potrzebuje zmniejszyc wsadowo i podostrzyć fotki w PS CS i nie mam zielonego pojęcia czy sie da, a jeśli tak to jak![]()
potrzebuje zmniejszyc wsadowo i podostrzyć fotki w PS CS i nie mam zielonego pojęcia czy sie da, a jeśli tak to jak![]()
W PS CS 2 da się. Nie mam pojęcia jak jest w wersji CS.
FOTOINKWIZYTOR
Zrób sobie akcje na pomniejszenie obrazka i wyostrzenie go (ale wtedy wszystkie fotki jada na tych samych parametrach). Potem puszczasz akcje w obróbce wsadowej. Ja mam tak poustawiane i jedyny problem, to to, że nie wiem jak zrobić akcję by zmniejszał zarówno kadry pionowe jak i poziome i zawsze puszczam w dwóch turach
Tutaj jest z grubsza odpowiedz
http://canon-board.info/showthread.php?t=16279
Niestety nie zawsze funkcja Fit Image wystarcza i niestety nie mam pomyslu zeby PS rozpoznawal piony i poziomy i w zaleznosci od orientacji wykonywal rozne akcje.
Dodatkowo chcialbym sie dowiedziec jak polaczyc akcje zmieniania wielkosci zdjec. Sam mam ze cztery formaty zmiany wielkosci zdjecia, wyostrzenia i zapisania. Chcialbym zeby te cztery akcje odbywaly sie za jednym kliknieciem, tylko jak to zrobic, zeby PS zapisywal to w czterech roznych katalogach. Jakies pomysly ??
Na jakiej podstawie twierdzisz, że "niegodne zaufania"? Pomniejsza wg. tego samego algorytmu, ale używając innego kryterium. Jest tak samo godne zaufania jak każde inne pomniejszanie i posiada jak największy sens, przynajmniej dla mnie. Pomniejszam w ten sposób piony i poziomy, szczególnie gdzy używam wsadowej obróbki. A jak ktoś sobie wszystko cropuje jak leci to niech się nauczy kadrować zdjęcia patrząc przez wizjer podczas fotografowania. Wtedy wszystkie zdjęcia będą miały taki sam rozmiar. U mnie się to sprawdza, to po prostu kwestia indywidualna uzależniona dodatkowo samą potrzebą zmniejszania.