Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. M to już pieśń przeszłości. Zresztą nie o tym jest temat.
R7 jest tym, na co np. ja czekałem w serii M, i się nie doczekałem, więc posiadany przeze mnie sprzęt tej serii dalej będzie w zupełnie odrębnym zastosowaniu, i nie będzie stanowił kompleksowego systemu. Sam zakupiłeś Sigmę 150-600 do której musisz używać przejśćiówki na system R, zamiast kupić RF 100-500, bo to jest inna liga finansowa, a w takiej sytuacji znajduje się większość użytkowników: albo już coś mają i chcą z tego dalej korzystać, albo ich nie stać na natywne rozwiązania i wybierają zestawy kombinowane, albo jedno i drugie. Używanie przejściówek jest po prostu codziennością i mniejsze znaczenie ma z czego na co się przechodzi, a większe aby to w ogóle było możliwe, a jeszcze większe, aby to w ogóle nie było konieczne.

Jeszcze do niedawna nie było do końca wiadomym, a zaledwie było to przeczuwane, że nowe korpusy R będą APS-C, więc skoro się to stało faktem, to automatycznie wzbudza frustrację u posiadaczy linii M pozostawiając ją dalej na kompletnym poboczu, podczas gdy konkurencja właśnie takie linie rozwija w każdym możliwym kierunku.