Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Nowy G7

Coś już napisał

Domyślnie

Nie za bardzo rozumiem dlaczego wyjeżdżacie z tym RAW,
    kompakty z którymi miałem do czynienia RAW- y zapisywały całą wieczność. Ponadto nie znam nikogo z fotoreporterów który używałby czegoś innego niż jpg. Uważam , że do tego typu odbiorcy oprócz amatora G7 jest adresowany, w miarę mały, poręczny, długi zoom i stabilizacja. Bardzo dużo chłopaków do tej pory korzysta z G3, G5 z zadawalającym skutkiem.
    Osobiście jako podręczny mały kompakt posiadam Sony V1, a interesuję się nowym G ponieważ ten pierwszy stał się poprostu za wolny.
    Pozdrawiam serdecznie.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mam sentyment do serii G, miałem G2 mam nadal G5. G7 jest powidzmy taką alternatywą kiedy nie chcesz brać dSLR'a a być może będziesz potrzebował coś pstryknąć. Wbrew pozorom jest spory rynek na coś takiego. Spójrzcie na dpreview, jaką popularnością cieszy się ten produkt.
    Myślę, że wymaganie RAWów od takiego sprzętu to nieporozumienie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Nie za bardzo rozumiem dlaczego wyjeżdżacie z tym RAW,
    kompakty z którymi miałem do czynienia RAW- y zapisywały całą wieczność. Ponadto nie znam nikogo z fotoreporterów który używałby czegoś innego niż jpg. .
    Ja znam i to niejednego.

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    (...)Myślę, że wymaganie RAWów od takiego sprzętu to nieporozumienie.
    Też mi się tak zdaje. U canona jak chcesz mieć małe i lekkie i RAW-y bierz 350D. I tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Może zrobią Wasie z RAW
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Oni się już wyleczyli po 300D i nie sądzę żeby to się dało powtórzyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to będę musiał sobie kupić kompakta z innej stajni niż Canon
    Bez RAW-u nie biorę.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec

Domyślnie

Myślę, że ograniczenie możliwości w G7 (brak RAWów i ciemniejszy obiektyw, stały ekranik) to tak naprawdę wycofywanie się Canona z zaawansowanych kompaktów i dążenie do polaryzacji tj. z jednej strony dobre kompakty a z drugiej strony lustrzanki cyfrowe. Era serii G (G3 i G5) minęła bezpowrotnie i canon już nie wypuści takich cacek.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Coś już napisał

Domyślnie

Ciemniejsza optyka zapewne dlatego, że wzrosła znacznie krotność zooma.
    Ponato otrzymujemy stabilizację, a brak odchylanego monitorka rekompensuje LCD 210 tys. G7 to amatorski dobrze wyposażony kompakt i nie oczekujmy od niego poziomu 30D.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Ciemniejsza optyka zapewne dlatego, że wzrosła znacznie krotność zooma.
    Ponato otrzymujemy stabilizację, a brak odchylanego monitorka rekompensuje LCD 210 tys. G7 to amatorski dobrze wyposażony kompakt i nie oczekujmy od niego poziomu 30D.
    Pozdrawiam.
    Oczekuje sie tylko minimum poziomu - czyli minimum tego co było w porzednich wersjach.Jednak G7 tego niestety nie spelnia.
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ponato otrzymujemy stabilizację, a brak odchylanego monitorka rekompensuje LCD 210 tys.
    Jak to rekompensuje? Zdjecia i tak oglada sie na komputerze ale KADRUJE sie (w kompaktach) za pomoca LCD. Nawet jakosc HDTV nie zastapi wygody obracanego LCD przy zdjeciach znad tlumu czy makro (szczegolnie osobom ktore np nie bardzo moga sie schylac).

G7 to amatorski dobrze wyposażony kompakt i nie oczekujmy od niego poziomu 30D.
    Ciekawe porownanie w swietla roztrzasania jasnosci obiektywu (30D ma wymienne), stabilizacji (30D nie ma stabilizacji) i odchylanego LCD (ktorego rowniez brak w 30D).

Podsumowujac - bez urazy ale argumentacja od czapy. Porownujesz cechy bez wnikania w ich funkcjonalnosc, porownujesz kompakta i lustrzanke bez wnikania ktore cechy przed chwila poronywales .

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów