Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Zablokowany

Domyślnie

no dobra, czepiam się

Początki nałogu

Domyślnie

Po prostu trzeba spokojnie poczekać jeszcze kilka tygodni...jestem pewien ,że przy obecnej konkurencji w tym segmencie dslrów cena bardzo szybko osiągnie zadowalający poziom....
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Asus
    Guest

Domyślnie

Tu znalazłem testy EOS400D oraz innych aparatów.
    W porównaniu np. z K100D Pentaxa wypada trochę blado. Wyraznie EOS400D ma kłopoty z ostrzeniem i nie tylko.
    Czy ktoś widział inne testy?

Przepraszam zapodział mi się link do testów.
    http://www.imaging-resource.com/

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KINIU Zobacz posta
    Chłopaki nie przesadzajcie z tą krytyką, bo atmosfera forum siada, napisałem że nie mam obiektywu i wysyłam próbki do oceny pracy ISO 1600 w 400D
    Chciałem napisać: "KINIU olej to", ale widzę, że zrobiłeś to bez mojej rady. I tak trzymaj. Tutaj nie należy się zanadto chwalić ??: Takie obyczaje panują Cóż, ktokolwiek i cokolwiek napisze, zawsze sprowadza się to do dyskusji aktywu

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Fatalnie to wyglada.
    a moim zdaniem zdecydownie niefajnie / tragicznie, potworne ziarno, iso 1600 chyba takieog nie ma nawet ;p...ale moze to wina zrobienia 2 zdjec na odwal ,) bo umowmy sie apart na pewno ma gigantyczne mozliwosci

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krii Zobacz posta
    tia, do 350D i do 400 jest ten sam grip zmieniasz co roku bryczke tylko dlatego, ze ma nowa linie nadwozia i nowe swiatla? 400 nie jest dla posiadaczy 350 tylko dla tych co jeszcze nie maja lustra a foca amatorsko - normalna ewolucja, jak chcesz czegos lepszego to biezesz 30D i tyle... 400 to ten sam segment... to jak zastepowac yarisa 2005 yarisem 2006, bo sasiadka ma nowe futro... wychodza jakies kompleksy normalnie... a nowy olympus i pentax sa jeszcze mniejsze :P
    Brat kupił właśnie 400D. Wielkiej różnicy między 350D nie ma. Moje odczucia są mieszane. Rzeczywiście większy LCD jest znacznie praktyczniejszy i wreszcie można zobaczyć mniej więcej czy zdjęcie jest ostre - w 350D można tylko zobaczyć czy zdjęcie wogóle jest. Jednak brakuje mi jakoś tego dodatkowego wyświetlacza z podstawowymi parametrami - może kwestia przyzwyczajenia. Poza tym nie ma żadnej różnicy. To samo za małe body, ten sam materiał. Jakość zdjęć sprawdzałem na kilku obiektywach i jest dokładnie to samo. Autofocus rzadziej się myli na KITcie przy 18mm, powyżej jest porównywalny. Na pewno nie opłaca się zamieniać 350D na 400D. Co do samoczyszczącej się matrycy to sam jestem bardzo ciekawy jak to się sprawdzi (ja czyściłem swoją w serwisie 2 razy w ciągu roku) - czas pokaże - poczekajmy.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asus Zobacz posta
    Tu znalazłem testy EOS400D oraz innych aparatów.
    W porównaniu np. z K100D Pentaxa wypada trochę blado. Wyraznie EOS400D ma kłopoty z ostrzeniem i nie tylko.
    Czy ktoś widział inne testy?

Przepraszam zapodział mi się link do testów.
    http://www.imaging-resource.com/
    No w porównaniu do K10D to pewnie i wygląda blado. Nie wiem jak to będzie w przypadku zdjęć, bo tu już nie musi być tak źle (widziałem zdjecia z 400D i na prawdę trudno coś zarzucić). A po za tym 400D w stanach w kilku sklepach można już dostać za 2500 (w przeliczeniu) i myślę, że będzie dalej taniał także jakoś o jego sprzedaż jestem dziwnie spokojny.

Co do tego że ktoś nie widzi różnic lub są dla niego nie istotne. No cóż właściwie to wszystko jest rzeczą gustu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Asus
    Guest

Domyślnie

Porównywałem go do K- 100 D. Nie znajduję jeszcze wiarygodnych zdjęć z K10D. Zreszta to nie ta półka cenowa i jakościowa. Z dziwiłem się tylko że ten K100D wypadł tak dalece lepiej. Róznice widać wyrażnie gołym okiem. Liczyłem na porównywalne efekty, a tak mam watpliwosci co do EOS 400D.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Porównywałem go do K- 100 D. Nie znajduję jeszcze wiarygodnych zdjęć z K10D. Zreszta to nie ta półka cenowa i jakościowa. Z dziwiłem się tylko że ten K100D wypadł tak dalece lepiej. Róznice widać wyrażnie gołym okiem. Liczyłem na porównywalne efekty, a tak mam watpliwosci co do EOS 400D.

Półka cenowa ta sama, klasa inna,
    i właśnie dlatego większość uważa, że K10D będzie hitem ;-)
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 20-09-2006 o 20:17
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale w czym ten K100D wypadł tak dalece lepiej i co jest takiego złego (w porównaniu) w 400D?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów