Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
#Kolekcjoner piszesz :
Ale ja nie mam trudności z obsługą ani przyzwyczajeniami ...... Problem polega na tym że w przypadku fotografowania takich obiektów jak nasze psy smartfon robi zdjęcia kiedy on chce, a nie wtedy kiedy chce tego użytkownik. Aparat odwrotnie. To nasze doświadczenia.
Też miałem ten problem, aparatem wiesz kiedy robisz zdjęcie a smarton cały czas zapisuje "to co widzi" z kilku obiektywów naraz w buforze i korzysta z tego zapisu gdy naciśniesz spust.
W różnych programach na różne sposoby ale (w niektórych) masz dostęp do całej historii i sam możesz wybrać/stworzyć plik wynikowy.
To jedna z (kilku) główych cech fotografii obliczeniowej.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-05-2023 o 09:11
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Jest i S23, którym można zabić jak się skończy amunicja - Tactital Edition
https://spidersweb.pl/2023/05/samsun...-premiera.html
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
bo tu nie chodzi o samo robienie zdjęć
A wystarczyłoby, żeby Scyzoryk zapytał Telefona czy ma apkę do otwierania piwa i puszki z mielonką.
Mam taki scyzoryk i wstyd mi za niego, ze taki mazgaj.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 20-05-2023 o 23:10
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Bez niego się nigdzie nie ruszam i nie raz ratował mi życie (odkręcenie śrub od środka przy zatrzaśniętych drzwiach itp). Dodatkowo noszę też mikro kombinerki i taki srajfon ze swoimi możliwościami to może skoczyć :P
Dodam, że w torbie z aparatem na stałe noszę również: sznurek, linkę stalową oraz dwa karabińczyki, które przydają mi się podczas każdych zdjęć (mocowanie blendy dyfuzyjnejbo wszystko robię sam :P
Ostatnio edytowane przez candar ; 21-05-2023 o 10:55
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
A ja tym scyzorykiem robiłem kanapki z mielonką na przełęczy Waga.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz