Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: Nowy G7

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hmm. to dużo świadczy o tym aparaciku. jeśli mówisz, że jest na poziomie iso 200 u konkurencji to współczuję konkurencji...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalwil Zobacz posta
    Ja posiadam Canona G7 od prawie 2 tygodni. Szybko łapie ostroiść nawet w trudnych warukach, a jeśli chodzi o iso to uważam, że iso 800 nadaje się do fotografowania i powiem szczerze, że chyba nikt z wypowiadających się tutaj tak na prawdę nie używał dłużej G7. tutaj iso 800 jest na poziomie iso 400 w innych kompaktach. owszem w iso 1600 szumy są duże ale też jak ktoś mocno potrzebuje to można go użyć i później sobie odszumić w jakimś dobrym programie. Będę się upierał, że iso 800 nadaje się do fotorgrafowania. ale tak jak wszędzie i tak lepiej stosować niższe iso. Nie ma co porównywać aparatów kompaktowych do lustrzanek To kompletna głupota bo kompakty nigdy nie osiągną poziomu lustrzanek. Owszem wadą może być brak RAW- tutaj kolosalny bład CANONA. Owszem wadą jest za mała matryca-konkurencja na dzień dzisiejszy oferuje wieksze matryce 1/1.6". Tutaj też trochę CANON nawalił. A odchylany ekran- jak kto woli.Ja osobiście mialem 4 inne cyfraki i żaden nie miał obracanego ekranu. Ja tego nie potrzebuję. Stabilizacja sprawdza sie trudnych warukach i jakość zdjęć jest równie dobra.
    A ja myślę że zbytnio genralizujesz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

motylekk
    Guest

Domyślnie

Nigdy sie nie wypowiadam tylko czytam ale udziele sie delikatnie. Mialem ten sam wybor G7-A640 roznica 500 zł i wybrałem A640 napisze ze obracany ekranik w A640/630 to bardzo dobra sprawa, do zdjec makro wprost idealna . Matryca 10 mp. to troche za duzo na tak małą matryce. szumi przy wiekszych ISO ale nie jest tragicznie. Na dobry poczatek i jako kompakcik do kieszeni to bardzo dobry aparat. Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

też się zastanawiam nad jakąś małpką dla mojej żony - myślę o A630/640 lub właśnie G7. decydującym czynnikiem będzie wygląd / rozmiar ale chciałbym żeby aparacik miał nieco "zaawansowanych" funkcji - kto wie, może od czasu do czasu też będę go używał. jak myślicie na który z tych dwóch się zdecydować? czy ewentualnie polecacie coś od innych producentów? Generalnie chciałbym żeby aparat nie był za duży i można było go schować do "damskiej torebki" czy kieszeni w płaszczu.

pozdr
    wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    też się zastanawiam nad jakąś małpką dla mojej żony
    Twoja żona będzie w dobrym towarzystwie, śledzę dpreview i jest tam teraz około 8-10 zawodowych fotografów, którzy kupili G7 dla relaksu, zmęczeni ciągłym dźwiganiem kilogramów sprzętu i bardzo, bardzo ten aparat chwalą .

Powodzenia, swnw.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    też się zastanawiam nad jakąś małpką dla mojej żony - myślę o A630/640 lub właśnie G7. decydującym czynnikiem będzie wygląd / rozmiar ale chciałbym żeby aparacik miał nieco "zaawansowanych" funkcji - kto wie, może od czasu do czasu też będę go używał. jak myślicie na który z tych dwóch się zdecydować? czy ewentualnie polecacie coś od innych producentów? Generalnie chciałbym żeby aparat nie był za duży i można było go schować do "damskiej torebki" czy kieszeni w płaszczu.
    Biorac pow uwage pogrubione, najwazniejsze wymagania to zaden z wybranych przez ciebie. Tylko seria IXUS. Szczegolnie przyjrzyj sie wersjom z IS np 800 IS czy 850 IS.

Dopiero zaczyna Awatar kolak

Domyślnie

kupilem sobie to cudo (g7) do zdiec podwodnych i musze przyznac ze robi bardzo dobre fotki brak RAW oczywiscie boli ale to kompakt wiec .... pozatym polecam jest to jedyny kompakt ktory mnie zadowolil a musze powiedziec ze spedzilem duzo czasu w roznych sklepach fotograficznych meczac sprzedawcow o mozliwosc pomacania sprzetow i porobienia fotek a nastepnie zgrania ich na swoj fotobank canon jako jedyny przebil 350d z kit'em (potocznie zwanym zapchaj dziura) ale nie oszukujmy sie 350d + pozadny obiektyw wygrywa ale i tak goronco polecam ten aparacik
    EOS 500d + juz nie tak mala kolekcja szkiełek
    g9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolak Zobacz posta
    kupilem sobie to cudo (g7) do zdiec podwodnych i musze przyznac ze robi bardzo dobre fotki brak RAW oczywiscie boli ale to kompakt wiec .... pozatym polecam jest to jedyny kompakt ktory mnie zadowolil a musze powiedziec ze spedzilem duzo czasu w roznych sklepach fotograficznych meczac sprzedawcow o mozliwosc pomacania sprzetow i porobienia fotek a nastepnie zgrania ich na swoj fotobank canon jako jedyny przebil 350d z kit'em (potocznie zwanym zapchaj dziura) ale nie oszukujmy sie 350d + pozadny obiektyw wygrywa ale i tak goronco polecam ten aparacik
    No mój znajomy też sobie kupił. Do focenia imprez (i to zamiast lustrzanki :grin. I jest zachwycony. Mam nadzieję że wkrótce się nim trochę pobawię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

ionek
    Guest

Domyślnie

Szkoda, że nie ma 28 mm.

Dopiero zaczyna Awatar bopp
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolak Zobacz posta
    kupilem sobie to cudo (g7) do zdiec podwodnych ....
    mozesz pokazac pare sampli z pod wody?
    ten link nie dziala http://www.wloczykij.neostrada.pl/galeria/index.htm i w galerii forumowej tez nic nie wiedze
    30QD | 350D | 70D | G9 | 2 stałki | 2 zoomy | 2 lampy | 1 statyw

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów