Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: jak wsadowo zmniejszyć obrazek w PS CS i podostrzyć

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzięki drogi kolego. Niestety nie każdy ma nawyk szukania tak szczegółowo po necie, ja już stary jestem i wolę książki czytać. Tylko dalej nie wiem czy jest możliwe takie sterowanie jak jednocześnie robię takową akcję dla kilkuset zdjęć. Bo jak już zacznie się taka masowa akcja to jak ją przerwać, coś zmienić i wznowić z częściowo zmienionymi parametrami? Chyba się nie da. Dodam, że tak zmienione zdjęcia są cały czas nagrywane w specjalnym folderze. Bo to, że można tak zrobić dla fotek zmienianych pojedynczo to ja rozumiem, ale dla takich zmienianych grupowo, gdzie akcja kończy się nagraniem w innym folderze gotowego zdjęcia to już nie wiem. I od razu napiszę, że jako człowiek starej daty to w goglownicy biegły nie jestem :P
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Niestety nie każdy ma nawyk szukania tak szczegółowo po necie
    Nie zgodze sie z tym by wpisanie paru slow w googla nazwac "szczegolowe wyszukiwanie" .
    ja już stary jestem i wolę książki czytać.
    No to instrukcje do Photoshopa polecam na dzien dobry .
    A potem http://helion.pl/ksiazki/pcs2bi.htm . Lektury akurat na dluuugie, zimowe wieczory.

Tylko dalej nie wiem czy jest możliwe takie sterowanie jak jednocześnie robię takową akcję dla kilkuset zdjęć. Bo jak już zacznie się taka masowa akcja to jak ją przerwać, coś zmienić i wznowić z częściowo zmienionymi parametrami? Chyba się nie da.
    A sprobowales?
    Wchodzisz sobie do akcji (screenshot masz w poprzednim linku), wybierasz punkt z tej akcji odpowiedzialny za wyostrzanie, przy nim wlaczasz opcje dialogu.
    Jak odpalasz akcje na stercie plikow to jest ta akcja wykonywana DLA KAŻDEGO pliku z osobna. Tak wiec dla kazdego pliku odpali ci sie dialog z wyborem parametrow wyostrzania.

Dodam, że tak zmienione zdjęcia są cały czas nagrywane w specjalnym folderze.
    Zapisanie w osobnym folderze tez jest wykonywane osobno dla kazdego pliku. Jest to punkt akcji niezalezny od wyostrzania.

Aha... mowa caly cas o wlasnorecznie nagranej akcji, bo Image Processora nie znajdziesz w menu akcji.

I od razu napiszę, że jako człowiek starej daty to w goglownicy biegły nie jestem :P
    Wybacz ale to zadna wymowka - wystarczy chciec. Dyskusji na temat lenistwo/poswiecanie wlasnego czasu/wyszukiwanie bylo juz mnostwo na forum wiec nie bede kontynuowal tego tematu... co najwyzej przestane sie w nim wypowiadac bo tez mi sie nie bedzie chcialo

Uprawnienia umieszczania postów