Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    pytanie jest ciekawe, internety coś na ten temat mówią,
    Instrukcja R mówi wyraźnie, że takie ładowanie jest możliwe w pozycji OFF na body. No to sobie nie pofilmujemy w czasie ładowania.
    W instrukcji do R5 takiego zapisu już nie ma.
    Ja jednak te 200USD wydałbym na cos innego np. adapter z ringiem
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ja jednak te 200USD wydałbym na cos innego np. adapter z ringiem
    zdecydowanie bardziej potrzebny niż zasilacz usb-c dodatkowo i tak gdybym miał tego używać to bym ładował z power banku, a nie zasilacza - oczywiście mogą istnieć ludzie którzy mają potrzebę użycia takiego zasilacza (ale jeśli nie fotografuje w czasie ładowania to nie bardzo widzę sensowne zastosowania takiego zasilacza).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    USB-C takie prawdziwe z PCta daje do 100W mocy i 5A. to spokojnie wystarczy. W końcu z założenia ma być jedynym kabelkiem do monitora. Ale raczej nie licz na USB-C z lapka.
    mz każde usb-c jest "prawdziwe" jedna mają większą moc, a inne mniejszą - liczę że rozsądnie duży power bank rzędu 35W z PD 3.0 zadziała, laptopem nie jestem zainteresowany ale wydaje mi się że czytałem na internetach że port w laptopie jabca ładuje te aparaty.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Instrukcja R5 wyraźnie mówi o tym że można zasilać aparat z zewnętrznego źródła, czyli zasilacza. Akululator nie jest wtedy ładowany. Ale musi być w aparacie.
    coś się zaczyna wyjasniać

Uprawnienia umieszczania postów