jasne - a masz inna alternatywe? mnie np wkurza ze w USA nie podaj cen z taxem... robisz zamowienie na 1999$ a do zaplaty masz 2400$to jest dopiero skandal - i co wszyscy teraz maja zrezygnoac z zakupow w USA?, a no nie!, a dlaczego? bo u nas nie ma ukrytych kosztow i odrazu podaja cene np 12kPLN
wiec wole chyba 2400$ ;-)
Rozbijanie cen na pare durnych opcji to calkiem inna bajka... Tax to tax... Wszyscy wiedza ze jest, ile jest, za co jest. Mozesz go zaplacic, ale mozesz tez jego zaplacenie ominac. Z oplaty paliwowej czy jakichs innych durnych kosztow nie zrezygnujesz...
Postaw sie w innej sytuacji. Zamawiasz cos za 2400 z innego stanu i obliczaj ile bedzie taniej bez taxuAlbo porownuj ceny miedzy sklepami gdzie w jednym stanie jest 8.5% a w innym 6.5% taxu.
...
Uwielbiam takie szafowanie mocnymi slowkami.
A teraz przyznaj sie szczerze - jestes pewien ze "wszyscy" ?
I czy przez "wszyscy" rozumiesz mieszkancow... USA, Polnocnej Ameryki, calego swiata?
Umiaru w stosowaniu slowka "wszyscy" zycze!
Bo np ja nie wiem ile wynosi dodatek tax w sklepach w USA.
A "wszyscy" minus ja to juz nie wszyscy i twoje stwierdzenie sypie sie logicznie.
I tego dotyczy wlasnie ten podwatek - w USA _wiekszosc_ robiaca zakupy szczegolnie przez internet wie co i ile doliczac do ceny. Ale ze mamy globalna wioske to trzeba przyjac ze i spoza USA ludzie chca os zamowic i moga byc zdziwieni wieksza niz podawana na www cena. I to sa wlasnie ci "nie wszyscy", o ktorych jesli sklep zapomni to narazi sie wlasnie na tego typu opinie spoza USA.
Oczywiscie pisalem o tych wszystkich robiacych zakupy w usa ktorzy sie z taxem zetkneli.
Nie chodzilo mi w tym poscie o licytowanie sie, kto wie a kto nie wie co to jest tax a o zaznaczenie roznicy jaka jest pomiedzy opcjonalnym podatkiem a durnym rozbijaniem cen na pare czesci, ktore i tak trzeba zaplacic.
Czepiasz sie...![]()
...
http://fotolab.dve.pl/ - to jeden ze zbierających zlecenia dla CEWE Polska - chyba jedyny (z tych, których znam przedstawicieli), który robi fotoksiążki jak to nazywają. Programik, który udostępniają jest prosty, ale spełnia swoje zadanie. Czekam na odbiór fotoksiążki, do tej pory fotki były robione OK, zobaczymy jak książeczka. :smile:
Ostatnio edytowane przez darcik ; 10-09-2006 o 02:55
EOS 350D + grip | AF: Canon kit 3,5-5,6/18-55 | M42: CZJ Tessar 2,8/50 | Sigma 4-5,6/80-200 | JUPITER 37A MC 3,5/135 | SOLIGOR 2,8/28 | Inne: Kingston 1 GB i 512 MB | Selphy CP510