Strona 154 z 414 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Mój sentyment do canona sprawił, iż mimo moich deklaracji czekania na Rmk2, kupiłem w R-kę (w komplecie z RF24-105). Tak się składa, że mam A7II i R-kę i jestem trochę zawiedziony.
    A pierwszą wersją A7x też nie było najlepiej.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    KNC - kilka postów twierdzi całkiem coś odwrotnego Akurat ww. aparat znam całkiem dobrze i o tym wiem Tak więc ile osób, tyle opinii
    Dokładnie w jednej z grup FB poświęconych tej puszce ludzie piszą o tak fantastycznym AF-ie, że sprzedali swoje 5d4, inni stawiają go na równi z 1DX. W innych miejscach w sieci ludzie piszą, że jednak średniawka...i bądź tu mądry
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar KNC

AF to nie tylko puszka. Nie zapominajcie o tym.
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Ku mojemu zaskoczeniu, tryb serwo, a szczególnie śledzenie twarzy jest o klasę niżej niż w sony A7mkII, a to już prawie zabytek.
    Zacytuję sam siebie, moja uwaga dotyczyła śledzenia twarzy, tutaj canon jest 100 lat za murz...O A7iii nie wspomnę.
    Porównuję do A7ii nie do 5IV, mam sony od roku i na palcach mogę policzyć przypadki kiedy AF nie trafił.
    Dodam jeszce zasilanie przez usb i tu zalety sony się kończą.

PS.Brak yojstika jest nieistotny, wskazywanie punktu AF dotykiem jest super.
    Mój C50/f1,4 zmartwychwstał, odkurzyłem pozostałe szkła C i zyskały nowe życie.
    Bateria też dobrze trzyma, znalazłęm stary 4 letni zamiennik LP-E6, jeszcze po 6D, po 100 zdjęciach jeszcze ma 96%.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    AF to nie tylko puszka. Nie zapominajcie o tym.
    Ćwiczę R-kę z natywnym RF24-105, ww A7ii też mam natywne szkła.

--- Kolejny post ---

Czekam na zapowiedzianą aktualizację oprogramowania, wg rumorsów można się tego spodziewać w I kwartale 2019r.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Początki nałogu Awatar KNC

Ja licze na serię w trybie cichym, tylko tego mi jeszcze brakuje do ideału. Ale canon nigdy nie dodawał funkcjonalnosci w oprogramowaniu, usuwał błędy itp. Jak da mi serię to będę zdziwiony, ale szczęsliwy :P
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Miłaem obszernie się wypowiedzieć po kilku dniach użytkowania, ale przypomniałem sobie, że i tak temat spadnie do poziomu...sony. Więc krótko.

Brak instrukcji obsługi w pudełku i jest kabelek usbc-usbc i nie ma programu do wołania RAWów. Sick! w 5d była płyta z DPP
    Sterowanie AF to hmmmmm O tym zaraz. Uchwyt aparatu w porównaniu do a7 to dosłownie lustrzanka. Jest git. Ale jedną reką trzymać i sterować Afem się nie da - jak to miało miejsce w 5dIII Chwyt jest głęboki i żeby zmienić punkt na AF trzeba go puścić i trzymać aparat w 3 palcach. Oczywiscie lewą reką trzymać obiektyw bo inaczej nie da rady. Rodzi się pytanie czy Joystick do Afu dął by radę. Otóż NIE! Bo Canon wymyślił sobie absurdalną ilość punktów i skakanie po nich joyem to makabra by była.
    Bateria ( jeszcze ze starego 5dII ) trzyma nieźle. Spokojnie styknie na 500 zdjęć lub więcej.
    Kolejną irytującą mnie rzeczą jest to że ekran się świeci non stop. Chcę mieć obraz tylko w wizjerze a podgląd zrobionego zdjęcia na ekraniku. Jak w lustrzance. Nie wiem jak to ustawić obawiam się, że się nie da.
    Brak drugiego slotu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Plusy.
    Ekranik i posługiwanie się nim jest extra.
    Wizjer EVF jest ok. Na pewno lepiej niż w a7III jeśli chodzi o rozdzielczość.
    50L dostał skrzydeł. AF ze śledzeniem twarzy, po prostu działa. Nie wiem czy sony ma lepszy( na pewno ma ) ale i tak ten w R to dla mnie przełom w porównaniu do 5dIII
    Skuteczność single AF w porównaniu do 5dIII to bajka. 50L i 85LII bezbłędne.
    Tyle.
    Dlaczego R a nie Sony?
    Przejściówka w zestawie. Ja kocham swoje 50 i 85 a z tym aparatem działają. Fakt, że są o wiele mniej poręczne niż na 5dIII ale na pewno bardziej niż na małym sony. Oczywiście kwestia przyzwyczajeń i przesadzam na pewno
    Dwa. Mam beckup w postaci 5diii i te same szkła.
    Trzy cena 8K kontra 9K plus 1k na adapter sigmy zdecydowała ostatecznie. W normalnej cenie bym się dalej drapał po głowie co kupić.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    50L dostał skrzydeł. AF ze śledzeniem twarzy, po prostu działa. Nie wiem czy sony ma lepszy( na pewno ma ) ale i tak ten w R to dla mnie przełom w porównaniu do 5dIII
    Tyle.
    No i tu dochodzimy do sedna. Osobiście mam jednoczesne porównanie trzech systemów (testowałem R z natywnym szkłem) oraz puszek canona z systemem Fuji i Sony (w każdym z natywnym obiektywem systemowym 85 mm). Jeśli ktoś porównuje AF wyłącznie w obrębie swojego systemu (canona) to zawsze będą tzw. "wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy"

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dokładnie w jednej z grup FB poświęconych tej puszce ludzie piszą o tak fantastycznym AF-ie, że sprzedali swoje 5d4, inni stawiają go na równi z 1DX. W innych miejscach w sieci ludzie piszą, że jednak średniawka...i bądź tu mądry
    Ale piszą to zasadniczo osoby, które nie miały możliwości (albo też nie widziały takiej potrzeby) wyjścia poza swój system canona. Jeśli ktoś wydał wcześniej 11k zł a obecnie już 8k zł - to nie będzie pisał, że coś mu nie pasi.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-01-2019 o 20:37
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

8k zł od Nowego Roku już jest nieaktualne. Z powrotem jesteśmy na poziomie ok. 10500zł
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Zacytuję sam siebie, moja uwaga dotyczyła śledzenia twarzy, tutaj canon jest 100 lat za murz...O A7iii nie wspomnę.
    Porównuję do A7ii nie do 5IV, mam sony od roku i na palcach mogę policzyć przypadki kiedy AF nie trafił.
    Ale o tym - to pisałem na samym początku tego wątku Tylko niektórym trudno się do tego przyznać
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Miłaem obszernie się wypowiedzieć po kilku dniach użytkowania, ale przypomniałem sobie, że i tak temat spadnie do poziomu...sony. ....

Dlaczego R a nie Sony?
    Przejściówka w zestawie. Ja kocham swoje 50 i 85 a z tym aparatem działają. Fakt, że są o wiele mniej poręczne niż na 5dIII ale na pewno bardziej niż na małym sony. Oczywiście kwestia przyzwyczajeń i przesadzam na pewno
    Dwa. Mam beckup w postaci 5diii i te same szkła.
    Trzy cena 8K kontra 9K plus 1k na adapter sigmy zdecydowała ostatecznie. W normalnej cenie bym się dalej drapał po głowie co kupić.
    Wspomniałem o sony bo stałem na rozdrożu, ponieważ dysponuję oprócz obiektywów C, szkłami natywnymi do sony. Ale mleko już się wylało, kupiłem R-kę.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Strona 154 z 414 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów