Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Wątek: Test 400D

Początki nałogu

Domyślnie

Ale szumy to nie wszystko
    wszystko ,wszystko skonczmy juz opowiadac te bajki z wieksza iloscia szczegółow itd. gołym okiem ich nie zobaczysz =)

Nie wiem czy tak jest ale jak porównuję RAW-y u mnie w kompie to nie podjąłbym się na ślepo powiedzieć, którym aparatem dane zdjęcie było robione. Po za tym w 350D to wyostrzanie coś kiepskie, skoro w Raw-ach trudno znaleźć jakąś istotną różnicę w ostrości w stosunku do 30D (neutral).
    a kto tu mówi o rawach...chodzi głównie o jpg - porownania raówów nie widzialem ale tam przewaga 10mp bedzie jeszcze wieksza...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    2 mln px to żadna różnica. Nawet w dół.
    jak by nie bylo to 2 mln px to cale 20 pocent /350D-400D/. tak tylko.
    matka
    ((((()))))

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka_Wariatka Zobacz posta
    jak by nie bylo to 2 mln px to cale 20 pocent /350D-400D/. tak tylko.

W jaki sposób ?

1 3456 dodać 20% = 4147

LUB

2 3888 minus 20% = 3110

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    W jaki sposób ?

1 3456 dodać 20% = 4147

LUB

2 3888 minus 20% = 3110
    10 mln pixeli (w 400D) - 20% * 10 mln pixeli = 8 mln pixeli (w 350D)

To chyba nie takie bardzo trudne rownanie
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    a kto tu mówi o rawach...chodzi głównie o jpg - porownania raówów nie widzialem ale tam przewaga 10mp bedzie jeszcze wieksza...
    Wprowadźmy jakiś porządek i logikę do tej rozmowy. Ja porównywałem Raw-y i różnice w ostrości szczegółów pomiędzy 400D i 350D są wg. mnie minimalne (ja bym się nie podejmował na ślepo powiedzieć który jest który). Mówię tu o swoich subiektywnych obserwacjach.
    Powoływałem się też na testy z dpreview w których Aske'y testuje głównie JPG-i i tam z tych porównań wychodzi mu co następuje:

Cytat Zamieszczone przez dpreview
    There's really no advantage in moving from eight to ten megapixels, the additional 432 horizontal pixels and 288 vertical pixels produce no more detail that can be seen. Indeed if anything the eight megapixel (EOS 350D) image looks slightly sharper 'per pixel' than the ten megapixel image from the EOS 400D.
    Dla wyjaśnienia dodam jeszcze, że moja przenośnia (która widzę niektórych wyraźnie wzburzyła ) o "zjadaniu na śniadanie" wynika z faktu, że 350-tka mimo iż leciwa nadal pod względem jakości obrazu dzielnie odpiera ataki młodszej i droższej konkurencji. Co nie zmienia moich ogólnie pozytywnych wrażeń ze styczności (krótkiej niestety) z 400D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

testy, testy, testy, testy......!

Potem jakiś czas nic....

a potem życie.
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    10 mln pixeli (w 400D) - 20% * 10 mln pixeli = 8 mln pixeli (w 350D)

Tylko gdybyśmy te 2 bańki pixeli dożucili tylko na krótszym boku nie ruszając dłuższego to Twoje równanie też by się zgadzało.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    testy, testy, testy, testy......!
    Potem jakiś czas nic....
    a potem życie.
    A gdzie onanizm?!

Początki nałogu

Domyślnie

eee,... no to wiadomo, że onanizm jest ponad wszystko!
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja jestem ciekaw, czy jezeli by zrobic taki test: strzelic dwa zdjecia tej samej sceny - raz 350 drugi raz 400, powiekszyc obraz z 350 do rozmiarow tego z 400 i postawic obok siebie, to czy wszyscy, ktorzy pisza o takiej przewadze tych 10mp nad 8, dostrzegli by roznice. Zejdzmy na ziemie, do fotografowania najlepiej.
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów