Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Rf 85/1.2l

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Rf 85/1.2l

Dla mnie interesujacym jest pytanie , czy obiektywy musza byc tak drogie?

Czy wysokie ceny wynikaja rzeczywiscie z takich kosztow produkcji i taniej sie w tej technologii nie da , czy tez moze wynikaja z checi maksymalizacji zyskow . A moze niezbyt optymalnej organizacji ?

Osobiscie nie mam problemu wyboru , gdyz pare lat temu podjalem decyzje - zadnych nowych zakupow w systemie canona.

Okazala sie sluzna , niczego nie trace , pewne niedostatki jakosciowe sprzetu albo da sie albo nadrobic bardziej wyrafinowana obrobka ( co mi sprawia przyjemnosc ) , albo w wypadku niepowodzenia uznaje zdjecia za niebyle. Przy tylu tysiacach pare wiecej mniej nie odgrywa zadnej roli.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Rf 85/1.2l

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Dla mnie interesujacym jest pytanie , czy obiektywy musza byc tak drogie?
    oczywiscie, ze nie.

ale Canon na pierwszy ogien rzuca przede wszystkim szkla-misie: ktore maja pokazywac co w tym bagnecie da sie zrobic w ogole. to wcale nie jest to samo co: co mozna zrobic w dopasowanym do korpusu gabarycie i w odpowiedniej dla docelowego uzytkownika cenie. na to jeszcze przyjdzie czas, jak ten uzytkownik docelowy bedzie gotowy zmienic swoje obecne lustro.

na moje niewprawne oko to RF w krotszej perspektywie (3-5 lat) bedzie dla slubnych, podrozujacych, landszafciarzy. w dluzszej (pewnie przeszacuje, ale moze i z 10 lat) bedzie dla sportowych/drobiarzy, gdzie dlugo jeszcze jedynki beda norma.

obecne sloiki (zwlaszcza taki 28-70/2) to jest Tour de Force. a nie produkty dla wiekszej grupy odbiorcow. to przyjdzie z czasem. moze nawet dopiero jak Canon bedzie mial korpus dla powaznego uzytkownika, dopracowany uzytkowo i funkcjonalnie.

Czy wysokie ceny wynikaja rzeczywiscie z takich kosztow produkcji
    tak. koszta sa duzo wyzsze jak klepiesz 1000 egzemplarzy szkla (takiego 28-70/2) niz kiedy klepiesz ich 50000.

Okazala sie sluzna , niczego nie trace , pewne niedostatki jakosciowe sprzetu albo da sie albo nadrobic bardziej wyrafinowana obrobka ( co mi sprawia przyjemnosc ) , albo w wypadku niepowodzenia uznaje zdjecia za niebyle. Przy tylu tysiacach pare wiecej mniej nie odgrywa zadnej roli.
    ja mam odwrotnie. RF ogladam jako ciekawostke przyrodnicza. a niskie ceny EF bardzo mi odpowiadaja. taki 135/2 to jest wywalony wspolczynnik klasy optycznej do ceny, jakiego ze swieca szukac w tych nowych mocowaniach (a i wielu starych). a zdjecia bedzie piekne robic jeszcze przez dlugie lata
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów