Strona 265 z 276 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 641 do 2 650 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Subtelna różnica. To, że "aparaty do zdjęć się nie nadają i samsung już je pod wieloma względami wyprzedza", to jest wmawianie (przez 3000 postów)

To, że "smartfony- wygoda duża, ale jakość zdjęć pomiędzy taką sobie a żałosną", to już nie jest wmawianie, tylko fakt. Którego niektórzy "towarzysze" nie potrafią przyjąć do wiadomości
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Subtelna różnica. To, że "aparaty do zdjęć się nie nadają i samsung już je pod wieloma względami wyprzedza", to jest wmawianie (przez 3000 postów)
    Znam kilka zastosowań, gdzie smartfon sprawdza się lepiej niż aparat za podobne pieniądze. Znam osoby, które zawodowo korzystają z możliwości foto i video w smartfonach.
    Przypomina to trochę czasy - "Młody, aparatem film robisz? Od filmowania jest kamera."

To, że "smartfony- wygoda duża, ale jakość zdjęć pomiędzy taką sobie a żałosną", to już nie jest wmawianie, tylko fakt. Którego niektórzy "towarzysze" nie potrafią przyjąć do wiadomości
    Masz dziwne pojęcie faktu, bo dla mnie robienie zdjęć smartfonem nie jest wygodne. Zupełnie nie zgadzam się z tym faktem :P
    Nauka Twoich towarzyszy to dziel ludzi (na "NAS" i "WAS") oraz wmawiaj ludziom fakty, które nie mają pokrycia w rzeczywistości?
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 16-07-2023 o 19:27

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

@MstrG zobacz sarnę i sam oceń.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    @MstrG zobacz sarnę i sam oceń.
    Ja wiem. Dla mnie tragedia.

Mogę nie zgadzać się z Janem, który napisał

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Fotografia optyczna daje lepsze jakosciowo zdjęcia od fotografi obliczeniowej 2023.
    W większosci przypadków nie da się tej przewagi zobaczyć przy normalnie wykonywanych zdjeciach i przy obserwacji na domowych monitorach/wydrukach
    Są już jednak sytuacje zdjęciowe gdzie technologia fotografii obliczeniowej wraz AI daje lepsze reazultaty od fotografii optycznej
    ale to nie znaczy, że będę go wyzywać od mułów i pisać "Po co tłuczesz w klawiaturę, zamiast łbem w futrynę?". Może wynika to z faktu, że ja lubię dyskutować. Lubię poznawać zdanie oraz tok rozumowania innych.

Miasto
    Glasgow

Rzecz w tym, że @MstrG jest "ambasadorem" Samsunga, choć oczywiście próbuje przekonywać, że tak nie jest. Zdradzają go takie zdania (chętnie wypowiadane przez innych "ambasadorów"), jak "Znam osoby, które zawodowo korzystają z możliwości foto i video w smartfonach". Oczywiście. Ja też znam całe mnóstwo różnych osób. To jest "dowód" o wartości zerowej.

Pokażcie konkrety. Zdjęcia i filmy, o jakości "zawodowej", nakręcone smartfonem.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Rzecz w tym, że @MstrG jest "ambasadorem" Samsunga, choć oczywiście próbuje przekonywać, że tak nie jest. Zdradzają go takie zdania (chętnie wypowiadane przez innych "ambasadorów"), jak "Znam osoby, które zawodowo korzystają z możliwości foto i video w smartfonach". Oczywiście. Ja też znam całe mnóstwo różnych osób. To jest "dowód" o wartości zerowej.

Pokażcie konkrety. Zdjęcia i filmy, o jakości "zawodowej", nakręcone smartfonem.
    Kojarzenie i wyciąganie faktów z tego co jest napisane nie jest chyba Twoją mocną stroną, co? Znowu mnie pomawiasz, pierw od towarzyszy, teraz od ambasadorów marki.
    Samsunga mam tylko lodówkę, a smartfona miałem dawno temu. Nie odpowiadała mi polityka tej firmy i wtedy weszło LG całe na biało z rewelacyjnym jak na tamten czas modelem G2. Można powiedzieć, że to chyba od tego modelu ludzie zaczęli poważniej traktować foto w telefonach. Powstawały książki o fotografowaniu tym telefonem.
    Żyj w swoim świecie, ciesz się swoim towarzystwem wzajemnej adoracji. Co mam Ci pokazać? Zdjęcia kolegi, który jest rzeczoznawcą i robi setki zdjęć rozbitych aut w celu dokumentacji? Czy może mam Ci wrzucić przedmiot zeskanowany telefonem w programie Polycam, którego znajomy używa w Blenderze? Pewnie jeśli chodzi o drugą kwestię to nawet nie masz zielonego pojęcia o co chodzi.

Pełne uzależnienie

podziały w wątku sa wielopłaszczyznowe na was i nas to taki pół biedy podział, znacznie ciekawszy jest na karawanę i psy, zasadniczo psy lubię ale moim zadaniem wszystkie posty w których ten podział się pojawia są do usunięcia - wszystkie co do jednego
    EOS 3, 5D, R5

Miasto
    Glasgow

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    podziały w wątku sa wielopłaszczyznowe na was i nas to taki pół biedy podział, znacznie ciekawszy jest na karawanę i psy, zasadniczo psy lubię ale moim zadaniem wszystkie posty w których ten podział się pojawia są do usunięcia - wszystkie co do jednego
    @MstrG Proponuję przeczytać powyższy post. Może to Ci coś rozjaśni. Natomiast jeśli chodzi o "drugą kwestię", to oczywiście wiem co to jest blender. Używam go do rozdrabniania sosów... Gdybyś nie oceniał mnie przez mgłę swojego zacietrzewienia, to może byś sobie przypomniał (bo mówiłem o tym), że studiowałem onegdaj "Techniki komunikacji wizualnej" i miałem do czynienia z takimi rzeczami na co dzień. Twoja błędna ocena sytuacji mówi sama za siebie. Ja nie mam nic więcej do powiedzenia...
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 16-07-2023 o 20:15

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Kojarzenie i wyciąganie faktów z tego co jest napisane nie jest chyba Twoją mocną stroną, co?
    versus
    Ale wiesz, że dyskutujesz z mułem?

Twoje obrażanie jest lepsze niż moje, co?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Kojarzenie i wyciąganie faktów z tego co jest napisane nie jest chyba Twoją mocną stroną, co?
    versus
    Ale wiesz, że dyskutujesz z mułem?

Twoje obrażanie jest lepsze niż moje, co?
    Nie, nie jest. Tylko już któryś raz ta sama osoba piszę w moim kierunku takie rzeczy. Stąd moja reakcja.
    U mnie to było pytanie, nie stwierdzenie
    Ty zresztą i tak już na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci zmieniającym zdanie czerwonym osiołkiem. Dobrze wiesz dlaczego.

W kilku wzajemnie się nakręcaliście i zaczęliście pisać inwektywy w stronę jednego Jana, który w następstwie napisał o tej karawanie i psach. Teraz się uczepiliście tego zdania i cały czas wskazujecie je jako dowód.

[MENTION=48268]Gdybyś nie oceniał mnie przez mgłę swojego zacietrzewienia, to może byś sobie przypomniał (bo mówiłem o tym), że studiowałem onegdaj "Techniki komunikacji wizualnej" i miałem do czynienia z takimi rzeczami na co dzień. Twoja błędna ocena sytuacji mówi sama za siebie. Ja nie mam nic więcej do powiedzenia...
    Nie słyszałem jak o tym mówiłeś. Jak gdzieś wspomniałeś o tym w tym wątku to wskaż mi proszę w którym poście. Onegdaj na studiach miałem tworzenie stron w HTML. Co mi dzisiaj po tych wykładach? Nie mów, że Ciebie uczyli o teksturowaniu obiektów 3D i używaniu ich w Blenderze. Szacun.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 16-07-2023 o 20:59

Strona 265 z 276 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów