Strona 152 z 366 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    O, widzę że macie coś (oprócz miłości do Sony) wspólnego z Janem Pawlakiem.
    On też takie pseudohadeery uprawia.
    U mnie taki sposób obróbki powoduje krwawienie oczu i odruch wymiotny

PS: nie mam już Canona, a Fuji ma równie duży DR co Sony.
    Ejże! Stanę w obronie zdjęcia spod Łomnicy, bo uważam, że próby porównania go do tygrysiego, są dużym nadużyciem

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ejże! Stanę w obronie zdjęcia spod Łomnicy, bo uważam, że próby porównania go do tygrysiego, są dużym nadużyciem
    Tygrys to to może nie jest ale w tym zdjęciu osiągi matrycy z m50 to najmniejszy problem.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ..ja bym proponował poużywać trochę nowych zabawek Canona i dopiero wydawać wyroki na temat systemu.
    jeśli chodzi o mnie to od 2 lat częsciej używam (kilku!) Canonów niż Nikona. Serio. Niezbyt wypasione modele, bo najlepszy z nich to 77D (80D, 760D).

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    Canon ...trochę przespał i nie ma technologii, jest daleko za sonym które postawiło na tą technologię od razu.
    Co takiego nowatorskieo jest w bezlusterkowcach, ze Canon tego nie miał w lustrzankach z LV? Jedynie wizjer elektroniczny. A ten miał w serii M. Reszta to soft do lepszej obsługi trybu LV.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Tygrys to była klasa sama w sobie, porównuję raczej do poprzednich zdjęć które publikował Jan Pawlak.

Poniżej parametry tej obróbki:
    1. Highlights -100
    2. Shadows +100

Ten sposób obróbki nie jest zależny od sprzętu którym Jan się posługuje.
    Ale jeśli ktoś ma świadomość jak wygląda u niego postproces, to wie dlaczego Sony z jego dużym DR tak mu odpowiada.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Tak, mam blisko bo mieszkam przy granicy w mniszku

Bywalec

To teraz zamiast tygrysów będą niedźwiedzie

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Merde - z jakiego zestawu C (body+szkła) przerzuciłeś na jaki zestaw F (body+szkła)? Dziś widziałem ciekawe/zachęcające opisy fuji xt30.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Macios Zobacz posta
    Merde - z jakiego zestawu C (body+szkła) przerzuciłeś na jaki zestaw F (body+szkła)? Dziś widziałem ciekawe/zachęcające opisy fuji xt30.
    Z niezbyt wypasionego, delikatnie mówiąc. Miałem 40D, EF-s 10-22, EF 35/2, EF 50/1.4, EF 85/1.8 i EF 70-200/4.
    Teraz mam: X-T1 i X-E1, a ze szklarni: XF 16/1.4, XF 35/1.4, XF 18-55, XC 50-230. Miałem jeszcze XF 27/2.8, ale padła (najprawdopodobniej) przysłona. Serwis na Zapolskiej wymienił tasiemkę sygnałową, która była pierwszym podejrzanym, ale nie pomogło.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

@candar, podałem argumenty, ty coś o dinozaurach i płaskiej ziemi. Będziesz miał ciekawe porównania to wrócimy do dyskusji.

Czasem od nachalnego przekonywania, lepiej po prostu pokazać różnice na obrazkach. Czytelnik jak mniemam sam wyciągnie wnioski, peace.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez rauf Zobacz posta
    @candar
    Czasem od nachalnego przekonywania, lepiej po prostu pokazać różnice na obrazkach. Czytelnik jak mniemam sam wyciągnie wnioski, peace.
    Nie zamierzam kogokolwiek "nachalnie" przekonywać. Każdy inaczej postrzega kolory i wartość estetyczną na zdjęciu. Jednemu będzie się podobał HDR-owy landszafcik a innemu nieostre rozmyte foty z jakimś cosiem w tle a jeszcze innemu tygrys między drzewami, pawiany na ścianie albo żyrafy w szafie. Na bazie swoich wyłącznie doświadczeń stopniowałbym w kolejności od najlepszego oddania barw: fuji, canon, sony, nikon.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-03-2019 o 20:04
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 152 z 366 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów