potrzebuje zmniejszyc wsadowo i podostrzyć fotki w PS CS i nie mam zielonego pojęcia czy sie da, a jeśli tak to jak![]()
potrzebuje zmniejszyc wsadowo i podostrzyć fotki w PS CS i nie mam zielonego pojęcia czy sie da, a jeśli tak to jak![]()
W PS CS 2 da się. Nie mam pojęcia jak jest w wersji CS.
FOTOINKWIZYTOR
Zrób sobie akcje na pomniejszenie obrazka i wyostrzenie go (ale wtedy wszystkie fotki jada na tych samych parametrach). Potem puszczasz akcje w obróbce wsadowej. Ja mam tak poustawiane i jedyny problem, to to, że nie wiem jak zrobić akcję by zmniejszał zarówno kadry pionowe jak i poziome i zawsze puszczam w dwóch turach
W CS 2 wchodzisz w Adobe Bridge, potem w Tools, następnie Photoshop i Image Processor. Tam możesz sobie ustawić docelowy rozmiar obrazka na wysokość i szerokość, to czy ma być np. jpg (może być jeszcze w TIFF i PSD), jakość, folder docelowy i... leci. To tyle odnośnie wielkości. Wyostrzanie można zrobić akcją, ale wtedy wszystkie foty robisz tak samo.
FOTOINKWIZYTOR
ja zmiejszam a acd see
mozna zmniejszyc procentowo i wtedy nie ma poblemu jak kadry sa pionowe czy poziome
a wyostrzanie to akcja w ps
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
W sposobie który opisałem można kontrolować wysokość i szerokość zdjęcia co do piksela, program dopasowuje konkretne zdjęcia do większej wartości zachowując właściwe proporcje. Zdecydowanie polecam ten sposób masowej zmiany wielkości zdjęć.
FOTOINKWIZYTOR