Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Bez jaj.. kubki do kawy? Niepoważni jesteście Świeżo opróżniony, jeszcze nawet nie umyty:

(155mm, f/2.8, 1/100, ISO3200 i -1EV wyciągane z cieni ;-))

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Bez jaj.. kubki do kawy?
    a kto Ci powiedział, że w moim kawa była ;-)
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KINIU Zobacz posta
    druga uwaga na szybko to że BATERYGRIP jest niezbedny do wygodnego fotografowania
    Rzecz gustu w 350-tce można sie obejść. Myślę że i tu nie będzie najgorzej zwłaszcza jak wspomniał mattnick ktoś ma małe ręce.

Czekamy na sensowne fotki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Talking

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Rzecz gustu w 350-tce można sie obejść. Myślę że i tu nie będzie najgorzej zwłaszcza jak wspomniał mattnick ktoś ma małe ręce.

Czekamy na sensowne fotki.
    powiem szczerze, ze tez tak myslalem, ale kupilem kilka dni temu gripa i jak go odkrecilem na chwile, to aparat sie tak niewygodnie trzymalo, ze wrocil szybko na wlasciwe miejsce...

sam sie sobie dziwie, ze uwazalem do niedawna, ze grip to zbedny wydatek, poza tym strzelam dosc sporo zdjec w pionie (glownie portrety) i dodatkowy spust na grip'ie sie baaardzo przydaje.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Świeżo opróżniony, jeszcze nawet nie umyty:
    ...
    (155mm, f/2.8, 1/100, ISO3200 i -1EV wyciągane z cieni ;-))
    ech.. na ambicje depczesz... normalnie zaraz na ulice wyjde i cysterne po nocy sfoce. na 2 dzialki niedoswietlonym ISO3200. kurde, co ja bede gorszy?

Cytat Zamieszczone przez mikemat Zobacz posta
    sam sie sobie dziwie, ze uwazalem do niedawna, ze grip to zbedny wydatek, poza tym strzelam dosc sporo zdjec w pionie (glownie portrety) i dodatkowy spust na grip'ie sie baaardzo przydaje.
    po ostatnim 4-dniowym foceniu na Majorce, gdzie dziennie nawet i 10 godzin w lapie aparat targalem, zaczelo mi chodzic po glowie, ze i do 10D by sie przydal grip. jak nigdy wczesniej, mialem na lapie odciski od zaciskania na korpusie

nie wyobrazam sobie pracy nawet polowe tego czasu na dobe takim trabantem, ktory ergonomie chwytu ma o kilka lat swietlnych do tylu
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 16-09-2006 o 23:44
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja całą zaletę trabanta bym uznał za straconą (lekkość i wielkość) gdybym miał dokręconego gripa. Próbowałem!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A ja całą zaletę trabanta bym uznał za straconą (lekkość i wielkość) gdybym miał dokręconego gripa. Próbowałem!
    a nie... jako lekki aparacik do niedzielnych pstrykow - taki jak do damskiej torebki - to ja bym jednak wolal jakiegos IXUS-a. mniejszy i lzejszy, a obudowa duzo ladniejsza i na dodatek z normalnych materialow, a nie kartonu... o pardon... wysokiej jakosci tworzywa sztucznego
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (...) a nie kartonu... o pardon... wysokiej jakosci tworzywa sztucznego
    Zdziwibyś się jakie twarde jest .
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Zdziwibyś się jakie twarde jest .
    prawda. zdziwilbym sie
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

Kilka moich przemyśleń a propos czterysetki:

Zakup 400 wydaje się hojnym datkiem dla firmy Canon .
    Czym ta puszka różni się o d 350-tki? Zauważyłem, że zapiuje dziesiątą częsc zdjecia w serii wiecej (chyba 3 klatki/s zamiast 2,8 czy jakoś tak) i co jeszcze?
    A, czytałem, że ma ten bajer z autoczyszczeniem drganiowym matrycy jaki japońce zrobili w soniaku. I cóż wiecej?
    Zdjęcia na iso 1600 słabiutkie, zdarzało mi się moim 350 zrobić znośniejsze.

Nie wiem też jak cena gripa? Pewnie drożej niż do 350-tki. Kolejny raz przegięcie przy produkcji puszki, której nie da się trzymać w rękach. Zarabianie na akcesoriach powinno mieć swoje granice, a widać canon stawia na zdzieranie z użytkowników, których zmusza do zakupu gripów.
    BTW 400 jest chyba nawet lżejszy o kilka gram od 350. To już kurna miniaturyzacja

Uważam, że jak na następcę 350 d to canon pojechał po bandzie.
    Między 300 a 350 była znacznie jaskrawsza różnica, warta wydania kilku stów, czy tysiąca.

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów