba że kosztowałby bardzo mało. Idąc dalej "wykopałby" z rynku zaawansowane kompakty (co już się zaczyna (niestety?) przez wypuszczenie N D40).
    Przecież powstała cyfrowa Leica i kilka innych niszowych aparatów w tej formie.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Może wiec ЗЕНИТ-408 ?
    Heh.. nie wiedziałem o tym Zenonku :-) Ale M42 to żaden problem - przejściówka i hula :-)
    Ciekawe by było, gdyby jakaś Sigma, Sony, Fuji czy ktokolwiek inny pokusił się kiedyś o wypuszczenie body DSLR z mocowaniem FD !
    To by się dopiero porobiło :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-01-2007 o 22:59
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Heh.. nie wiedziałem o tym Zenonku :-) Ale M42 to żaden problem - przejściówka i hula :-)
    Ciekawe by było, gdyby jakaś Sigma, Sony, Fuji czy ktokolwiek inny pokusił się kiedyś o wypuszczenie body DSLR z mocowaniem FD !
    To by się dopiero porobiło :-)
    To byłby konkurent dla 5-tki :
    8 Мп полноразмерную (24x36 мм) составную матрицу
    Aczkolwiek z mojego doświadczenia wynika, że jak jeszcze ruskie aparaty mechaniczne (jak się dobrze trafiło ) były bardzo przyzwoite to wszelka elektronika to już tragedia. Ciekawe skąd planowali wziąć matrycę?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów