Strona 255 z 296 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 541 do 2 550 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Mój ChatGPT ma nieco inne zdanie na ten temat bo uważa, że "Smartfon jest sprzętem, który może być wyposażony w aparat fotograficzny " Tym samym wcale nie musi posiadać aparatu fotograficznego i nie jest sprzętem fotograficznym.
    "Sprzęt fotograficzny innych firm" może traktować o smartfonach, tylko muszą być one wyposażone w aparat. Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?
    Przepraszam Andrzeju, ale nie mam ochoty na takie dziwne przepychanki. Klituś bajduś
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 13-06-2023 o 22:01

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

serio Candar kompletnie nie kumam Twojego oburzenia
    smartfon z aparatem robi zdjęcia i do tego niezłe, w niektórych zastosowaniach wystarczające
    tyle i tylko tyle
    bo idąc Twoim tropem to czy aparat szpiegowski jest sprzętem fotograficznym? a jak nie to czym?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Czy statyw jest sprzętem fotograficznym?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Tak

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Czyli poduszka wypełniona fasolą, której używam jako "statywu", też. Fajnie!
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

W całej tej przepychance nie chodzi ani o fotografię jako taką, ani o to, jakim sprzętem jest wykonywana, lecz o namawianie do nabywania smartfonów nawet jako sprzętu dodatkowego nie ze względu na ich zaawansowane funkcje fotograficzne, które są wabikiem, ale ze względu na ich nieudokumentowane właściwości.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    "Sprzęt fotograficzny innych firm" może traktować o smartfonach, tylko muszą być one wyposażone w aparat. Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?
    Przepraszam Andrzeju, ale nie mam ochoty na takie dziwne przepychanki. Klituś bajduś
    Pełno jest obecnie na rynku telefonów bez aparatu fotograficznego Telefon NOKIA 105 2019 Dual SIM, TELEFON KOMÓRKOWY MAXCOM MM428 BB itp

No tak, to telefony dla seniorów nie potrzebujących wrzucania selfie na portale społecznościowe ^^

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jeśli użyjesz statywu do rozstawienia namiotu w górach to będzie turystycznym sprzętem górskim
    xD
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

I Ty masz czelność pouczać Jana... Na pytanie " Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?" odpowiadasz

Pełno jest obecnie na rynku telefonów bez aparatu fotograficznego Telefon NOKIA 105 2019 Dual SIM, TELEFON KOMÓRKOWY MAXCOM MM428 BB itp

No tak, to telefony dla seniorów nie potrzebujących wrzucania selfie na portale społecznościowe ^^
    Przecież tego nie ma nawet jak skomentować.

Jeśli użyjesz statywu do rozstawienia namiotu w górach to będzie turystycznym sprzętem górskim
    xD
    Według linka którego sam wrzuciłeś to statyw jest sprzętem fotograficznym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Już to kiedyś tu wrzuciłem, ale powtórzę. Tak jak na poniższym screenie wygląda kategoryzacja sprzętu fotograficznego w bodaj największym w Polsce sklepie z elektroniką itp. Category managementem w tej sieci zajmują się osoby, którym zarządzanie sprzedażą nie jest obce i wiedzą gdzie umieszczając produkty spowodują zwiększona sprzedaż. Tak więc słuchajcie Jasia, bo on zna przyszłość, która jest ujowa :-) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot_20230613-225207_Samsung Internet.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	179,6 KB
ID:	13406

Nie wiem tylko czy aparat jest bardziej smartfonem czy gadżetem. Sądząc po cenach takiego r5 z rf to obstawiam, że to gadżety.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 13-06-2023 o 22:59

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Czyli poduszka wypełniona fasolą, której używam jako "statywu", też. Fajnie!
    No z tego wynika, że też. Też do tej pory żyłem w błogiej nieświadomości. Link do wikipedii odmienił moje życie. Ja miełem kiedyś specjalne rękawiczki do robienia nocnych zdjęć zimą. Teraz wiem, że to też był sprzęt fotograficzny.

Strona 255 z 296 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów