Strona 196 z 296 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie podzielam fascynacji JP smartfonami. Ale nie zgadzam się na odmawianie mu prawa do przedstawiania swoich poglądów. JP nie przekonał tu prawie nikogo do zamiany aparatu na smartfon. Ostatnio to już nawet tego tu nie próbuje, po prostu pisze co dany smartfon robi. Doskonale wiecie, że Wy JP nie przekonacie do tego, by nie używał telefonu. Ba, część z Was (ja też) używa w pewnym zakresie tego narzędzia. Nie rozumiem po co dalej jest ciągnięty ten wątek. Nie podobają mi się próby ośmieszania JP. Każdy jest tu nieprawdopodobnie okopany na swoich stanowiskach i liczenie na jakąkolwiek zmianę jest nierealne. Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie?
    (jesteśmy w większości, poznęcajmy się nad słabszym, zniszczmy go?)
    Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
    Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
    Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.
    Nie byłbym taki pewien.
    Ja przed #1 tego wątku (maj 2022) nie zrobiłem ani jednego zdjęcia smartfonem.

Teraz intesywnie tylko smartfonem.
    To co mnie nabardziej zaskoczyło to jak wiele możliwości daje fotosmart, oprogramowanie fotografujące i oprogramowanie postprocesu na Androidzie.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 23-04-2023 o 22:12
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Doskonale wiecie, że Wy JP nie przekonacie do tego, by nie używał telefonu. Ba, część z Was (ja też) używa w pewnym zakresie tego narzędzia. Nie rozumiem po co dalej jest ciągnięty ten wątek. Nie podobają mi się próby ośmieszania JP. Każdy jest tu nieprawdopodobnie okopany na swoich stanowiskach i liczenie na jakąkolwiek zmianę jest nierealne. Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie?
    (jesteśmy w większości, poznęcajmy się nad słabszym, zniszczmy go?)
    Jeszcze trochę takiego podejścia i może zamknijmy forum, bo przecież nikt nikogo nie przekona - to po co dyskutować ...
    I nie nie "każdy" jest tu jak to określasz okopany, bo tylko "krowa nie zmienia poglądów". Myślący ludzie reagują na to co mówią inni i wpływa to na ich decyzje więc może dajmy ludziom wyrażać swoje zdanie, bo od tego jest forum. Co do ośmieszania i hejtowania - pełna zgoda .

Jeszcze raz - pytanie "Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie? jest tak kuriozalne, że albo świadczy o chwilowej niedyspozycji albo o kompletnym odklejeniu od rzeczywistości .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Jakby nie było spięć, kontry to nie byłoby wątku, jp by pisał ku muzom...
    Dzięki przeciwieństwom wątek kwitnie.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.

======

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie byłbym taki pewien.

jp

A ten dalej kurfa swoje!

Nie, on nie opisuje tylko tego, co smartfon może, on WIESZCZY wszem, wobec, i każdemu, że już jest zacofany, a prędzej, czy później, też porzuci aparat jako synonim zacofania, dziadostwa, i technologicznej nędzy, bo pierwszy znalazł się w raju odkąd przestał musieć się zastanawiać, czy f/8 wystarczy, czy trzeba już przymknąć do f/11, skoro ma GO od palców stóp po horyzont przy f/1,78, i może sobie 8 Mp wyciąć z 200 Mp (Z DWUSTU!), a nie z 20 Mp, nie zauważając nawet, że wycina z 12 Mp.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze trochę takiego podejścia i może zamknijmy forum, bo przecież nikt nikogo nie przekona - to po co dyskutować ...
    I nie nie "każdy" jest tu jak to określasz okopany, bo tylko "krowa nie zmienia poglądów". Myślący ludzie reagują na to co mówią inni i wpływa to na ich decyzje więc może dajmy ludziom wyrażać swoje zdanie, bo od tego jest forum. Co do ośmieszania i hejtowania - pełna zgoda .

Jeszcze raz - pytanie "Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie? jest tak kuriozalne, że albo świadczy o chwilowej niedyspozycji albo o kompletnym odklejeniu od rzeczywistości .
    Dzięki, że to napisałeś. Jest szansa, że nikoniarz nie skasuje.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    xiaomi pod wzgledem jakości jest naprawdę niezłe mam kilka sprzętów - waga, lampka nocna, hulajnoga - ale generalizując z jednej strony nie przepadam za chińską jakością, a z drugiej wolę bardziej zzchowawczy "dizajn" jak to u mnie na wsi gadają i nie muszę mieć 1"(czyli aż 13.2x8.8mm zawsze jestem pelen podziwu dla marketingowego nazewnictwa bo jak cal wygląda to wszyscy wiedzą) sensora w telefonie
    I ma jedną wadę dyskwalifikującą jego i inne oppo samsungi haweie itd - chinskie oprogramowanie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    I ma jedną wadę dyskwalifikującą jego i inne oppo samsungi haweie itd - chinskie oprogramowanie.
    Samsung ma chińskie oprogramowanie??? Korea, Chiny co za różnica

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Android i wszystko co pod niego jest pisane jest tak przesiakniete chinskim szajsem, że glowa mala. O wynalazkach haueja nie wspomne.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Android i wszystko co pod niego jest pisane jest tak przesiakniete chinskim szajsem, że glowa mala. O wynalazkach haueja nie wspomne.
    Rozumiem, że jesteś programista Androida? Oraz pracujesz jako dev dla Google oraz Samsunga? Mieszanie OS, producentów teleofonow oraz producentów oprogramowania brzmi jakbyś jednak nie był

Czasem lepiej się ugryźć w język i nie kompromitować...

Strona 196 z 296 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów