Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Wątek: Nowy G7

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Cichy (dzięki za fotki), a czego Ty się spodziewałeś po tak małej matrycy? W sumie to na iso 1600 kontrast i kolor są OK także jak się zrobi niezbyt duże powiększenie moze być całkiem dobrze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Wykardrowałem poszczególne sekcje i po odszumieniu ISO 800 wygląda naprawdę bardzo przyzwoicie.Generalnie kompakty poprawiają się w tym temacie....choć do Fuji F30 jeszcze daleka droga.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    choć do Fuji F30 jeszcze daleka droga.
    To ten fuji taki wymiatacz wśród "idioten Camera" jest Chętnie bym zobaczył jakieś fotki z niego.
    5D + L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tutaj masz szczegółowy jego przegląd i na końcu galerię zdjęć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Nowa Ruda / Tunbridge Wells

Domyślnie

Bawiłem się G7 i powiem tak:
    Pierwsze wrażenie pozytywne, solidna obudowa (chyba z metalu) trzyma się go bardzo dobrze i ma swoją wagę.

Negatywów jest więcej:
    - obiektyw widać w wizjerze,
    - nawet przy jednym ze zdjęć makro zauważyłem aberacje chromatyczna.
    - brak zapisu w RAW.
    postaram sie wrzucić jakieś sample.

npsstudio
    Guest

Domyślnie

No to mam dylemat G 7 czy A 640 bo potrzebuje przyzwoity kompakt powiedzmy kieszonkowy ( do kurtki) mialem kiedyś G 5 był super aktualnie 20 D i 350 D które nie zawsze chce mi się nosic. Więc może jakieś opinie o A 640 kontra G 7. W A 640 podoba mi się ekran i nie chodzi tu o to że mozna go "powyginac" a przedewszystkim o to że można zabezpieczyc na czas noszenia nie rysując LCD.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wizjer nie jest do kadrowania w tym aparacie, wiec to , ze widać w nim obiektyw imho nie jest wadą.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja posiadam Canona G7 od prawie 2 tygodni. Szybko łapie ostroiść nawet w trudnych warukach, a jeśli chodzi o iso to uważam, że iso 800 nadaje się do fotografowania i powiem szczerze, że chyba nikt z wypowiadających się tutaj tak na prawdę nie używał dłużej G7. tutaj iso 800 jest na poziomie iso 400 w innych kompaktach. owszem w iso 1600 szumy są duże ale też jak ktoś mocno potrzebuje to można go użyć i później sobie odszumić w jakimś dobrym programie. Będę się upierał, że iso 800 nadaje się do fotorgrafowania. ale tak jak wszędzie i tak lepiej stosować niższe iso. Nie ma co porównywać aparatów kompaktowych do lustrzanek To kompletna głupota bo kompakty nigdy nie osiągną poziomu lustrzanek. Owszem wadą może być brak RAW- tutaj kolosalny bład CANONA. Owszem wadą jest za mała matryca-konkurencja na dzień dzisiejszy oferuje wieksze matryce 1/1.6". Tutaj też trochę CANON nawalił. A odchylany ekran- jak kto woli.Ja osobiście mialem 4 inne cyfraki i żaden nie miał obracanego ekranu. Ja tego nie potrzebuję. Stabilizacja sprawdza sie trudnych warukach i jakość zdjęć jest równie dobra.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mylisz się. moim zdaniem ISO 800 w G7 jest odpowiednikiem ISO 200 u konkurencji..

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów