Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Minister grzecznych dzieci ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    A Kaczyńscy jakby nawet tej nucie przyklaskują .... dla wszystkich którzy żyją w konkubinacie: w sejmie leży ustawa o rejestracji konkubinatu !!! ze zmianami które wyznaczają sankcje nawet sąsiadom którzy nie poinformują o zaistniałym fakcie !!!
    Powiem więcej: Kaczyńscy ponoszą za to odpowiedzialność.
    W każdym kraju są ludzie niezrównoważeni, opętani jakąś obsesją, mający - delikatnie mówiąc - kontrowersyjne pomysły. Rolą demokracji jest nie dopuszczać takich ludzi do władzy i nie pozwalać im na urzeczywistnianie ekstremalnych rozwiązań. Demokracja to w końcu zawsze jakiś kompromis pomiędzy rozwiązaniami skrajnymi.

A w Polsce? Cel uświęca środki, dlatego Kaczyńscy zawarliby nawet pakt z diabłem, żeby utrzymać władze. W tym przypadku rolę diabła pełni Giertych. W każdym innym kraju ze swoimi pomysłami znalazłby sie na marginesie społeczeństwa. U nas jest wicepremierem i ministrem oświaty (jak o tym pomyślę, to za każdym razem mnie szlag trafia ). Bo Kaczyński potrzebował jego kilkudziesięciu głosów i dlatego pozwoli mu praktycznie na wszystko.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    W każdym kraju są ludzie niezrównoważeni, opętani jakąś obsesją, mający - delikatnie mówiąc - kontrowersyjne pomysły. Rolą demokracji jest nie dopuszczać takich ludzi do władzy i nie pozwalać im na urzeczywistnianie ekstremalnych rozwiązań. Demokracja to w końcu zawsze jakiś kompromis pomiędzy rozwiązaniami skrajnymi.
    demokracja to wyswiechtane haslo i ustroj nie pozbawiony skrzywien. niech mnie ktos poprawi jesli zle mowie, ale III Rzesza tez powstala demokratycznie. a to co sie teraz dzieje w Polsce niekoniecznie odbiega daleko...

(...)
    Giertych. W każdym innym kraju ze swoimi pomysłami znalazłby sie na marginesie społeczeństwa. U nas jest wicepremierem i ministrem oświaty (jak o tym pomyślę, to za każdym razem mnie szlag trafia ).
    tutaj akurat przesadziles. w niedalekiej Austrii jeszcze kilka lat temu przy sterze trzymal sie Jörg Haider, z ktorego pogladami konkurowac moze taki Wierzejewski, ale nie Romek...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A w Polsce? Cel uświęca środki, dlatego Kaczyńscy zawarliby nawet pakt z diabłem, żeby utrzymać władze. W tym przypadku rolę diabła pełni Giertych. W każdym innym kraju ze swoimi pomysłami znalazłby sie na marginesie społeczeństwa. U nas jest wicepremierem i ministrem oświaty (jak o tym pomyślę, to za każdym razem mnie szlag trafia ). Bo Kaczyński potrzebował jego kilkudziesięciu głosów i dlatego pozwoli mu praktycznie na wszystko.
    I ti się musze z Tobą zgodzić, to przykre ale prawdziwe.
    A sam Giretych to niestety zakłamany su...syn.
    Jego dzieci uczęszczają do prywatnej szkoły i nie mają problemów z wymuszaniem na uczniach młodszych klas złotówki "pod sklepikiem".

Reforma szkolnictwa nie powinna polegać na dzieleniu dzieciaków na "gorsze i lepsze" bardziej lub mniej zdolne, ładne i brzytkie, etc.... Sam mam dziecko w wieku szkolnym i wiem coś niecoś jak wygląda dzisiejsza szkoła podstawowa.... i gwarantuje Wam, że sposób zaproponowany przez Pana pożalsię Boże ministra mozna sobie od razu wsadzić w ..... buty. To chory facet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tutaj akurat przesadziles. w niedalekiej Austrii jeszcze kilka lat temu przy sterze trzymal sie Jörg Haider, z ktorego pogladami konkurowac moze taki Wierzejewski, ale nie Romek...
    Przepraszam, ale pod szyldem jakiej partii występuje Wierzejski? Czyżby coś sie zmieniło? Skoro jest członkiem LPR, to oznacza, że Romek jego poglądy pośrednio toleruje, w każdym bądź razie nie słyszałem, aby przeciwko nim protestował. Pełno ludzi Wierzejskiego i jego "MW" zostało ulokowanych np. w mediach. Znany jest skrajny populizm Geirtycha (pomysł przywrócenia kary śmierci). 2 lata temu LPR demontrsował przeciwkow wstąpieniu Polski do UE. Teraz chce wykorzystywać unijne pieniądze dla oświaty. Obłuda do kwadratu. W czym zatem Giertych jest lepszy od Haidera?

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

...W czym zatem Giertych jest lepszy od Haidera?...
    Wyższy jest

A tak na poważnie, to...jak słyszę, że córeczka do prywatne szkoły, bo tata minister nie chce obciążać budżetu to mi się płakać chce
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

I dlatego dzieci mają być dodatkowo karane za nieodpowiedzialność czy niewydolność wychowawczą swoich rodziców? Ono mają już i tak przerąbane życie.
    A dlaczego wszyscy mają być karani za nieodpowiedzialność urzędników? A ta nieodpowiedzialność jest permanentna i nieusuwalna. Ludzie po prostu muszą odpowiadać za siebie, inaczej będą nieodpowiedzialni. To elementarne.

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Segregacja wg zdolności - pomysł fatalny.
    Pomysł rewelacyjny. A jeszcze lepiej byłoby rozwiązać szkoły państwowe.

Poza tym. rodzice dzieci trudnych są takimi samymi podatnikami, jak i inni.
    Znieść finansowanie oświaty z podatków.

Jak się komuś nie podoba (a pewnie czasem może) egalitarna szkoła publiczna - są szkoły prywatne. Wolna wola, na co przeznaczyć forsę.
    Zgoda, ale wtedy musi być zwolniony z podatków na kiepskie szkoły państwowe.

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    A co do metod walki z "niegrzeczną" młodzieżą,... to niech się moim skromnym zdaniem wezmą za zapatrzonych w siebie i swoje dzieci rodziców!!
    Totalitarysta? Dorosłych ludzi chcesz wychowywać? Ale akurat rodzice zapatrzeni w swoje dzieci, to chyba dobrzy rodzice.

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    A tak na poważnie, to...jak słyszę, że córeczka do prywatne szkoły, bo tata minister nie chce obciążać budżetu to mi się płakać chce
    Giertych twierdzi, że szkoły publiczne teraz są złe i trzeba je naprawiać. Zgoda? Więc gdyby wysłał tam swoją córkę, to chyba byłby idiotą.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Giertych twierdzi, że szkoły publiczne teraz są złe i trzeba je naprawiać. Zgoda? Więc gdyby wysłał tam swoją córkę, to chyba byłby idiotą.
    A w ten sposób jest hipokrytą. Jak można kierować oświatą i jednocześnie posyłać dziecko do prywatnej szkoły? Powinien dawać przykład. To taka elementarna uczciwość wobec wyborców. Ale nasi współcześni politycy nie znają tego pojęcia.

A jeśli uważa, że nasza szkoła jest aż tak zła i nie da się nic sensownego zrobić, to powinien ustąpić ze stanowiska.
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 20-10-2006 o 12:56

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

...
    Totalitarysta? Dorosłych ludzi chcesz wychowywać? Ale akurat rodzice zapatrzeni w swoje dzieci, to chyba dobrzy rodzice.
    Nie twierdze, że wszyscy rodzice są źli. Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o takich rodziców, którzy są ślepo zapatrzeni w sowje pociechy i którzy w ogóle nie dopuszczają takiej możliwości, że nauczyciel wzywa ich do szkoły bo są problemy wychowawcze.
    To akurat zanm z autopsji, bo nie raz takich rodziców prosiłem o przybycie.
    Co się wtedy słyszy: "Arturek jest taki grzeczny..., to nie możliwe żeby w szkole narozrabiał"

I jak mam ci odpowiedzieć. Jest jak jest. Tak zdecydował dla dobra swojego dziecka
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Domyślnie

Zgoda, ale wtedy musi być zwolniony z podatków na kiepskie szkoły państwowe.
    W świecie realnym (tzn. dzisiaj, w Polsce), szkoły prywatne są finansowane także z podatków.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ktoś kiedyś w sejmie jak giertych powiedział że wykłądał na wyższej uczelni zripostował mu że chyba płytkami podłogi - mam wrażenie, że się nie pomylił. Powiedzcie mi jak ktoś kto podobno jest prawnikiem może rzucać tyle kretyńskich pomysłów niezgodnych nawet z konstytucją nie mówiąc o innych aktach prawnych (pamiętacie pomysł z odkupowaniem dzieci od matek?)

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów