Strona 39 z 45 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    W przypadku każdego producenta (Sigma, Tamron czy jakiś inny Vivitar) to bezczelna kradzież, łamią protokół i implementują go do swoich produktow.
    Jak mówiła moja księgowa "To co nie jest zabronione, to jest dozwolone"
    Nie wydaje mi się, żeby gdzieś łamali prawo. Tak jak w przypadku mocowań Arca czy Bowens, patent wygasł i hulaj dusza...
    Natomiast dziwię się koledze @atsf, że się dziwi, że firmy wprowadzają zabezpieczenia utrudniające działania konkurencji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Jak mówiła moja księgowa "To co nie jest zabronione, to jest dozwolone"
    Nie wydaje mi się, żeby gdzieś łamali prawo. Tak jak w przypadku mocowań Arca czy Bowens, patent wygasł i hulaj dusza...
    Natomiast dziwię się koledze @atsf, że się dziwi, że firmy wprowadzają zabezpieczenia utrudniające działania konkurencji.
    Bardziej chyba mu chodzi o to że jak już szkło konkurencji działało poprawnie na body X czyli dostało błogosławieństwo firmy C to dlaczego jest ono cofane przy body Y?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Bardziej chyba mu chodzi o to że jak już szkło konkurencji działało poprawnie na body X czyli dostało błogosławieństwo firmy C to dlaczego jest ono cofane przy body Y?
    To trochę tak, jakbym się dziwił, czemu plugin kupiony 10 lat temu nie działa na nowym PS-ie.
    Czy to wina Adobe, czy producenta pluginu?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    A to Canon nic nie wie że inni producenci robią szkła pod ich korpusy? Rozumiem że to jest tak partyzanta z ich strony?
    Nie wiem, ja nie pracuję w Canonie choć niektórzy tutaj mogą myśleć, że jest inaczej.

Tak naprawdę to wtedy kiedy zaczynałem swoją przygodą z cyfrową fotografią chciałem kupić Nikona D90 i zostać nikoniarzem, ale były jakieś mistrzostwa świata, czy coś i trzeba było bardzo długo czekać, więc... kupiłem pierwszego Canona i tak już ostało.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie wiem, ja nie pracuję w Canonie choć niektórzy tutaj mogą myśleć, że jest inaczej.

Tak naprawdę to wtedy kiedy zaczynałem swoją przygodą z cyfrową fotografią chciałem kupić Nikona D90 i zostać nikoniarzem, ale były jakieś mistrzostwa świata, czy coś i trzeba było bardzo długo czekać, więc... kupiłem pierwszego Canona i tak już ostało.
    To jak już jesteśmy w hydeparku, to może warto wydzielić wątek, jak zostałem canonierem?
    Ja dlatego, że 90% fotografów, których zdjęcia ceniłem, i bardzo do dziś mi się podobają, robiło wtedy Canonami. To był rok 2007, jak wybierałem system, i może niewielu dzisiejszych userów pamięta, ale wtedy nie było Sony (dokładnie rzecz ujmując Sony tyle co kupiło dział foto Minolty i nie było to nic wartego uwagi) a Nikon tylko z zazdrością patrzył na to, jaki obrazek produkują matryce Canona. Wybór był właściwie oczywisty, jeśli ktoś nie miał gratów z analogowego systemu Nikona, a liczących się na rynku graczy było tylko dwóch.
    I mimo upływu lat jakoś nie zauważyłem, żeby konkurencja wypuściła coś, co dałoby mi jakiś ekstra bonus, uzasadniający zmianę systemu. Zwłaszcza, ze przez lata ilość gratów się rozrosła i zmiana wszystkiego byłaby mało wygodna. Jestem zadowolony z tego, co mam. I wbrew temu, co wielu sądzi, da się z tym spać spokojnie
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie

A ja system zmieniłem i widzę dużo plusów. Zaczynałem od Canona EOS 500n a później G1, D30, D60, 50D, 5D, 1DII oraz kamery HV20 i XH-A1. Teraz mam korpusy firmy, której kiedyś nie było a której nazwy na tym forum wymieniać nie wolno i jestem bardzo zadowolony zadowolony z ich współpracy ze szkłami EF. Ale ja się nie przywiązuje do przedmiotów, nie jestem fanboyem marki, wybieram to co mi pasuje.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Nieśmiało wtrącę swoje 3 grosze

Od kiedy pamiętam zawsze był problem z Sigmami do puszek Canona mocowaniem EF. Pamiętam, że wybierałem z kilku sztuk ta która była "celniejsza" a później i tak nie trafiała

Dlatego w pewnym stopniu rozumiem tych psioczących na Sigmy Tamrona, że to "kundelki" słabo działające. Do Sigm przekonałem się dopiero po zmianie systemu a seria DG DN rozwala system

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    (dokładnie rzecz ujmując Sony tyle co kupiło dział foto Minolty i nie było to nic wartego uwagi)
    No teraz to pojechałeś 150 lat Konica Minolta Już nawet nie będę pisał o genialnych analgowych minoltach serii xd11, x700 , XD-7, XE1 czy też XE Moim niespełnionym marzeniem była MINOLTA 9xi (1/12.000 sek i najkrótszy czas synchronizacji błysku wśród migawek szczelinowych - 1/300 sek.), ale wiele lat używałem Minolty Dynax 7000i i później flagowego modelu Minolty 8000i , z której mam wiele wspaniałych wspomnień na odbitkach

Dodam, że ood koniec 1989 roku japoński dziennikarz M. Toyohiro Akiyama został zaproszony na międzynarodową stację kosmiczną MIR. Minolta dostarczyła mu specjalny, biały zestaw Minolta α-8000i "Mir" edycja specjalna Maxxum 8000i BIAŁA. Ponieważ M. Akiyama był pierwszym Japończykiem pozostającym na stacji kosmicznej Mir, Minolta wydała w 1990 r. limitowaną edycję znaną jako wersja „Mir”.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 12-09-2023 o 15:32
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    No teraz to pojechałeś Już nawet nie będę pisał o genialnych analgowych minoltach
    Z pełnym rozmysłem. Analogowy system minolty był wspaniały. Ale cyfrowe puszki, w tamtym czasie, nie miały nic ciekawego do zaoferowania. Poza tym, świeżo po zmianie właściciela, przyszłość systemu nie był jasna.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Czy w ogóle dostrzegacie zbieżność w przeciwdziałaniu konkurencji z celowym działaniem na szkodę użytkownika, czy nie?
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie

Nie dostrzegają. Będą bronić swojej ulubionej firmy do upadłego.

Strona 39 z 45 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów