"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
@Kolekcjoner - w żaden sposób nie kieruję tego do Ciebie wskazując, że od daty pełzającej premiery R5 minęły już prawie 4 m-ce https://www.optyczne.pl/14605-news-C...od_Canona.html a faktycznie rzecz ujmując dalej wiemy tyle, co w dniu założenia wątku. To producent robi fotografów w balona nie racząc ujawnić podstawowych danych technicznych aparatu oraz jego ceny. Może tylko ja tak mam, ale zanim coś zdecyduję się kupić to wcześniej przekopię cały internet wzdłuż i wszerz oraz jeśli będzie taka możliwość przetestuję osobiście dany sprzęt. Zgadzam się z Tobą w tym, że producent taktuje w tym momencie zainteresowanych tym aparatem fotografów jak kompletnych idiotów, którzy dla logo kupią kota w worku.
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Człowieku odpuść! Na prawdę to jest mega słabe, że w jednym poście w zawoalowany sposób mnie atakujesz personalnie, po czym w następnym robisz z siebie niewiniątko.
Ja tylko żałuję jednego, że jak była na forum moderatorskim stawiana Twoja sprawa to jakiś czas temu Cię broniłem. Przyznaję się to był błąd.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Odnosząc się do R5, faktycznie rzecz ujmując dalej możemy też kupić tyle, co w dniu założenia wątku, więc o co w ogóle chodzi? Kolega ewidentnie się nudzi, jeśli pisze że "przedsprzedaż ruszyła" i powołuje się na sklep w którym rzeczonego produktu nie można dodać do koszyka, bo to zwykły placeholder. Mam kolejnego newsa: te zdjęcia R5 które już znamy to pic, w rzeczywistości będzie on wyglądał jak RP, do tego sprzedawany w zestawie z RF 24-105 nie-L. Na cyfrowe.pl w sekcji Opis są takie zdjęcia, co daje nam ewidentny dowód.
1300D → 80D + R
10-400/1.4-6.3Canony, Sigmy, Tamrony...
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-05-2020 o 21:10
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
pretensje do NIkona ?
Nikon wypuscil juz aparat ponad rok temu , a canon dopiera zamierza tej klasy - opoznienie bedzie dwuroczne.
chyba lepiej miec aparat od roku bez polrocznej zapowiedzi , niz miec polroczna zapowiedz bez aparatu.
juz nie mowie o chorobach wieku dzieciecego , ale dopiero r5mk2 moze byc spelnieniem marzen , a to dopiero za 5 lat.
Nie chodzi o to czy to aparat z górnej półki czy z dolnej. Ani że to aparat a nie obiektyw. Chodzi zapowiedzi czego się można spodziewać. Canon i Sony robią szum. Nikon siedzi cicho. Ilość wniosków patentowych Canona przyprawia o ból głowy. Oczywiście większości z obiektywów nie będzie. Ale o firmie sie mówi. O Sony też.
Nikon ma świetne produkty. Body D850, D780 czy cropowy D500 nie mają sobie równych (mam na mysli aparaty z porównywalnej półki). I co z tego? Fotografowie wybierają inne systemy, bo jeśli sie mówi o Nikonie to nie o świetnym sprzęcie, tylko w kontekście słabych wyników finansowych, firma za bardzo jest uzależniona od działu obrazowania. A to nie zachęca.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-06-2020 o 00:51
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-06-2020 o 07:54
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/