Strona 76 z 190 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Będzie AF z 5D bo ten co jest teraz to jak na puszkę "semi-pro" porażka. Nawet D80 ostrzy chyba lepiej.
    Ale zgodnie z tym co Canon pisze, ten w 5D to jest to samo co 30D z dokladnoscia do tych ukrytych punktow, ktore dzialaja tylko w trybie servo.
    Wiec zadna tam rewelacja tez.
    Ale fakt, tez mysle ze taki wlasnie zagosci w 40D. Wydaje sie to logiczne,

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w praktyce w 30D jest gorszy af niz w 5D mam na mysli działanie w ciemnych miejscach i z TC. Tam gdzie 30D juz nie drgnie 5D jeszcze ustawia ostrość.

martini
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Będzie AF z 5D bo ten co jest teraz to jak na puszkę "semi-pro" porażka. Nawet D80 ostrzy chyba lepiej.
    jakie nawet, musze cie rozczarowac ale d80 zjada ta cała canoniate wraz z 30d smutne ale prawdziwie :neutral: pozostaje nam tylko sobie zyczyc zeby wsadzali do C takie af jak w N :rolleyes:

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Jak zapniesz do ktoregos EF-S'a (to nie sigma, ten obiektyw ma duperel zapobiegajacy wkreceniu w bagnet EF) to pogadamy...
    Chyba żartujesz?
    Bierzemy używanego EOSa 300-500 (zrobi takie samo zdjęcie testowe jak 1V), usuwamy lustro, poprawiamy pilnikiem bagnet i cykamy.
    Że droga zabawa? Po pierwsze może operacja nie jest całkowicie nieodwracalna i z tym EOSem da się jeszcze coś zrobić. Po drugie - wcale nie takie drogie - ileż kosztuje taka 300 lub 500tka? Po trzecie: te koszty to i tak ułamek tego ile trzeba zapłacić kompetentnej osobie za zrobienie takich testów i opracowanie wyników.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Poza tym jak pisza tutaj inni, klisza ma sie nijak do matryc.
    Nijak? Nie słyszałem o obiektywie, który dawał by lepsze rezultaty z matrycą niż z analogiem. Tak więc z cyfrą sprawują się nieco gorzej z powodu artefaktów generowanych przez matrycę (dyskretyzacja przestrzenna, problemy z telecentrycznością, itp.) O ile gorzej? – to mniej więcej wiadomo. Tak więc testy na analogu pozwalają dość dokładnie oszacować, czego możemy się spodziewać przy cyfrze. Przynajmniej „od góry”.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Tak więc testy na analogu pozwalają dość dokładnie oszacować, czego możemy się spodziewać przy cyfrze. Przynajmniej „od góry”.
    jesli uzywamy filmu o ziarnistosci pozwalajacej wykorzystac rozdzielczosc.
    ale to jest, jak slusznie zauwazyles, oszacowanie od gory - O(n). a z Omega(n) to to moze miec malo wspolnego - zwlaszcza w szerokich katach, wiec nie mozna tego bezwarunkowo traktowac miarodajnie
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martini Zobacz posta
    jakie nawet, musze cie rozczarowac ale d80 zjada ta cała canoniate wraz z 30d smutne ale prawdziwie :neutral: pozostaje nam tylko sobie zyczyc zeby wsadzali do C takie af jak w N :rolleyes:
    A zapodasz jakieś testy, które by to wykazały czy tylko to są takie opowieści?

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    (....) O ile gorzej? – to mniej więcej wiadomo. Tak więc testy na analogu pozwalają dość dokładnie oszacować, czego możemy się spodziewać przy cyfrze. Przynajmniej „od góry”.
    Znam obiektywy które w analu sprawdzały się niemal identycznie, a w cyfrze dawały bardzo różne efekty także nie wiem czy tu jest takie jednoznaczne przełożenie?

Do czasu pojawienia się (jakieś 9 miesięcy) 40D może się jeszcze tyle namieszać na tym rynku, że nie byłbym taki pewien czy canon będzie mógł znów opędzlować tę puszkę odgrzewanymi kotletami na zasadzie przekładania bebechów z jednej do drugiej. Do niedawna też tak sądziłem ale mam wrażenie, że konkurenci naciskają coraz mocniej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie canon 1D mark 3

czy ktos z Was ma wiecej informacji o tym aparacie ?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

"Dopiero co" wyszedl 1D mark II N. Nowego jakis czas jeszcze nie bedzie. Jeszcze nie bylo nastepcy 1Ds mark II.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Znam obiektywy które w analu !!! sprawdzały się niemal identycznie...
    Pliiizzz, na kliszy!
    BPNMSP
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Pliiizzz, na kliszy!
    BPNMSP
    Błonie?

Strona 76 z 190 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów