Strona 265 z 296 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 641 do 2 650 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyostrzanie.JPG
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	62,0 KB
ID:	13513
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jasio! Jam niegodzien toczyć merytorycznej dyskusji z guru fotografii cyfrowej, z tym który ją wedle słów własnych wprowadził na teren najjaśniejszej Rzeczypospolitej! Z autorem zapierających dech w piersiach ptsc, które nieosiągalnymi są do wykonania dla któregokolwiek z użytkowników tego forum. Jesteś jedynym człowiekiem wśród obecnych tu miłośników fotografii (choć ty raczej fotografować nienawidzisz), który niezależnie jakie narzędzie weźmie w swe dłonie, to wykona zdjęcie niezwykłe, charakterystyczne, z nutą tobie tylko właściwego stylu, tak że właściwie od dziś będę nazywał cię Anselmem Pawlakiem. Także z twą literaturą obecną na tym forum niegodzien się mierzyć. Każdego tygodnia praktycznie zaczynasz nowe podsumowanie założonego przez siebie wątku, używając tak pięknego i nowatorskiego języka polskiego, że w praktyce chyba tylko twoje zdjęcia są temu w stanie stylem dorównać. I są to dzieła niedokończone nigdy niczym rozmowy w pewnym radiu. To świadczy o wielkości twórcy. Zaczynasz wstępem, podajesz rozdział I, zapowiadasz kolejne i znikasz. Budujesz napięcie. Za chwilę zaś od nowa zaczynasz swój taniec. To chyba warunkowane jest skokami ciśnienia atmosferycznego, które niewątpliwie ma znaczący wpływ na twą percepcję rzeczywistości. Merytorycznie więc rozmawiać z tobą można gdy dzieł swych dokończysz, a póki co nasz wieszczu zmian i innowacji, szukaj dalej swej drogi. Korzystaj z nawigacji oferowanej przez twój smartfon. I nie zrażaj się śmiechem innych, nie poddawaj się gdy wyrzucają cię nazywając pitolnikiem lub pierdołą. Oni nie rozumieją! Ty jeden wiesz i widzisz. Tylko w twoim oku najbardziej rozmyte piksele są w stanie stworzyć obraz doskonale ostry. Jesteś wzorcem i sztandarem (ciul tam, że powiewasz na wietrze aktualnych promocji producentów sprzętu elektronicznego). Trzymaj się Jasio dzielnie. Niebawem zapewne przed tobą kolejna niezwykła wyprawa all inclusive z twoim biurem podróży. Czekać będę z niecierpliwością na kolejne zdjęcia, które nam pokażesz. Znów będą doskonalsze, bo poparte twoją wiedzą, doświadczeniem i intuicją, które w połączeniu ze sztuczną inteligencją mogą okazać się bronią zabójczą.
    Wyrażam niniejszym szczery podziw.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 19-06-2023 o 15:59
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jesteś wzorcem i sztandarem (ciul tam, że powiewasz na wietrze aktualnych promocji producentów sprzętu elektronicznego).
    Moim zdaniem Pan Jan wybrał model ekonomiczny. Dlaczego kupować najnowszą puszkę Sony, jeśli co roku za 10% może kupić Samsunga. Jest w topowej technologii i nadal może wyrażać "swoje" zdanie na ten temat.

Pełne uzależnienie

nasz twórca może być oczywiście Anselmem ale ten oryginalny miał na imię Ansel, a nie Anselm ale tekst wyszedł że czapki z głów
    EOS 3, 5D, R5

Kolejny potok postów na temat

Tematy Pixel 7 Pro vs Canon R5 czy Pixel 7 Pro vs 5DIV będą pojawiać się coraz częściej z kolejnymi modelami telefonów. Ja jestem świadomy jakie są ograniczenia małych matryc i śmiesznych obiektywów, nie spodziewam się rekordów ostrości w rogach, nie oczekuję, że pod słońce nie będzie blików.

https://www.dpreview.com/news/612528...s-real-cameras
    https://www.cnet.com/tech/mobile/goo...r-camera-gear/

Młode pokolenie jest przyzwyczajone do obsługi smartfonów. Zdjęcie ma być ładne, na już. Szybka sklejka z kilku zdjęć, aby był większy DR; utrzymanie długiego czasu z ręki; zdjęcie zrobione przed, w trakcie i po wciśnięciu spustu; filmowanie na bardzo dobrym poziomie - to wszystko są niezaprzeczalne zalety. A w tym wątku potraficie tylko cały czas wyśmiewać, dowiedziałem się nawet, że smartfony już nie będą robić lepszych zdjęć portretowych. No "xD", jakby to napisał autor tamtej głupoty.

Mi nie chodzi o to, że teraz na boisku ktoś będzie robić zdjęcia iP14 pro ultra, czy tam ptaków lub samolotów (nagle teraz wszyscy w temacie robią tylko takie zdjęcia ). Chodzi o to, że z każdym rokiem ubywa amatorów fotografii wybierających body entry level. Smartfony biorą coraz większy kawałek tortu, bo jakość zaczyna być w wielu przypadkach w zupełności wystarczająca. To się odbija na cenie sprzętu, więc próg wejścia w "świat foto" jaki tak uwielbiamy jest coraz wyższy.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Kolejny potok postów na temat

Tematy Pixel 7 Pro vs Canon R5 czy Pixel 7 Pro vs 5DIV będą pojawiać się coraz częściej z kolejnymi modelami telefonów. Ja jestem świadomy jakie są ograniczenia małych matryc i śmiesznych obiektywów, nie spodziewam się rekordów ostrości w rogach, nie oczekuję, że pod słońce nie będzie blików.

https://www.dpreview.com/news/612528...s-real-cameras
    https://www.cnet.com/tech/mobile/goo...r-camera-gear/

Młode pokolenie jest przyzwyczajone do obsługi smartfonów. Zdjęcie ma być ładne, na już. Szybka sklejka z kilku zdjęć, aby był większy DR; utrzymanie długiego czasu z ręki; zdjęcie zrobione przed, w trakcie i po wciśnięciu spustu; filmowanie na bardzo dobrym poziomie - to wszystko są niezaprzeczalne zalety. A w tym wątku potraficie tylko cały czas wyśmiewać, dowiedziałem się nawet, że smartfony już nie będą robić lepszych zdjęć portretowych. No "xD", jakby to napisał autor tamtej głupoty.

Mi nie chodzi o to, że teraz na boisku ktoś będzie robić zdjęcia iP14 pro ultra, czy tam ptaków lub samolotów (nagle teraz wszyscy w temacie robią tylko takie zdjęcia ). Chodzi o to, że z każdym rokiem ubywa amatorów fotografii wybierających body entry level. Smartfony biorą coraz większy kawałek tortu, bo jakość zaczyna być w wielu przypadkach w zupełności wystarczająca. To się odbija na cenie sprzętu, więc próg wejścia w "świat foto" jaki tak uwielbiamy jest coraz wyższy.
    piszesz :
    nie spodziewam się rekordów ostrości w rogach, nie oczekuję, że pod słońce nie będzie blików.

Ja też nie spodziewałem się super ostrych zdjęć(#2628) a teraz nie mam zdanie jak będzie.

Problem w smartfonach blików pod światło, boczne światło (brak osłon obiektywów), ostrość w rogach itd nie należy chyba rozpatrywać w kategoriach problemów i doświadczeń fotografii optycznej.
    Najprawdopodobniej będzie "załatwione" metodami fotografii obliczeniowej z AI. Już teraz w S23U są takie funkcje jak przetwarzaj obraz, usuń cienie, usuń odbicia, magia, napraw zniekształcenia, twarz , portret itd.

Sam jestem ciekaw jak będzie za 2-3 lata

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 20-06-2023 o 20:16
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Za 3 lata będziesz ten wątek ciągnął w tym samym tonie, technika będzie szła do przodu, ale i tak nie zrobisz porządnego zdjęcia żadnym sprzętem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    piszesz :
    nie spodziewam się rekordów ostrości w rogach, nie oczekuję, że pod słońce nie będzie blików.

Ja też nie spodziewałem się super ostrych zdjęć(#2628) a teraz nie mam zdanie jak będzie.

Problem w smartfonach blików pod światło, boczne światło (brak osłon obiektywów), ostrość w rogach itd nie należy chyba rozpatrywać w kategoriach problemów i doświadczeń fotografii optycznej.

jp
    Ja być Anselm Pawlak, smartfon być u mnie, ja polski nie umieć dobrze pisać.

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Mak siekać, mak bedzie...
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Analiza kilkuset milionów zdjęć z serwisu Flickr ujawnia najbardziej popularne modele aparatów w każdym kraju świata.

Nazwa:	dz0xNDAwJmg9Mzg3NA==_src_219648-05_Most_popular_cameras_cameraphones.png
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	1,80 MB
ID:	13530

Pewną ciekawostką może być fakt, że według Flickra najbardziej popularnym aparatem w Polsce jest Nikon Z7.

Nazwa:	Z7..JPG
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	76,7 KB
ID:	13531
    Ostatnio edytowane przez candar ; 21-06-2023 o 07:30
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 265 z 296 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów