Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: 30D+Tamron 17-50 -czy ktoś ma jakieś doświadczenia

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    mam to szkiełko od 4 miechów i jest ok choc przydałaby sie stabilizacja gdyż czasami mi sie łapki trzesą jak to u starego pijaka... i na czasach ponizej 30 ostrosc moich zdjęc jest pojęciem wzglednmym

niemniej jednak za te pieniadze nie kupisz dzis nic lepszego... no chyba ze od złodzieja, a mialem w rękach 17-40 L i uważam ze stosunkiem ceny do jakosci tamron wygrywa, choc magiczna czerwona obwódka robi swoje

Ja też z podobnych względów zakupiłem Tamrona i jak już pisałem również jestem zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

na czasach ponizej 30 ostrosc moich zdjęc jest pojęciem wzglednmym
    Poniżej 30? Chłopie, masz powody do dumy jak Ci się udaje zrobić ostre zdjęcie przy 1/30. Ja poniżej 1/100 wogóle bez lampy nie robię.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Poniżej 30? Chłopie, masz powody do dumy jak Ci się udaje zrobić ostre zdjęcie przy 1/30. Ja poniżej 1/100 wogóle bez lampy nie robię.
    Czyżby jakaś delirka . To ja się pochwalę że mnie nierzadko i na 1/20 się udaje. Oczywiście niezbyt długim szkłem. Ale ostatnio zrobiłem ostre na 200mm przy czasie 1/80 - także póki co jest nie najgorzej .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-12-2006 o 00:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    E tam, 1/30 przy tak krótkim lensiku, to nic takiego, choć ja staram się minimum na 1/60.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Witam

Mam 30D z tym obiektywem od 5 miesiecy, zrobilem w tym czasie bardzo duzo zdjec (glownie reportaz na slubach) i nie moge narzekac. Ostrzy bardzo dobrze (czasami zdarza sie cos nieostrego przy zdjeciach w tancu ale to tez rzadko). Brakuje mi czasami dluzszego konca ale w koncu zawsze mozna podejsc blizej.

A co do filtra UV teraz mam slima.
    Ostatnio edytowane przez krist0 ; 11-12-2006 o 16:22
    Aparat plus parę słoików :smile:

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

mialem w rękach 17-40 L i uważam ze stosunkiem ceny do jakosci tamron wygrywa
    znaczy cena w liczniku a jakość w mianowniku.
    jakie wartości mianownika zastosowałeś dla canona i tamrona, skoro znasz wynik stosunku?

a na marginesie to z wynikami stosunków może być roznie, czasem i DNA nie pomaga ;-P
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    znaczy cena w liczniku a jakość w mianowniku.
    jakie wartości mianownika zastosowałeś dla canona i tamrona, skoro znasz wynik stosunku?

a na marginesie to z wynikami stosunków może być roznie, czasem i DNA nie pomaga ;-P
    metoda znacznie prostsza... podpiąłem oba zrobilem kilka fotek tej samej ekspozycji porównałem na komputerze i nie ujrzałęm róznicy wartej drugie tyle ceny tamrona generalnie naprawde praktycznie róznicy nie widzialem... może być ze slepy jestem... a jak nie widac róznicy...

choc jak widze Ty posiadasz ten obiektyw i nic Cie zapewne nie przekona

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

choc jak widze Ty posiadasz ten obiektyw i nic Cie zapewne nie przekona
    piszę trochę żartobliwie, brałem pod uwagę tego Tamrona (przynajmniej teoretycznie) więc rozumiem dylematy kupujących
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

z tego co wiem z 350D to ten Tamron źle wspołpracuje... ale to zasłyszana opinia wiec nie biore za nia odpowiedzialnasci

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

z tego co wiem z 350D to ten Tamron źle wspołpracuje... ale to zasłyszana opinia wiec nie biore za nia odpowiedzialnasci
    Z 350D Tamron 17-50/2.8 zle wspolpracuje. Opinia nie zaslyszana ale sprawdzona na wlasnej skorze.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów