Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1316

Wątek: [muflon]

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tam mogę to oglądać bez końca. Jak pokazałem policyjnym pilotom to tylko buźki pootwierali i cmokali z zachwytu. Oni też tak mogą bez końca. Na pomysła wpadli by coś podobnego zrobić (oczywiście niebieski Mi-2 w roli głównej), ale ja takich odjechanych kadrów nie mam a wiedza o takim montażu zdjęć i muzyki jest zerowa. Może Muflon jakąś lekcję poprowadzisz? Masz w tym wprawę. Nie musi to być coś perfekcyjnego, choćby ogólny zarys na jakimś darmowym, prostszym programie.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze nie obejrzalem ale juz sie doczekac nie moge po tych komentarzach .

Jedna uwaga - czemu predkosc downloadu ograniczona do max 60kB/s (i spadala momentami do 30kB/s)? Odgorne ograniczenie czy akurat twoj serwer nie lubil mojej neostrady w momencie sciagania.
    Zazwyczaj 100MB sciagam blyskawicznie (Neo 6Mb), choc zalezy od jakosci zrodla.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Może Muflon jakąś lekcję poprowadzisz? Masz w tym wprawę. Nie musi to być coś perfekcyjnego, choćby ogólny zarys na jakimś darmowym, prostszym programie.
    Hehe... ale to był pierwszy slideshow jaki zrobiłem w życiu

Choć w sumie w porównaniu z tym co generują moi koledzy spotterzy z lokalnego forum (i większością pokazów jakie w życiu widziałem), to na pewno jedną zasadniczą radę mogę dać: nie myśleć o zdjęciach, ale o muzyce:

- Znaleźć kawałek, który pasuje klimatem do tego, co (z grubsza) chcemy pokazać. W szczególności, jeśli to ma być o jednej konkretnej maszynie, to hoho... 2minuty to wieczność - to może być pewien problem.
    - Pochodzić przez tydzień ze słuchawkami na uszach, próbując sobie wyobrazić "abstrakcyjnie", co byś chciał widzieć (u mnie słuchawki były niepotrzebne, bo kawałek znam co do nutki, a po głowie mi się to telepało przez miesiąc, codziennie przy powrotnym spacerze z pracy)
    - Mam na myśli takie myki jak powolny panning, gdy jest przejście w muzyce, sekwencję "startu", gdy jest kilka szybkich uderzeń, "energetyczne" zoomy na dopalacze tuż przed refrenem itp... no, kto oglądał ten wie o czym mowa
    - Dopiero, kiedy już tak naprawdę wiesz jak pokaz ma wyglądać, można pomyśleć o fotkach. Zwłaszcza jeśli robią to piloci, bo to pozwala zrobić naprawdę dokładnie to co się chce - ja w sumie miałem stosunkowo mały wybór różnych kadrów... no bo ile można kombinować z numerowanego miejsca na trybunie (m.in. dlatego próbowałem (za) mocno nadrabiać zoomami).

Co do serwera... no hmm, poza tym, że dziś rano leżał (standardowy problem - kobieta z odkurzaczem ;-)) to nie ma zupełnie żadnych ograniczeń. Jest to podpięte praktycznie jeden router od światłowodu i zero limitów transferu. M.in. dlatego położyłem pliki w pracy a nie u siebie na stronie

Uprawnienia umieszczania postów