no dobra, czepiam się![]()
no dobra, czepiam się![]()
Po prostu trzeba spokojnie poczekać jeszcze kilka tygodni...jestem pewien ,że przy obecnej konkurencji w tym segmencie dslrów cena bardzo szybko osiągnie zadowalający poziom....
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Tu znalazłem testy EOS400D oraz innych aparatów.
W porównaniu np. z K100D Pentaxa wypada trochę blado. Wyraznie EOS400D ma kłopoty z ostrzeniem i nie tylko.
Czy ktoś widział inne testy?
Przepraszam zapodział mi się link do testów.
http://www.imaging-resource.com/
Brat kupił właśnie 400D. Wielkiej różnicy między 350D nie ma. Moje odczucia są mieszane. Rzeczywiście większy LCD jest znacznie praktyczniejszy i wreszcie można zobaczyć mniej więcej czy zdjęcie jest ostre - w 350D można tylko zobaczyć czy zdjęcie wogóle jest. Jednak brakuje mi jakoś tego dodatkowego wyświetlacza z podstawowymi parametrami - może kwestia przyzwyczajenia. Poza tym nie ma żadnej różnicy. To samo za małe body, ten sam materiał. Jakość zdjęć sprawdzałem na kilku obiektywach i jest dokładnie to samo. Autofocus rzadziej się myli na KITcie przy 18mm, powyżej jest porównywalny. Na pewno nie opłaca się zamieniać 350D na 400D. Co do samoczyszczącej się matrycy to sam jestem bardzo ciekawy jak to się sprawdzi (ja czyściłem swoją w serwisie 2 razy w ciągu roku) - czas pokaże - poczekajmy.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
No w porównaniu do K10D to pewnie i wygląda blado. Nie wiem jak to będzie w przypadku zdjęć, bo tu już nie musi być tak źle (widziałem zdjecia z 400D i na prawdę trudno coś zarzucić). A po za tym 400D w stanach w kilku sklepach można już dostać za 2500 (w przeliczeniu) i myślę, że będzie dalej taniał także jakoś o jego sprzedaż jestem dziwnie spokojny.
Co do tego że ktoś nie widzi różnic lub są dla niego nie istotne. No cóż właściwie to wszystko jest rzeczą gustu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Porównywałem go do K- 100 D. Nie znajduję jeszcze wiarygodnych zdjęć z K10D. Zreszta to nie ta półka cenowa i jakościowa. Z dziwiłem się tylko że ten K100D wypadł tak dalece lepiej. Róznice widać wyrażnie gołym okiem. Liczyłem na porównywalne efekty, a tak mam watpliwosci co do EOS 400D.
Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 20-09-2006 o 20:17
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner