mozliwe ze ma wiedza jest zbyt mała, ale do cho..ry gdzie ta skutecznosc jest w 30D mniejsza jak w D200? ja naprawde nie zauwazyłembawiłem sie D200(choć nie fotografowałem SR71 przy MACH 3 zeby zweryfikowac predkosc dobiegówki
) łaczyłem te pola itp ok fajny bajer dobrze wygląda w materiałach marketingowych i mozliwe ze ma to jakies zastosowanie tylko czy to sie wykorzysta na codzien?
za mało mam doswiadczenia i mozliwe ze da sie udowodnić praktyczną wyższosc AF Nikona D200 nad Canonem 30D ale jak wczesniej napisałem AF 30D jest jak dla mnie naprawde bardzo dobry, przewidywalny i nie zgodze sie z teza Adriana ze "ostrzyc to my nie bedziemy", tym bardziej ze na forum nikona(nie mam linka niestety ale dosc dawno) była dyskusja o tym ze nie da sie z D200 zrobic w 100% ostrego zdjęcia i znikąd to sie nie wzięło...(może to nie wina AF ale matrycy)
a to co rysuje matryca D200 wygląda gorzej od tego co wychodzi z 20/30D(szczególnie jak trzeba podciągnąc ISO) o 5D nawet nie wspomne...
choc przyznam ze najchętniej to widziałbym jakąs hybryde tych dwóch aparatów i to byłby idealny sprzęt jak dla mnie![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 06-01-2007 o 21:28
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Kurde.... normalnie lepiej jak w kinie![]()
Poczekajcie, pobiegne po chrupki jakie....![]()