Pokaż wyniki od 1 do 10 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Nieśmiało wtrącę swoje 3 grosze

Od kiedy pamiętam zawsze był problem z Sigmami do puszek Canona mocowaniem EF. Pamiętam, że wybierałem z kilku sztuk ta która była "celniejsza" a później i tak nie trafiała

Dlatego w pewnym stopniu rozumiem tych psioczących na Sigmy Tamrona, że to "kundelki" słabo działające. Do Sigm przekonałem się dopiero po zmianie systemu a seria DG DN rozwala system

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    (dokładnie rzecz ujmując Sony tyle co kupiło dział foto Minolty i nie było to nic wartego uwagi)
    No teraz to pojechałeś 150 lat Konica Minolta Już nawet nie będę pisał o genialnych analgowych minoltach serii xd11, x700 , XD-7, XE1 czy też XE Moim niespełnionym marzeniem była MINOLTA 9xi (1/12.000 sek i najkrótszy czas synchronizacji błysku wśród migawek szczelinowych - 1/300 sek.), ale wiele lat używałem Minolty Dynax 7000i i później flagowego modelu Minolty 8000i , z której mam wiele wspaniałych wspomnień na odbitkach

Dodam, że ood koniec 1989 roku japoński dziennikarz M. Toyohiro Akiyama został zaproszony na międzynarodową stację kosmiczną MIR. Minolta dostarczyła mu specjalny, biały zestaw Minolta α-8000i "Mir" edycja specjalna Maxxum 8000i BIAŁA. Ponieważ M. Akiyama był pierwszym Japończykiem pozostającym na stacji kosmicznej Mir, Minolta wydała w 1990 r. limitowaną edycję znaną jako wersja „Mir”.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 12-09-2023 o 15:32
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów