Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: wydzielone - Krytyka zdjec - komu wolno a komu nie

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Mac i SenK - ale o co chodzi - to chyba mnie najbardziej zadziwia - to właśnie jest powodem dla którego należy ważyc każde słowo które się pisze - bo pisać je można z uśmiechem na twarzy i przymróżeniem oka a czytający będąc w złym nastroju odczyta je całkiem serio.

Jak miałem jakiegoś profesora który rzucał K...ami i beształ człowieka to raz że nie było to przyjemne a dwa był to jednak kontakt osobisty i człowiek wiedział że on traktuje tak wszystkich i jest to jego sposób bycia - natomiast czytając opinię na temat swoich prac w necie zwłaszcza jeśli są to pierwsze opinie traktujemy je poważnie przyjmując że osoba wypowiadając sięjest mądrzejsza od nas. Sam na początku zniechciłem się do pokazywania swoich fotek po komentarzu jednego z panów na zielono który coś o ostrości napisał i flashu nie twierdzę że nie miał racji lecz oczekiwałem troszkę innej krytyki.
    Zadziwiające jest jak ton wypowiedzi zmienia się w zależności od tego kim jest osoba oceniana bo to znaczy że można inaczej.

I naprawdę nie chodzi o poklepywanie się po plecach i mówienie fajne fotki bo to g...no daje ale o rzeczową krytkę na poziomie (bez wycieczek personalnych i ogólnie "przyjętych" wyrazów)
    Myślę że dobrze że rozwinęła sie ta dyskusja bo to pozwoli nam sięrozwinąć nie tylko w dziediznie fotografii ale równierz jej oceny

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Zostałem zaatakowany i to w brzydki sposób. Nie powiadomiony o tym, że zostaję oczerniany, a na dodatek Mac spotęgował to tym, że cośtam wywróżył, że nie odpowiem bo braknie mi odwag. Zachował się chamsko chyba moglem wyrazić swoją opinię.
    Ostatnio edytowane przez SenK ; 29-12-2006 o 09:24

Dopiero zaczyna Awatar serhij

Domyślnie

SenK, odnoszę wrażenie że odwracasz kota ogonem. Nawet jeśli Mac źle Cię ocenił (bo zdjęciami się chwalisz i są faktycznie fajne), to w niczym nie zmienia faktu, że to Twoja - powiedzmy niefortunna - uwaga rozpoczęła całą sprawę. Bądźmy szczerzy - jeśli do kogoś możesz mieć pretensje, to przede wszystkim do samego siebie.
    Więc wyluzuj, nie strzelaj focha, daj spokój z chamstwem i oczernianiem, bo to trąci naszym sejmem :-). Wyjaśnijcie sobie z Mac'iem sprawę na priv'a i załatwcie jak dorosłe chłopy, bo nauka jaka mogłaby płynąć z tego wątku chyba już do wszystkich trafiła. Czas podać sobie ręce i dalej gadać o fotografii, bo chciałbym się od Was czegoś nauczyć ;-).

pozdrowienia,
    andrzej

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serhij Zobacz posta
    SenK, to Twoja - powiedzmy niefortunna - uwaga rozpoczęła całą sprawę
    Tak, przyznałem to, że źle to może zabrzmiało i nie miałem na myśli być złośliwym, ale chyba to Mac zaczął tą swoją wojne, na dodatek nie powiadamiając mnie o tym, co było poniżej pasa bo nie mogłem się obronić.
    Pozatym nie oczerniam go tak jak on mnie, tylko poskładałem do kupy co powiedział, nie moja wina, że sam sobie przeczy.

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Wróciłem z Zakopanego i autor topicu nic nie odpisał.
    Dziwne

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

nie chce mi sie czytać całego wątku bo szkoda mi czasu :P ale powiem tylko ze Krytyk filmowy też nie kreci filmów, a jednak jest krytykiem i pisze recenzje.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    nie chce mi sie czytać całego wątku bo szkoda mi czasu :P ale powiem tylko ze Krytyk filmowy też nie kreci filmów, a jednak jest krytykiem i pisze recenzje.
    Ale filmowke czy inna szkole artystyczna ma na bank ... to jednak nieco inne horyzonty niz roczny pstrykacz małpkowy w okolicach 20tki.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

oj nie zawsze. Mi blizsze jest srodowisko krytykow muzycznych i z ich znajomoscia tematu roznie bywa. Choc tu chodzi o cos, co ja nazywam umiejetnoscia czesciowej obiektywizacji swojego subiektywnego zdania. Ale to temat na inna dyskusje.

A tematu tez w calosci nie przeczytalem, wiec nie sile sie na polemike co do zdjec foto, bo zapewne ktos juz uzyl moich argumentow.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jesli nawet nie ma papieru ukonczenia szkoly to nie jest to najczesciej ktos w mlodym wieku o niewielkiem rozeznaniu tematu. Sa wyjatki niechlubne jak w kazdym zawodzie napewno ale Ci uznani krytycy zeby zjedli czy na filmach czy na muzyce czy na innych dziedzinach sztuki.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

McKane ale ogólno dostępne fora dyskusyjne chyba są właśnie po to żeby każdy mógł się wypowiedzieć, jeśli nie to zlikwidujmy możliwość udzielania odpowiedzi w tematach z pokazanymi fotkami. Wg mnie jedynie poziom ocen podlega dyskusji.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów