Strona 34 z 254 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Do namiotu 75x75x75 - jaki obiektyw najlepiej się sprawuje? Stałka, tele - chodzi mi głównie o to, aby przedmioty były odpowiednio kadrowane?
    No i ta przysłona - fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.
    sprezonym powietrzem to sobie wiecej problemow narobisz niz wyczyscisz brudow!

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Do namiotu 75x75x75 - jaki obiektyw najlepiej się sprawuje? Stałka, tele - chodzi mi głównie o to, aby przedmioty były odpowiednio kadrowane?
    No i ta przysłona - fakt, u mnie zaczynają być widoczne brudy na matrycy (nieusuwalne sprężonym powietrzem) jak dam z f22.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18144

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka_Wariatka Zobacz posta
    Qbexus
    odkad zaczelam sie bawic ze stockami Nikon Coolpix 5700 - 99% zdjec robilam przy swietle dziennym.
    w grudniu 2005 dokupilam namiot 75*75, 2x lampy JH-6800, statywy.
    Napisz proszę czy zastosowanie namiotu faktycznie ułatwia prace czy, to taki okrzyczany gadżet.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Namiot bezcieniowy to nie jest wynalazek ostatnich cyfrowych lat tylko narzędzie stosowane przez fotografów od bardzo dawna i przy zdjęciach takich pierdołek jest niezastąpione. Nawet przy stosowaniu soft boxów w studio zawsze dostajesz bliki na przedmiocie fotografowanym i mniejsze lub większe cienie a przy namiocie sprawa jest uproszczona. A jeżeli chcesz mieć fajne bliki na produkcie ale pozbyć się cieni to stosuje się stół bezcieniowy i normalne lampy z softami.

Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Dzięki. Zadałem takie pytanie, bo na innym forum w poście o stole bezcieniowym, piszą "...tylko nie dajcie sie nabrać na namiot bezcieniowy", no i nabrałem wątpliwości.

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Witam. To mój pierwszy post tutaj.
    Czy jest sens teraz wrzucać zdjęcia/ilustracje z motywami bożonarodzeniowymi czy lepiej poczekać - no właśnie - do kiedy - do października, listopada?
    Innymi słowy czy klienci chętnij wybierają nowe pozycje czy nie ma to większego znaczenia?
    Pytanie kieruję głównie do Matki_Wariatki, jako do osoby o chyba największym doświadczeniu w tej kwestii.

Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku!
    30D + szpargały

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Namiot a stol bezcieniowy to 2 rozne sprawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Napisz proszę czy zastosowanie namiotu faktycznie ułatwia prace czy, to taki okrzyczany gadżet.
    zdecydowanie ulatwia prace ani troche nie jest przereklamowany

Sielan z z motywami bożonarodzeniowymi poczekalabym do wrzesnia od tego okresu zaczynaja takie rzeczy schodzic.
    mozesz wrzucic je teraz, jak uwazasz, najwazniejsze i tak jest dobre opisanie zdjecia, zeby wyszukiwarka wyrzucala je wysoko.
    roznie to bywa na stockach, Istock eksperymentuje i ciagle cos zmienia, z pierwszej strony w wynikach mozesz spasc na ostatnia i z ostatniej na pierwsza, nigdy nie wiesz
    matka
    ((((()))))

Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, dużo daje wiedza od osób, które próbowały w różnych warunkach.

Strona 34 z 254 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów